Ben kasım ayında 1002 lira yemiştim egsozdan motorumu da otoparka çekmişlerdi . Sonrasında çevre şehircilik bakanlığından yazı filan gelmedi , o cezayı arabalara kesiyorlar diye biliyorum motora kesildiğini ilk defa duydum , kesinlikle itiraz et
egzozda tam ses isteyen herkes kat iptaline gidiyor hatta kat kesilmeden performans almazsın dediler bana ama kat iptal etmeden egzozu mu söküp yerine akra yı takınca cidden fark çok fazla oldu kat iptal etmek abartı bence benim motorumun sesi gayet tatmin ediyor beni ve üzerinde susturucu artı susturucu üstü ekstra pul da takılı
tekeriniz yere sağlam bassın...
Benim motoru satın aldığım kişi katalizörü komple iptal ettirmediğini, çeyrek gibi bir kısmını kestiklerini, böylelikle alt devirlerde kayıp yaşanmadığını ama sesin daha da toklaştığını söylemişti. Yine de ne olur ne olmaz egzozun altındaki kaynak izlerini artık zımpara mı olur başka materyal mi olur düzelteyim.
reis bu tüzüğün başlığında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Çevre Yasasının 19'uncu Maddesi'nin verdiği yetkiyi kullanarak aşşağıdaki Tüzüğü yapar diye başlamış bende çıkarttım şimdi boşu boşuna 11 sayfayı :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:29 ----------
http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/mev/mev_yon/gurultu_kontrol.pdf
bu link doğru olabilir değerler aynı
tekeriniz yere sağlam bassın...
Ruhsatsız, cadde için onaysız egzoza cezaya lafım yok. Ama motoru durdurup ver bakalım gazı diye bir denetleme olamaz. O egzoz, markasında, cadde için üretilmemişse sesi hiç çıkmasa da yasaktır, cezayı yazarsın. Yasal bir egzoz ise de yasaldır, ceza yazmazsın. Nasıl ki Ferrari'yi kenara çekip ver gazı denmiyorsa, Mercedes'in kadranda 240 diye ceza verilmiyorsa motora da denmez. Potansiyel üstünden ceza verilmez. Motoru ses çıkarırken duyarsan çevreyi rahatsız etmekten verirsin cezayı zaten.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)