Ben bedavadan az pahalı çözümü söyledim. Bunun yerine iki tüp Bally + kedi kumu. Bitti. Bunu lastiğe sıkmaya korkuyorsan onu da sıkmayacaksınız.
Diyorum ki; denedim, işe yaramadı. Hala birşeyleri ispat çabasındasınız.
Sizin solisyondan çok daha güvenlidir o beğenmediğiniz fitil.
Solisyon lastik içerisinde sürekli değişken denge bozukluğuna neden olur, ki fitil takıldığında sadece sabit bir bozulmadır, daha az sakıncalıdır.
Solisyon lastik delinmesi durumunda ancak lastiği delen nesnenin saplandığı yerden çıkmadığı durumlarda etkinliğini koruyabilir, ki tubeless lastiklerde saplanan nesnenin lastiğin nesneye uyguladığı çevresel basınç nedeni ile zaten hava kaçırması ya mümkün olmaz ya da çok yavaş gerçekleşir.
Solisyon lastik basınç sensörü kullanılan modellerde sensör arızalarına neden verebilmekte/vermektedir. Bu durumda lastiğin patladığını dahi anlamakta geciken sürücünün tehlike yaşama ihtimali, yavaşça inen lastiğin oluşturacağından daha yüksektir. Sonuçta lastik sensörleri hızlı şekilde ani basınç değişimini tespit eder ve lastik patlak ikazı ile sürücüyü uyarır. Eğer hasar daha büyük ise ve ani bir basınç düşüşüne neden olacak bir durum var ise zaten o solisyon da işe yaramayacaktır.
Solisyon, içerisinde barındırdığı solvent ile jant boyasında bozulmaya neden olur. Jantın içerisindeki boyanın zarar görmesi, lastiğe basılan hava içindeki nem ve suyun (yakıt istasyonlarında lastiğe hava basmadan önce boşta çalıştırın, sistemde hava varsa eliniz dahi o hava ile ıslanacaktır, bu durumda lastiğinizi başka yerde şişirin) lastik içinde hapsolmasına ve sürekli olarak bozulan jant boyası nedeni ile jantta paslanma, küflenme, korozyon, çürüme gibi sorunlara neden olacaktır.
Solisyon, tek başına bir işe yaramaz. Solisyon içerisinde bulunan küçük kauçuk boncukların hasarlı kısma gelerek o kısımda birikmesi gerekir. Aksi halde solisyon sümük gibi lastikten dışarı atılır, hiçbir işe yaramaz.
Lastiğin patlamamasını istediğiniz, veya lastik patlasa da düşük de olsa (çok da düşük değil, yaklaşık 90 km/h - 120 km/h) hızlarda aracın lastik ve jantına zarar vermeden, yol tutuşunu fazla bozmadan yolunuza devam edebilmenizi sağlayan donanımlar mevcuttur. Zırhlı araçların lastik tedbirlerini incelerseniz, bazı dağ bisikletlerinin lastiklerini incelerseniz görebilirsiniz. İlle bu tip bir ihtiyacınız varsa daha gerçekçi bu tip çözümlere yönelinmelidir. Hiçbir zırhlı araçta delinmelere karşı solisyon kullanılmamaktadır.
Solisyon, içerdiği kimyasallar nedeni ile lastiğin yapısını içeriden bozabilir, çürütebilir. Kullanılan ürünün kimyası ile kullanılan lastiğin iç kaplaması veya lastikte kullanılan tüpün içeriği bu konuda esastır. Lastik üreticisinin kendi ürünü haricinde o lastikte kullanılması düşünülen herhangi bir solisyon için lastikle uyumluluk garantisi düşünülemez.
Bu liste uzar gider.
Ben motosikletlerimde bol bol denemeler, bol bol oynamalar, geyiğine söküp biçmeler, uyumlu mu diye bolca parça alıp uysa da uymasa da keyfime keder kullanan, kullanmazsam kenara kaldırıp sonra bir işe yarar belki diye satmayıp manyak misali toplayan bir insanım. Diyorum ki, sizin bu lastik tamir sıvınız yani solisyonunuz var ya. İşe yaramıyor! Siz yarıyor diyorsunuz, ben de getirin bakalım nerede ne tip bir hasar varmış da yaramış görelim diyorum, geçiştiriyorsunuz.
Bana ispatlama zorunluluğunuz tabi ki yok. Ama madem ki bu kadar emin ve ısrarcısınız... neden geçiştiriyorsunuz.
Ürün tanıtımı için ise belirtin, kimse bu kadar üstelemez. Konu sponsorluk da olabilir, reklam da, beğenilen ürünü tanıtmak da. Peki bir ürünü ben kullandığımı belirttiğim halde "hayır o değil cevabını nasıl verebilirsiniz? Orada mıydınız? Kaç farklı marka modelde ne şekilde ve hangi koşullarda ne kadar süreyle denediğimi nereden biliyorsunuz? Neyse ki sizin konuya girişiniz de ilerleyen mesajlar da neyin ne olduğunu gösterir nitelikte.
Cevap yazmakla uğraşmayın bence. Zamanınızı harcamayın. Gerek de yok. Bu sayfaya kadar yazılanlar kanımca yeterlidir. Tarafıma doğrudan bir cevap gelmedikçe de konu başlığı altına daha fazla yorum yazmak istemiyorum, dediğim gibi, gerek yok.
Size hayırlı satışlar dilerim.