2020 Yeni MT-25 Fiyatları açıklandı!
Reklamlar
-
Mlhbl07 adlı üyeden alıntı
abi bu iş gerçekten kurla alakalı değil, ben de sapkınlık olarak görüyorum.
dolar 7 lira 6.5 lira bandında gezerken 24 25 lerde olan motorun fiyatına şimdi bir bakıyorum..... daha bir şey söylemek istemiyorum.
Dolar sadece paradan ibaret değil herşeyi etkiliyor, artan tek şey dolar olmuyor. Elektrik, gaz, su, benzin yiyecekler veisare bunlar bir bütün firmanın ister istemez giderleri artıyor gider arttığı içinde ona göre maliyet çıkartıp ona göre arttırım uyguluyorlar. Niye firmanın giderleri artarken satışı aynı fiyatta yapıp zararına satsın bunu kim yapar
Reklamlar
-
Silivri'de hava durumu.
-
Bu hesabı kaç kez yaptım bilmiyorum, anlayamayanlar için bir daha yapalım;
Bu motor yanlış hatırlamıyorsam, 2015 Mart gibi piyasaya çıktı, ve yine yanlışım yoksa 13.500 TL idi.
2015 Mart ayında Euro 2,76 TL düzeyinde. Yani o gün motorun piyasa değeri; 13.500 / 2,76 = 4.891 Euro imiş.
Bugün Euro 6,52 , yani motor 31.950 / 6,52 = 4.900 €
Yani neredeyse aynı fiyat. Aynı olmayan ne peki; bizim alım gücümüz. Fakirdik, iyice fakirleşiyoruz, böyle giderse daha da fakirleşeceğiz.
-
Mevzu kur değil alım gücü. Avrupalı 1500 birim alıp 6000 birim lik motor alabiliyor. Biz 2300 birim alıp 31,950 birim lik alete yalanıyoruz. Sonra Finlandiya batıyor.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
Başkan beraber nargile mi içek diyorsun? Ben Silivri'ye sahile nargile içmeye gidiyorum
-
Ekonomiyi bitirdiler, el birliği ile. Daha çok katlanarak acısını çekeceğiz. 250cc leri bile alamayacak duruma geleceğiz, elektrik modelleri çıktığında ise hiç alamayacağız artık.
-
sadece kur olarak bakmayın ekstradan gelen vergilerde fiyatları katladı onlarında etkisi çok motor fiyatının yarısı resmen vergiye gidiyor
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
Başkan beraber nargile mi içek diyorsun? Ben Silivri'ye sahile nargile içmeye gidiyorum
Müdür, silivri'nin kasvetli bir havası var. Ben gelemem, çok tırsanzi..
-
Avrupa asgari ücret ortalamasının 1500 birim ya da 1600 Euro olduğu bilgisi tam olarak doğru değil.
Kapitalizm sürecini tamamlamış, emperyalist bir kaç Avrupa ülkesinde asgari ücret 1500-1600 Euro düzeylerinde.
Kapitalizmi tamamlamamış diğer Avrupa ülkelerinde asgari ücret 400-600 Euro bandında. Bütün Avrupa'nın ortalaması 500-600 Euro civarıdır.
Neyse, biz kendimizden şikayet edelim. Bu çok haklı.
Fakat 3 maaşa motor alan ülkelerin bizi sömürdüğünü unutmayalım. Aksi halde "başkası 3 maaşa motor alıyor" cümlesi hiçbir sorunu çözmez. Konu oy verme meselesi de değil, sistem içindeki çözüm sistem içindendir. Adı değişir, sistem değişmez.
Yoksa şu cümlelere kim itiraz eder ki=
-
Wuamell adlı üyeden alıntı
Özellikle Yamaha çok sapıttı, kur falan değil konu bunlar bildiğin sapkınlık yapıyorlar. Teker teker bayiler kapanınca görürüz, bayinin suçu ne diyenler olacak satış olmasada servisten bir günahları vardır illaki.
Neyse almam aldırmam benim bireysel olarak tepkim bukadar, ve yeter
Tüm yabancı üreticiler Dolar ile malzeme alır üertim ve nakliye yapar.Finansmanı dolar üzerinden üretimi gerçekleştirdiğiniz bir ürünü türkiyede TL olarak satmaya çalışın ne kadardan satarsınız?
Firmaların KDV siz;ÖTV siz,Gümrük vergisiz,Ek Gümrük vergisiz Türkiye giriş fiyatlarına bakmanızı öneririm.
-
TOTEMONS adlı üyeden alıntı
Tüm yabancı üreticiler Dolar ile malzeme alır üertim ve nakliye yapar.Finansmanı dolar üzerinden üretimi gerçekleştirdiğiniz bir ürünü türkiyede TL olarak satmaya çalışın ne kadardan satarsınız?
Firmaların KDV siz;ÖTV siz,Gümrük vergisiz,Ek Gümrük vergisiz Türkiye giriş fiyatlarına bakmanızı öneririm.
