kesinlikle uzak dururum
karşının masraf ı ödenmiş evet kendine ne olduğunu bilemessin
resimler seni ikna ettiyse senin bileceğin iş
kesinlikle uzak dururum
karşının masraf ı ödenmiş evet kendine ne olduğunu bilemessin
resimler seni ikna ettiyse senin bileceğin iş
Vay arkadaş.
Satıcıların bu kadar delirmesine şaşmamalı, konusu bile tartışmalara sebep oldu.
Oncelikle motoru almadım, başka sıkıntıları cıktı.
kaza kısmına gelecek olur isek, hasar kaydı dediğiniz bircok sekilde olumus olabilir.
Ciddi anlamda bir dolandırıcılık da olabilir, kendi hasar almayıp karşı tarafın aracını yaptırdıgından da olabilir.
Örnek veriyorum,
Hasar kaydı var tutar yok, servise götürüyorsun herşeyi orjinal değişen yok OK veriyor. Bu benim için yeterli bir durum.
Kesinlikle uzak durulması lazım tarzı direk yaklasımlar nedeniyle 20 yıllık motorlar 40 bin tl 'ye satılıyor bu ülkede.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:30 ----------
ahahha :D napak japon a paramız yetmiyor.
2dir baktıgım ns200lerde sıkıntı cıkıyor hanım da tutturdu sl200 al bak bu bi işaret diye.
neyse bugun bi ns200 daha bakacağım bakalım bu nasıl olacak
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
Sl200 dediğin motor 12hp. Senin dediğin gibi iki kişi için yeterli olmayacaktır. Hea arka selede oturan keyfinden memnun olur, orası ayrı konu. Ben senin yerinde olsam Abs'siz pulsar almazdım.
Pulsarın sorunu gitmemesi değil aksine durmamasıdır. O yüzden çoğu Pulsar sahibi mermi gibi bir yere yapışır. Apaçiliğe uygun redline'dan aşağı inmeyen bir alettir. Bu kıstasta param yok diye abs'sizini almak yakın gelecekte pişmanlıklara sebebiyet verebilir. 9500rpm'de redline ışığı açılır ki 10500rpm'de halen gitmeye devam.
Ben basmam etmem minvalinde laflar etmemeni öneririm. Çünkü illa birşey oluyor ve bir kerelik bile olsa o gaz açılıyor. Karar senin kararın ama İzmir'in o erimiş, parlak ve kaygan asfaltında ben Pulsar ile gezmemen taraftarıyım.
Bu konuda uzak, uzak dur demek te yanlıştır, bişey olmaz demek te.
Araç gerçekten hasar almamış olabilir, mesela gidonla bir aracın aynasını kırmıştır. Tam tersi, pert olmuştur, adam sigortadan değil kendi cebinden yaptırmıştır.
Satma konusuna gelince, emin ol satarken pert olup hasar kaydı çıkmayan aracı, yüksek kaydı olup ama hasarı çok önemli olmayan bir araçtan çok daha kolay satarsınız bu ülkede. Maalesef durum bu. Bir arkadaşım yakın zamanda Bmw aldı, 45 bin kadar hasar kaydı var, fiyatı da gayet uygun. Herkes, alma, araç pert, çok fazla hasar kaydı var diye feryad ederken, gitti çok uyguna aldı. Yetkili servise götürdü, araç gerçekten fiyatına göre çok temiz çıktı. Geri geri gelirken, duba benzeri ama düzgün yapıda olmayan bir demire vurmuş, fotoğrafları var, işte tampon, far ıvır-zıvır derken, orjinal parçalar kullanıldığı için tutar yüksek. Bunun tam tersi örnekler de mevcut.
Sonuç olarak; aracı sadece hasar kaydı üzerinden değerlendirmeyiniz, bunun en iyi çözümü iyi bir servis veya ustadır.
