Değerli Arkadaşlar, 45 yaşından sonra motora başlayan ben bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
Öncesinde motosiklet amacımdan bahsedeyim; Çoğu zaman iş-ev arası gidip gelsem de yaz aylarında eşimle birlikte en fazla 250 Km lik alanda (Bursa dan Balıkesir, Güre, Akçay, Yalova, Dikili vb) bir iki günlük kamp ve gezi yapmak istiyoruz.
Şu anki motorum Nmax 155 (2018)Satışa koydum, sizin fikirlerinizi almak istediğim husus şu üç motoru ihtiyaçlarımı da göz önüne alarak değerlendirir misiniz?
1) SYM Cruism 250 : Konforlu, güçlü, aynaları çok canlı, F/P gerçekten çok iyi. 2018 Model 3 bin km olan bir motor buldum. Top case var. 24 bin liraya bırakıyor.
2) Xmax 250 İron Max : Konfor SYM den daha düşük, sert ve titreşimli. İkinci el piyasası çok canlı. 2016 Model, 16 bin Km. Orijinal Sissy bar, bacak koruma, çakar, sis farı, yeni Anlas lastik mevcut. 22 bin TL ye bırakıyor. Yalnız Vergi borcundan satılamaz kaydı var. Önce borç kapatılıp sonra satış verilecek. Riskli bir durum. Arada tanıdıklar var. En garantisi noterden satış vaadi alabilirim.
3) Suzuki Burgman 200 UH: Konforlu, kullandığım Nmax 155 den ağır olmasına rağmen bir tık da güçlü. Kullananlar gerçekten çok beğeniyor. Belki tam maxi scooter sayılmaz fakat Nmax dan daha büyükçe. 19.500-21.000 arası 2018 Model bulabiliyorum.
Ben SYM ye daha yakınım. 2018 model olması ve özellikle sürücü ve artçı konforu gerçekten tartışılmaz. Fakat bütçem 22 bin civarı. 24 bin beni zorlayacak. Bilirsiniz bazen olmayınca 500 TL bile bulunmuyor.
Burgman alsam iki kişi Ş. Arası yolda kullananlar zorlamaz diyor fakat 20 bin ona vereceğime 22 bin TL ye 250 cc ve her zaman satabileceğim 2016 Xmax' ı keşke alsaydım der miyim? Her neyse kararsızlığımı anlamışsınızdır. Yorumlarınız benim için çok önemli.