Alim var,satim var,para var ama alan yok satan yok :)
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Umarım mutlu sonuçlanır. :D
-
fb__ömer adlı üyeden alıntı
Umarım mutlu sonuçlanır. :D
Yarin motor gelcek pazartesi bakacagiz nasil olacaksa artik
-
Dünyayı siz yönetin telefonla bile birbirinize böyle güven verebilmisseniz ben size oy veririm
Eve geç varmak hiç varamamaktan iyidir..
-
4 5 yıl önce aynı şekilde bi telefon alışverişim olmuştu, karşılıklı güven oluştuysa gerisi teferruat güzel şeyler bunlar
-
yigozya adlı üyeden alıntı
Dünyayı siz yönetin
telefonla bile birbirinize böyle güven verebilmisseniz ben size oy veririm
Eyyyy trump sen kimsin yahu
impetum adlı üyeden alıntı
4 5 yıl önce aynı şekilde bi telefon alışverişim olmuştu, karşılıklı güven oluştuysa gerisi teferruat
güzel şeyler bunlar
Aynen hocam, teferruatlari kendimiz icin kolay hale getirdik iyi oldu gercekten
-
Hayırlısı olsun inşaallah, motosiklet enduroysa araziye bekleriz 🤚
-
Boldpilot adlı üyeden alıntı
Hayırlısı olsun inşaallah, motosiklet enduroysa araziye bekleriz 🤚
Tesekkur ederim, evet xt600 biraz kondisyon toplayinca seve seve
-
Selam.
Forumda uzun zamandır yazmıyorum, ama bu içeriği görmek beni gülümsetti ve aklıma yaşadığım bir olayı getirdi.
Olay 2016 yılında geçiyor. Üniversiteyi bırakıp, ailemin yanına Mersin'e dönmüştüm.
O ara, facebook üzerinden motosikletimle ilgili grupları takip ediyordum. Hangi yağı koysam eklesem derken, babam yaşlarında bir abiyle tanıştım. Sağolsun çok yardımcı oldu. Aradan zaman geçti, aramızda iyi bir dostluk gelişti ve neredeyse hemen hemen her gün kendisiyle konuşmaya başladık. Kendisi Adana'da yaşıyordu, Mersin'e geldiği bir gün ayaküstü görüştük birer çay içtik. Gel zaman, git zaman bizim dostluğumuz devam etti.
O yıl ben tekrardan sınava girdim, yeni okuluma kayıtlanmaya gittiğimde eski okulumdan kayıt sildirmem gerektiğini öğrendim. Ankara'ya eski okuluma gidip, okuldan kaydımı sildirip yeni okuluma kayıt yaptırmam için 2 günüm vardı. Tamam, halledilir dedim. Otobüs biletlerine baktığımda, Adana seferli otobüs bulamadım. Adana'dan, Ankara'ya olan seferlere baktığımda bir firmada tek bir boş koltuk olduğunu gördüm. O seferde, tam 1 saat sonraydı. Tanıştığımız abiyi arayıp durumu anlattım, motosikleti ona bırakıp bırakamayacağımı sordum. Çünkü motosikleti, adana otogarında bırakamazdım. Esenler otogarının bi değişik versiyonu çünkü adana otogarı. Pek tekin değil. Kendisi içtenlikle, motosikleti ona bırakabileceğini söyledi. Telefon görüşmesinin ardından bileti satın alıp, hemen motosiklete bindim ve Adana otogarına doğru yola koyuldum, abiye de orada motosikletimi ruhsatıyla beraber teslim ettim. Ardından hemen otobüse bindim. Fakat içimi birden huzursuzluk kapladı, ''Ulan, ya adam alır götürür, geri getirmezse ne yaparız anasınısatim. Polise falan söylesek bile neye yarar, adama elimizle teslim ettik motosikleti!?!'' gibisinden bir tereddüt içine girdim. Her neyse, otobüsten indim, okulla ilgili işlemlerimi