uzun süre kullanılmayan motorun aküsü takılı bıraksam ne gibi zarar görür
uzun süre kullanılmayan motorun aküsü takılı bıraksam ne gibi zarar görür
Motorun az da olsa elektrik çekeceğinden akün biter ya da bitmese bile şarj seviyesi düşer bu da akü ömrü için zararlı. Arada çalıştırıp kısa bir turlayıp parkedeysen bir şey olmaz. Ben hep öyle yapıyorum arada sırada çıkarıp birkaç km turlayıp geri parkediyorum.
akü şarj cihazları var onları araştırabilirsin. bayilerde, fuarda vs görebilirsin motora kablolar gider, sürekli birileri kurcalığı ekran vs açık kaldığı için akü bitmesin diye şarjda tutarlar. Hiç kullanmadığım için model, fiyat vs bilgisine sahip değilim ama mutlaka kullanan birileri vardır internetten araştır bir istersen. Senin onlar gibi sürekli şarjda tutmana gerek yok, 1-2 haftada bir şarj etsen yeterli olur muhtemelen.
Soğuktan zaten aknün şarjı düşecek. karlar kalktığında akü marşa yetmeyecek seviyeye düşer. ŞArj aleti ile arada bir şarj etmeni tavsiye ederim. Mesela benim 2 senelik aküm, cayır cayır marş verirken bu sabah tık demedi. Soğukta 10 gün kaldı
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
2 kg motosiklet aküsünü eve çıkarmak zor olmasa gerek , sök evde oda sıcaklığında dursun , sezona doğru götür herhangi bir elektrikçiye bir gün şarj da dursun alacağı 20 lira..hem tek marş motorun çalışır hemde akünün ömrü uzar..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)