Bende size geçen seneki fiyatlara ve kurlara bakmanızı öneririm, hatta geçen ay ile kurdaki farka bakın, forumda konusu yeni açıldı bu fiyat farkını konuşuruz, o zamanda vergi vardı değişen bir şey yok
-
Mlhbl07 adlı üyeden alıntı
abi bu iş gerçekten kurla alakalı değil, ben de sapkınlık olarak görüyorum.
dolar 7 lira 6.5 lira bandında gezerken 24 25 lerde olan motorun fiyatına şimdi bir bakıyorum..... daha bir şey söylemek istemiyorum.
Daha önce de yazmıştım şimdi tekrar yazacağım; USD 6,5-7 bandına 4,8-9'dan bir anda fırladı gitti. O sıralar satılan motorlar 4'lü kur seviyelerinden stoka girmişti. Şimdi satılanlar ise 5'li kur seviyelerinden girdi. (Arada hiç yoksa %25 fark var...)
Finansal okuryazarlık oranının artması lazım nitekim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------
yokon adlı üyeden alıntı
Avrupa asgari ücret ortalamasının 1500 birim ya da 1600 Euro olduğu bilgisi tam olarak doğru değil.
Kapitalizm sürecini tamamlamış, emperyalist bir kaç Avrupa ülkesinde asgari ücret 1500-1600 Euro düzeylerinde.
Kapitalizmi tamamlamamış diğer Avrupa ülkelerinde asgari ücret 400-600 Euro bandında. Bütün Avrupa'nın ortalaması 500-600 Euro civarıdır.
Fakat 3 maaşa motor alan ülkelerin bizi sömürdüğünü unutmayalım. Aksi halde "başkası 3 maaşa motor alıyor" cümlesi hiçbir sorunu çözmez. Konu oy verme meselesi de değil, sistem içindeki çözüm sistem içindendir. Adı değişir, sistem değişmez.
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/up.../intihar-1.jpg
Sizin Avrupa tanımınız Romanya, Bulgaristan, eski Yugoslav Cumhuriyetleri ve Portekiz'den ibaret galiba? EUR 400 nedir yahu!? Görmesek inanacağız...
-
yokon adlı üyeden alıntı
Oha! Avrupadaki asgari ücrete 400-500€ dedi ya la :D Yok artık. Bilmiyorsanız yorum yapmayın.
-
illaki zam yapıcaklar yılda 1 kerede olsa bugün asgari ücrete yada iş yerinizde nasıl maaşınıza zam geliyorsa fakat maaşa gelen zam motora gelen zammı karşılamıyor buda sanırım paramızın değersizliğinden
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Sizin Avrupa tanımınız Romanya, Bulgaristan, eski Yugoslav Cumhuriyetleri ve Portekiz'den ibaret galiba?
EUR 400 nedir yahu!? Görmesek inanacağız...
piri_reis adlı üyeden alıntı
Oha! Avrupadaki asgari ücrete 400-500€ dedi ya la :D Yok artık. Bilmiyorsanız yorum yapmayın.
Çok zor değil. Avrupa Birliği üyesi ülkeleri listeleyin ve asgari ücretlerini araştırın.
Yazdığım yorumu iyi okuyun, kapitalizm sürecini tamamlamış ve tamamlamamış AB üyelerini ayırıyorum birbirinden.
İnsanımızın en büyük sorunlarından biri de tam olarak bu. Bilmeden, araştırmadan yazdığımı okumadan ya da okuyup anlamadan cevap vermek.
-
f0cus adlı üyeden alıntı
iyi de hocam akıl var mantık var. avrupa da insanlar 350 450 euro civarı asgari ücret alıyor ona göre de enflasyon var ülkede. aldığı parayı harcarken bir yandan da para biriktirebiliyor. maalesef bizim ülkemizde bu mümkün değil.
ne kadar iyimsersin. AB de 350 450 avro kim maaş alıyor? Bulgaristan romanya mı? Senin AB deki asgari ücretlerinden haberin yok sanırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:15 ----------
yokon adlı üyeden alıntı
Sen bence bi google ab asgari ücret diye bi arat. sonra konuş!
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
Arkadaş boş yapmaya gerek yok, sarı yelekliler neden parisi yaktı yıktı!
-
Sarı yelekliler Prisi yıktı, ama burdaki insanlar sesini çıkartması, herşey çok güzel mi anlamına geliyor?
AB de de 10 kuruş benzine zam gelir herkes ayağa kalkar. bizde %100 zam gelir. ben 50 tl lik alıyorum fark etmez der....
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
Koyun olmadıkları için. Bizler mi? Melemeye devam...
-
Tundzhay adlı üyeden alıntı
Sarı yelekliler Prisi yıktı, ama burdaki insanlar sesini çıkartması, herşey çok güzel mi anlamına geliyor?
AB de de 10 kuruş benzine zam gelir herkes ayağa kalkar. bizde %100 zam gelir. ben 50 tl lik alıyorum fark etmez der....
50 liraya ibre hareket etmiyor!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)