250'lik motor ve yağ ile ilgili soru
Reklamlar
-
Herkese merhaba
250'lik motosikletlere hangi yağ kullanıyorsunuz
Ben full sentetik yağ kullanacaktım ama ustama sorduğumda debriyaj boşa düşer, 500lük motor değil bunlar basamazsın full sentetik alma sakın dedi.
Şuan motul 5100 yarı sentetik almayı düşünüyorum, sizin önerebileceğiniz bişey var mı bazıları castrol filan demiş ama? kararsız kaldım
Reklamlar
-
150CC'lik motorumda full sentetik yağ kullanıyorum ve herhangi bir problem yaşamıyorum. Ben yağın CC ile pek alakası olduğunu zannetmiyorum. Ben Shell Advance serisi kullanıyorum. Şimdiye kadar herhangi bir eksisini görmedim. Düşünebilirsiniz.
-
Benim 125cc motorda motul 7100 kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım ki sen 250 cc motorda sorun yaşayacaksın.
-
Kullanma klavuzunda ne yazıyorsa onu kullanın bence.Nadir de olsa full sentetik yağ bazı küçük cc motorlarda debriyaj kaçırması yapabiliyor.
-
Sen bence o ustayı değiştir...
-
250 cc ama hangi model ? 7100 ama hangi viskozite ? o kadar genel yazmışsın ki , dünyadaki bütün 250 cc ler aynı yağı kullanmıyor , Motul 7100 ünde farklı viskoziteleri var , motoruna uygun olmayanı alır koyarsan uzun vadede sıkıntı yaşayabilirsin !
-
Yağları ben şöyle kategorize ediyorum.
Tam sentetikler zaten en iyisi, ister 50 cc ister 1200 cc.
Yarı sentetikler ekonomi yapan motorcunun seçimi
Organikler mal kıymeti bilmeyenlerin seçimi.
Marka olarak da şöyle:
Ipone, Motul, Liqui Moly, Putoline vb üst segment. Kalitesini kanıtlamış.
Shell, Castrol, Repsol vb orta segment, ekonomi yapanın seçimi.
Bi de adı sanı duyulmamış markalar var. Ucuz olduğu için tercih edenler var ama "ucuzdan daha pahalı bi şey yoktur" sözünü hatırlamakta fayda var.
Ben ne kullanıyorum? Motosikletim Bajaj D400. Castrol veya Shell'in tam sentetiklerini kullanıyorum. Yağdan dolayı sorun yaşadım mı? Hayır. Üst segment yağ kullanmak ister miyim? Evet. Alt segment yağ kullanır mıyım? Hayır.
Usta sana debriyaj kaçırır falan demiş de, onlarca kimyager, onlarca mühendis debriyaj kaçırtmayan formulü bulmuştur bence. Ki yağ üreticilerinin global markalar olduğunu düşünürsek, marka imajını zedelemeyi göze almazlar diye düşünüyorum.
-
Üstad sen o ustayı önce bir değiştir daha sonra kullanım kitapçığından önerilen değerlerde bilinen bir markadan yağ al.
-
wr250r , yarı sentetik adı sanı duyulmamış ENİ i-ride yağ kullanıyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)