Sen selamını lafını ortaya koy, isteyen alır istemeyen almaz. Bugün Silivri tarafında denk geldiğim racingcilerde, köydeki dayılarda selam aldı selam verdi. Alanın da, almayanın da, verenin de, vermeyenin de canı sağ olsun.
En azından düşünce herkes duruyor, buna da şükür
Bir çok sürücü egosu için motosiklet alıyor. Büyük oranda görünme, fark edilme isteği ana duygu farkında olmasalar da.
"Bana bak, beni gör, beni fark et." ana istek olunca, takdir görmek, özenmenin nesnesi olma isteği için motosiklet alınınca tabii ki kuryeye selam vermeyecek. O bir üst sınıfta çünkü, en azından öyle olmak istiyor, sen adam değilsin onun için.
Dernekteyken eğitim sorumlusu idim ve eğitimlerde: "İki ayağınızın üzerinde başaramayacağınız hiçbir şeyi motosiklet üzerinde de yapamayacaksınız. Tut ki becerdiniz, zaten ineceksiniz." derdim. Hala da aynı şekilde düşünüyorum: "Motosikleti olmasını seven adam, motosiklet sürmeyi seven adam." ikisi çok farklı kişiler.
Sürmeyi seven adam her zaman selam verir, alır. Diğeri de sürüyor çünkü ve bu yeterli.
Motosikleti olmasını seven adam ise: "Bende var 600'lük (ya da üstü, yani "büyük motor"), onda var 100...", "Ben keyfine biniyorum (oh ne kadar farklıyım!) o işini yapıyor." diye görüyor diğerini. Öyle görecek ki amacına ulaşsın: "Ben farklıyım, daha iyiyim, daha üstünüm.".
Kısacası bunu yapan kişilerin kaç beygirlik motosikleti olduğu değil, ne kadar beygir olduklarını görün. Ancak bunu hak ediyorlar çünkü...
Son derece normal bir davranış..
1000 cc lik SS kullanan veya Harley/chopper kullanan adamlar birbirine selam verebilir ortak bir paydada bulusmuslar çünkü,benzer zevkleri olan adamlar.
Gidip de yolda gördüğü her motosiklete binene illaa kafa sallamak gibi bir mecburiyeti yok.
Ben mesela kimseye selam vermiyorum,verene de karşılık veriyoruz elbet..
Asıl sıkıntı bunu dert edinmek,
1 litre ve altı benim için ayran, kola, fanta gibi şeyler ifade ediyor.
Şaka şaka. Hep olmasa da Keyfim yerindeyse selam veririm, gelen tüm selamları da alırım teşekkürler.
Benzer bir konu vardı, adam millet selamını almıyor diye hakaretlere başlamıştı
Ne yazık ki ego olayı bambaşka birşey. Benim ufak mondialimi görmezden geliyorlar bu ara.
şu dipnotuda gecelim: ben uzun yolda kulaklık takarim, hiçbir sekilde korna seslerini duymuyorum. bu vaziyette selam maksatli calinan kornalarida duymuyorum. cogu gs'ci yani "endurocu" larin selamini elle vermesi bence doğru olani. onlardan daha hic bos gecen olmadi ama hepsi selami elle verdiği icindir belki.
Vatandaş iyi bildiği, derdinden anlayabildiği ve kendi bilgi ve tecrübesini konuşturup onun karşılığını alabileceği işi almak istiyor. Bu gayet basit.
Bunu şöyle düşünelim. Siz beyin cerrahısınız ve aylık ortalama geliriniz +200.000 TL. Vatandaş yanınıza geliyor, diyor ki "-Ayaklarımda sürekli kaşıntı var, ne yapayım bir bakın şuna". Şimdi, adam buna baksa;
1. Anlamasının garantisi yok, Cildiye değil.
2. Sana bakmakta kullanacağı zamanda, sana bakabilecek birçok insan varken onun bakabileceği işi yapacakların sayısı kısıtlı olduğu halde onun zamanını harcamış oluyorsun
3. Sana bakmakla harcayacağı zamanda elde edeceği gelir, aynı zamanı harcadığı halde elde edeceğinin 20/1' i.
Eğer gerçekten bunu söyleyen bir ustaysa bu kibir veya egodan değil, gerektiği veya bilgi eksikliği içindir. Herkes herşeyi bilecek veya yapacak diye birşey yok.
Ben de motosikletlerin bir kısmını belirli ustaya, bir kısmını da hiçbir ustaya götürüyorum. Sanırım izah edebildim
...
Bende şimdi bir 600-800 yada 1000 cc sürsem 150 cc motora sittir lan mikrop sen kimsin derim takmam ama şuan sittir lan mikrop durumundaki 150 ccli kişi benim :D
Sene 2003 te üniversitede okurken yıl sonunda mezun olan bir arkadaşı hep beraber memlekete uğurladık. Arkadaş grubumuzdan o yıl mezun olan tek kişiydi. Çorum otobüsüne bindirdik, tam merdivenleri çıkarken geri döndü ve SEFİL ÖĞRENCİLER diye bağırdı.
Nedense bu konu aklıma bu hatiramı getirdi☺
Scooter kullandığım zamanlar yaşadığım durum o yüzden ben her gördüğüme selam veririm. ama beni görüp tekere gelen cbr250 kullanan bi kaç çocuk gördüm amacını anlamadım birde beraberinde ns200 kullanan biri kesiciye sokup duruyordu sanki bir şey yapmışım gibi :D
bu konuda çok doluyum twitchte yayın açıp hepsine yardırcam çok az kaldı
ben pek selam vermiyorum yalan yok cc ye hiç bakmıyorum da selam verene karşılık veriyorum ama onun haricinde yoluma bakıyorum yol çok müsaitse 2 kere kornaya tıklıyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)