Ah Haşmet ya, ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun. Bazen hak vermiyor değilim malum kişilere. Demogoji seviyeni biraz altlara çekip algı kapasiteni yükseltmeni diler, sevgiler sunarım.
Ah Haşmet ya, ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun. Bazen hak vermiyor değilim malum kişilere. Demogoji seviyeni biraz altlara çekip algı kapasiteni yükseltmeni diler, sevgiler sunarım.
Yarı zamanlı vejeteryan, vegan takılıyorum kesinlikle daha başarılı bir beslenme biçimi kesinlikle insan biyolojisine en uygun beslenme biçimi, meraklıları için netflixte the game changers adlı belgeseli öneririm.
Benim ne anlattığım belli. Doğru düzgün yazmışım.
Ancak senin ne dediğin belli değil. Kimlere ne konuda hak veriyorsun? Açıktan söyleyemeyip içinden mıy mıy yapanlar gibi... Bir şey diyeceksen ya adamakıllı de, ya da sus.
Başkasına "algı kapasiteni yükselt" diye tavsiye vermeden önce, kendi düşüncelerini adamakıllı ifade etmeyi öğren.
bitkilerinde kesilirken sesler çıkardığı, kendi aralarında haberleştiği bilimsel olarak makale şeklinde açıklandı.
İnsan Omnivor bir hayvan türüdür. Tamamen bitkisel beslenmek doğasına aykırıdır. Bu şekilde beslenmede mutlaka takviye gidalar alınmalıdır.
Yukarda bi arkadaş dişlerden örnek vermeye çalışmış fakat yanlış. Midenize bakın, ineğin midesinemi yoksa yoksa kaplanınkine mi benziyor.
İnsan midesi selülozu tam enzimleyemez.
sabah bir sucuklu yumurta gömmüşüm, off off..
Bir hayvanın hem yavrusunu hem kendini yedim, hannibal gibiyim.
-Dalga gectiğim için kusura bakmayın da burada duyar kasıp et yiyenleri cani gibi gösterirseniz bende böyle yaparım.
Afiyet olsun emmioğlu,
Yağina ekmağida bandın mı?
Kokusu taa buraya geldi,
Gıymalı yumurta da öneririm,sabah eyi gider.
Başta gıymayı
Az gimyon,garabiber,gırmızı biber,soğanla gavur.
Yumurtayi vur tavaya..
En son tuz
Duble çay
Çeçil peynir
Bekmez veya marmelat.
Neyse yarin sabah kendime bol tereyağli guymak yapayim..
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
Ben dahil gene konuyu ekseninden kaydırmışız. Bilgimiz olmayan bir konuda bambaşka söylemler geliştirmişiz. Biz bunu nasıl başarıyoruz anlamıyorum.
Vejetaryen olmanın en zor tarafı sosyal ortamlardan dışlanmak. Kimse seni mangala, rakıya çağırmıyor. Adam "gel mangalda brokoli kızartalım" demez ki ?. O yüzden sadece zorda kaldığım durumlarda balık yiyorum. O da çok nadiren ayda yılda bir . En son 2 ay önce balık yemişimdir. Et yemeyeli herhalde 4 yıl olmuştur. Evde bana ayrı yemek pişer veya bana hiç yemek yapılmaz. Konserve yediğim çok olmuştur
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:55 ----------
Uzun mesafe koşarım. Haftalık düzenli idmanlarım var. Etin eksikliğini hiç hissetmedim.
2001 yılı , modern av gereçleri ile bıldırcın avı dönüşü , çay eşliğinde av kahramanlığı masalları...
Ahlaklı bi avcı "idim" (yarı otomatiğimde av esnasın'da sadece iki adet fişek doldururdum), o son oldu , son teknoloji barut/saçma/fişek/tüfek ile , savunmasız uçarlara ateş edip hunharca katletmiş gibi hiss ettim , gırtlağım düğümlendi.. o gündür en azından ateşli ile uçar/kaçar avı yapmaz oldum.
Beni etkileyen , bu av dönüşü nispeten kültürlü avcı ahbablarımın hikaye anlatırken dr hyde'a dönmeleri ve sanırım bende böyleyim demem idi.
Et'ten uzaklaşamadım tabii , ancak en azından artık ateşli avını bırakmış idim..
balık avına devam haalen (yumurtlama dönemleri , ebatları gözeterek)
Hasılı , bende'ki vicdani rahatsızlık dolayısı ile..
Ancak! şuan yaşadığım yer , gerek henüz kendi hanem/mutfağım olmaması yüzünden "şimdilik" beceremeyeceğim bi durum olsada , ileride kesinlikle Vegan adayıyım.
Salt bilgi ve duygu paylaşanlara , ve vejetaryen/veganlara selam olsun ,
Ben de uzun mesafe koşuyorum. 5m benim için uzun mesafe mesela.
Her ne kadar birlikte anılsa da, vejeteryan ile vegan olmak arasında ciddi fark var zorluk ve sağlık açısından. Doktora yaparken ofis arkadaşım vegan'dı. Özellikle vegan olunduğunda sağlıklı bir hayat sürmek için ciddi eğitim şart. Habersiz rastgele yapılabilecek bir şey değil.
Şahsen ikisi de değilim. Ama dikkatli ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, düzenli kardio yapıp belli kas gruplarını çalıştırıyorum, vs. Vegan zaten mümkün değil de, şu an vejeteryan olsam bile çok daha zor olacak sağlıklı beslenip tam protein alabilmem...
Ama muhabbetin hatırına dün biberli yumurta yapıp yedim ama bugün yine etli birşeyler karıştıracağım yumurtaya illa ki.
vejetaryen olan bir tanıdığım bir süre sonra zihninin çok sakin ve kolay kolay sinirlenmeyen bir hale büründüğünü söylemişti. belki vücudunda sinirlenecek enerji kalmamış da olabilir o kadarını bilemem :D vejetaryenlik güzel ve nispeten uygulanabilir ancak veganlık, psikopatlık derecesine varabiliyor dikkat edin.
Örnek:
https://www.bbc.com/turkce/dunya/201...712_vegan_cift
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)