Arkadaşımın başına gelen olaydır. Satıcı basit bi kaza biz suçluyduk bize hasar kaydı yazılmadı, on tampon panjur ve farlar değişti diye aldı. Arac normalde 93 model corolla . ama arac ilk ağır kazasında ön sağ podyesi 94 model coralla dan birleştirilmiş orjinalinden buna şase no vs leri tekrar çakmışlar. ve bomba tavan değişmiş ve bagaj havuzunun yarısı ile sol arka podye dahil yine başka bir corollanındı. yani tavanı da farklı bir corolla sayarsak, Araç tam olarak 4 farklı Corolla bir araya getirilerek oluşturulmuştu.
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
En ufak pürüzlü aleti almıyoruz, bu nedenle en ufak pürüzlü aleti satamıyoruz.
Taş gibi motorlar sadece kozmetik parçaları değişti diye ucuza satılıyor, ancak alacak adam satamayacagını bildiği için istese de almıyor.
Malum site aylarca bu nedenlerle bekleyen ilanlar ile dolu.
Sahıbından hatasız, boyasız sadece 7-8 taklası var birde olduğu yerde 25-30 kez düşmesi 😀
Neresi yanlış söyleyeyim "uzak durmalı kesinlikle güvenilmez" demen yanlış zaten kendin de söylemişsin "sadece sürtmeden dolayı tutanak tutulmuş olabilir" diye
Benim dediğim de şu bedelsiz çarpma kayıtlarına çok takılmam benim için önemli olan o aracın ne durumda olduğudur sokarım ekspertize adam şasi ile oynanıp oynanmadığını zaten söyler. Ama dediğim gibi mutlaka ekspertiz yapılmalı bu durumda zaten aynı fikirdeyiz sadece kesinlikle uzak durun demen yanlış.
Ben öyle birşey demedim. Bu saflık ve iyi niyetle bu yaşına kadar dolandırılmadıysan dua et. Arabadaki gibi motosiklete detaylı ekspertiz yapan bir yer yok. Sanki ülkede herşey kitabına uygun yapılıyormuş gibi birde ekspertize sokarım şasi ile oynanıp oynamadığını söyler diyorsun. adamlar ekspertizle aracın kusurlarını gizlemesi için anlaşıyor zaten. Sokakta ki berber kasap para var diye ekspertiz işine giriyor. işten anlamayan bir dünya ekspertiz var. Bu zamanda hiçbir kaydı kuydu olmayan araca bile son derece şüpheyle yaklaşılması gerekir. bedelsiz hasar kayıtlı araca şüpheyle yaklaşmayabilirsiniz sizin seçiminiz ama ben yolunacak kaz değilim
Sanayide,4bin km de 2019 passatin sağ kılıç sacini duzelttiklerini gordum,
Tramer yok.kasko işlem yok.
Adam kendi cebinden yaptiriyor.
Usta diyor ki,abi boya ile slikon macunu guzel atarim,zaten araba daha sifir siritmaz diyor..metal yuzeyle beraber eskir gider..
Sana yapıcı olmakta işe yaramıyor kardeşim.
Bu zamana kadar bir çok araç ve motosiklet alışverişim oldu bir kere bile dolandırılmadım ama inan bana senin gibi ben eşeğimi sağlam kazığa bağlarım diyen arkadaşlarımın dolandırıldığına sonradan şahit oldum bir çok kez. Anlatsam şeytanın aklına gelmez bu dersin
Gidilecek ekspertiz var gidilmeyecek var araç alacaksan eğer bir gün söylersin seni bir kaç hem kurumsal hem de güvenirliliğini kanıtlamış yere yönlendirebilirim şimdi buradan reklam yapmayayım.
Motordan da çok süşür anlıyoruz alınmayacakları yine de yetkili servisinde sokarım ekspertize.
Konusun konuşun, siz böyle konuştukca sırf hasar kayıtsız diye leş araçların fiyatları tavan yapıyor.
Piyasa yam yam dolu. Adamlar sol ön şase kolunu seletle çekip düzeltiyolar. Satarken sadece tampon, panjur değişti plastik parçalar ne olacak ki diyolar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)