Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Vites değiştirememe problemi

REKLAM ALANI
    K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Herkese merhabalar;
    Motosikleti uzun süre kullanmadığım da vitesleri rahat rahat değiştirebiliyorum ama ısınınca vites geçişleri işkence hâline geliyor.

Sorunun debriyaj balatasından olduğunu düşünüyorum.
    Bu arada motosiklet Honda cb125 ace , 20 binde ve debriyaj balatasını kendim değiştirmeyi planlıyorum amacım pintilik değil motosiklet donanımları hakkında kendimi geliştirmeye çalışıyorum Allah'ın unuttuğu bir yerde motorun başına bir şey gelirse kendi işimi kendim halletmek için ikinci motor olarak aldım zaten

Simdi bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara sorum ?
    1)Sorun debriyaj balatası dışında neden olabilir
    2) Değiştirmek için yeni balata dışında satın almak gereken ekipmanlar nelerdir?
    3) dikkat etmek gereken bir ayrıntı varmıdır?

Konu hakkında sadece bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.Bu cuma uygunum işlemi yaptıktan sonra bilgi veririm teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Rks Rk 150

Mavi alanda yıldız 3 vidayı söktükten sonra altındakinide sökmek için seperatör anahtarı al
    Kırmızı alantaki yayı tutan parçanın vidalarının 2si dışında hepsini sök kalan 2yide kademeli olarak sök

Edit : balata - seperatör anahtarı ve sağ conta al conta ezik olduğundan yağ kaçırma yapabilir bu 3ünü alıp youtubedeki videolara bakarak yap

K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Conta koyup blogu kapatırken artı olarak bir yapıştırıcı türevi birşey kullanmak gerekiyor mu?

Birde balata için tavsiyesi olan varmıdır?

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Acaba motosikletin önce bir yağını değiştirsen? Kanımca yağın bozulduğu için debriyaj yeterince yağlanmıyor ve ısınıyor. Uzun zamandır bilmediğini belirtmişsin. Bence önce yağını değiştir. Zaten 1lt birşey alıyordur.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Alıntı K121L adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Conta koyup blogu kapatırken artı olarak bir yapıştırıcı türevi birşey kullanmak gerekiyor mu?

Birde balata için tavsiyesi olan varmıdır?
    Gerek yok, yüzeyler temiz ve yağsız olmalı, istiyorsanız conta üzerine ince bir kat sıvı conta sürup kurumasini bekleyebilirsiniz.

Motosikleti
    2013 Suzuki Inazuma - 2013 Honda CB125ACE
    Yukarıda yazıldığı gibi önce debriyaj ayarı ve yağ değişimine gidilmeli, zaten motorunuz 800ml civarı alıyordur, eğer düzelmez ise artan yağdan bir miktar alınarak içine kullanılacak balataları koyarsınız değişirsiniz. Miss
    Ali Mert bunu beğendi.

Ali Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS200
    Alıntı zeynelhazan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yukarıda yazıldığı gibi önce debriyaj ayarı ve yağ değişimine gidilmeli, zaten motorunuz 800ml civarı alıyordur, eğer düzelmez ise artan yağdan bir miktar alınarak içine kullanılacak balataları koyarsınız değişirsiniz. Miss
    Aynen bunu yapmalı, balatayı değiştirmeye karar verirse motor kapağını sökmeden önce yağı tekrar boşaltması gerektiğini de hatırlatayım.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler