2.El Motosiklet Değeri Hesaplama
Reklamlar
-
Sitenin garip bir fiyatlandırması var.
3 araç fiyatı sorguladım,
otomobil için sahibinden.com piyasası ile paralel değerler veriyor.
Bir araçta piyasanın üstünde , diğer araçta altında değer verdi ama üç aşağı beş yukarı aynı değerler.
Motosiklette ise belirgin şekilde düşük fiyat verdi.
Her ne kadar birkaç yıl önce ucuza alsak da,
TL değer kaybedip sıfır fiyatları her geçen gün yükseldiği için ikinci elleri de artmakta.
Diğer değişken ise alım gücü ya da düşük faizli krediler diyelim
Reklamlar
-
tomass adlı üyeden alıntı
Sitenin garip bir fiyatlandırması var.
3 araç fiyatı sorguladım,
otomobil için sahibinden.com piyasası ile paralel değerler veriyor.
Bir araçta piyasanın üstünde , diğer araçta altında değer verdi ama üç aşağı beş yukarı aynı değerler.
Motosiklette ise belirgin şekilde düşük fiyat verdi.
Her ne kadar birkaç yıl önce ucuza alsak da,
TL değer kaybedip sıfır fiyatları her geçen gün yükseldiği için ikinci elleri de artmakta.
Diğer değişken ise alım gücü ya da düşük faizli krediler diyelim
Katılıyorum....
-
liptolip adlı üyeden alıntı
2.el motosiklet alacak veya motosikletini satacak arkadaşlar için küçük bir bilgi vermek istiyorum.
http://tsb.org.tr/
Türkiye sigorta birliğinin web sitesinde
Kasko Değer Listesi isminde bir menü var.
Aracın model yılını giriyorsunuz,
Aracın Markasına Motorsiklet seçiyorsunuz,
Aracın tipi olarak da marka ve modeli seçiyorsunuz
Aracın kasko bedelini öğrenmiş oluyorsunuz.
Bu fiyat üzerinden motosikletinizin temizlik-kaza durumuna ve pazarlık payına göre maksimum +- %10 koyarak 2.el fiyatı belirleyebilirsiniz.2.el sitelerindeki şişirilmiş fiyatlara bakarak fiyat belirlemek veya motor almak mantıklı değil.En sağlıklı yol bence budur.Alırken de satarken de zarar etmezsiniz.Naçizane tavsiyemdir.
Ben beğendim.2 motorumunda fiyatları doğru çıktı.fikir verme açısından faydalı olabilir
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Nasil cikmiyor?
Tabloyu kullanmayi bilmiyorsun
2017
29.200
Arkadaş benim tepemi attırma şimdi, seçeneklerde(Dropdown'da) çıkmıyor.
-
gezginkral adlı üyeden alıntı
Arkadaş benim tepemi attırma şimdi, seçeneklerde(Dropdown'da) çıkmıyor.
Hayirdir???
Sakin ol şampiyon
Bana neden çemkiriyorsun,tepen attiysa git duvara kafa at.
Ama hata bende ki yardimci oluyorum
Ben dahil diger insanlar nasil giriyor,??
Tum motosiklet marka/modelleri mevcut.
Aracin markasina ktm yazmayacaksin
Motosiklet olani seçeceksin
Sonra tip kismindan marka model sececeksin.
Ondan sonrada emin olmadan burada atar yapmayacaksin
-
Markaya motosiklet seçip deneyin
-
arndiol adlı üyeden alıntı
Benim motora 12.567,00 ₺ demiş.
Gecen hafta satın alırken kasko değeri 9280 cıkmıştı noterde, arada ciddi fark var
gerçi resmi bir site hala motorsiklet yazıyor ise, cok da ciddiye almamak lazım.
Aldın mı sonunda ? Hayırlı olsun.
-
RideForLife. adlı üyeden alıntı
Aldın mı sonunda
? Hayırlı olsun.
Forum olarak rahat bi nefes alabilirsiniz , eyvallah hocam
simdi de motorun ana konusundan insanları darlıyorum
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
Pazarın dinamikleri farklı olabiliyor Mesela benim motor pek tutulan, milletin almak için sıraya girdiği bir motor değil. İlan fiyatı, kasko değerinin de altındaydı, ben de o fiyat üzerinden bir de indirim aldım. Motorun yanında led far, ilave tur camı, topcase demiri ve led stopları da bana hediye etti eski sahibi. Şu an ben kasko değeri üzerinden ilan açsam muhtemelen satmak için 6 ay bekler, yine de satamam.
-
Benim cbr250r 19.690tl çıktı
-
Honda Cbr 650 F : 41388TL Çıktı.
-
20900 çıktı 1300 tl hasar kaydı var 15binde motorum kaça satıcam yani ben şimdi
-
Yalnız çoğunun karıştırdığı bir durum var; kasko değeri ile satış değer birbirinden çok farklı şeyler. Biri, örnek veriyorum, bir kazada pert olma durumunda kasko veya diğer taraftan talep edilecek tutar ile alakalı bir şey.(-diye biliyorum, yanlışsa düzeltin).
Misal 67 model bir Mustang'ın kasko değeri (çıkmaz büyük ihtimal ama) ile satış fiyatı aynı olur mu? Dağlar kadar fark çıkar.
-
23.776,00 ₺
Diyor 2017 Model Mt25 Yüksek Çıktı
-
pulsar ns 2000 0 fiyatından daha yüksek gösteriyor :D
Hemen al sat yapmak lazım.
-
1300 tl gösterdi,satıp telefon alırız artık o paraya bulabilirsek
-
Umarım ÖTV değerini düşürürlerde 2. el piyasası patlar. 2. pazarında böyle vicdansızlık, merhametsizlik olamaz. Adamlar sıfır fiyatına 2016 model araç satmaya çalışıyor.
-
uykucusirin adlı üyeden alıntı
Umarım ÖTV değerini düşürürlerde 2. el piyasası patlar. 2. pazarında böyle vicdansızlık, merhametsizlik olamaz. Adamlar sıfır fiyatına 2016 model araç satmaya çalışıyor.
Döverek? Zorla? Şantajla?
-
Şimdi 26 ,27 bib tl Para verip 2013 model piaggio x10 350 alacaksın 3000 tl kasko parası vereceksin ,araç pert olursa adamlar sana 23,660 tl verecek. Arada bize de 6 bin tl girecek . 2,3 parça grenaj değişimi olan 18bin küsür km 7 yaşında boş motosiklete 26 bin tl para istiyor vicdansizlar.
-
moonspell07 adlı üyeden alıntı
Şimdi 26 ,27 bib tl Para verip 2013 model piaggio x10 350 alacaksın 3000 tl kasko parası vereceksin ,araç pert olursa adamlar sana 23,660 tl verecek. Arada bize de 6 bin tl girecek . 2,3 parça grenaj değişimi olan 18bin küsür km 7 yaşında boş motosiklete 26 bin tl para istiyor vicdansizlar.
O kasko değeri aracın 0km de ise. Birde kullanıma bağlı, yıpranma değeri düşecekler ve sana öyle ödeme yapacaklar.
Eskiden her sene yeniden değerleme oranında rayiç bedeller artardı ama son 2 senedir hep aynı. Sanırsın hiç değer kazanmıyor. Hep değer kaybediyor araçlar...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)