halletim. Ankara'da son kez bir kaç arkadaşımla görüştüm ve geceye, Adana dönüşlü biletimi aldım. Abiye de haber verdim, ''Sabah 07.00 gibi Adana'da olurum abi!'' diye. Sabah 07.30'da adana otogarındaydım ve sağolsun abi motosikletimi getirmişti. Beraber kahvaltı yaptık, sonra onu evine bıraktım. Kendisiyle, 4 yıllık bir ahbaplığımız var. Her gün olmasa da, 3-4 günde bir konuşuruz, hal hatır sorarız... Ben Adana'ya her yolum düştüğünde yanına uğrar bir çayını içerim, o Mersin'e geldiğinde yanıma uğrar bir çorbamı içer. Beraber uzun yolda yaptık bu 4 yıllık süreçte. Kendisinden en ufak kötü bir hareket görmedim, karıncayı bile incitmez derler ya öyle bir insan. Umarım sizde iyi niyetli bir insana denk gelmişsinizdir, umarım hepimiz iyi niyetli insanlara denk geliriz. Galiba biraz uzun yazdım, hemen noktalayayım, motosikletiniz hayırlı olsun
-
-
bu bahsettiğin motoru bliyorum yamaha xt ilanlarını takip ederim
karşılıklı güven iyidir
ben 13 yıldır kaptırdığım para yüzünden kimseye güvenmiyorum
o kişi 10 yıllık arkadaşım dı para çok değil asgari ücetin yarısı yani cüzzi bi miktara çok büyük tecrübe sahibi oldum
-
Karşılıklı güven iyidir ama bu devirde tanımadığın insana güvenmek çok zor.
2009’da benim de öyle bir alışveriş hikayem olmuştu.
O zaman öğrenciyim paraya ihtiyacım olduğu için motosikletimi (4500tl) satıyorum.
Birgün bir amca aradı, ben motosikleti oğluma alacağım diye.
Oğlum bir ay sonra yurtdışından gelecek, o gelince senden motoru alır dedi.
Amca Nasıl olur öyle şey vs desem de , ben sana güvendim birşey olmaz dedi
Motoru görmeden bana 4500tl’yi yolladı.
Yaklaşık 45 gün sonra oğlu geldi motoru ve devrini verdim.
Her alışveriş bu şekilde bitmeyebiliyor maalesef.
-
F54 adlı üyeden alıntı
karşılıklı güven iyidir
o kişi 10 yıllık arkadaşım dı para çok değil asgari ücetin yarısı yani cüzzi bi miktara çok büyük tecrübe sahibi oldum
Banada bir arkadaşim matik atmişti,sizin gibi 10 yillik samimiyetim yoktu ama ayni isyerinde 4 senemiz geçmişti.
Sen yine iyi miktarla kurtarmissin,bana giren epey kalındı..
6 ay uzerine oturamadim.
-
F54 adlı üyeden alıntı
karşılıklı güven iyidir
Dolandirilmaniza uzuldum, bende bir kez oyle bir olayla karsilastim ama ne yapayim benim yapim bu
tomass adlı üyeden alıntı
Her alışveriş bu şekilde bitmeyebiliyor maalesef.
Kesinlikle haklisiniz aslinda olmasi gereken sey durustluk ama bu devirde karsilasinca sasiracak kadar yozlastik :(
levend84 adlı üyeden alıntı
Banada bir arkadaşim matik atmişti,sizin gibi 10 yillik samimiyetim yoktu ama ayni isyerinde 4 senemiz geçmişti.
Sen yine iyi miktarla kurtarmissin,bana giren epey kalındı..
6 ay uzerine oturamadim.
Cok gecmis olsun hocam,tanidik oldugu icin hasar buyuk oluyor
-
Sonucu beklıyoruz merakla hocam.
Dünyada hala iyi insanlar olması insanı mutlu ediyor.
-
-
-
Hayırlı olsun, pek mutlu oldum doğrusu. Hem gönderen kardeşime helal olsun, hem de size helal olsun, keyifli ve güzel bir ticaret olmuş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)