motosiklet sürerken ellerin uyuşması
Reklamlar
-
sevgili arkadaşlar 2 aylık acil ilac kuryeligi yapıyorum motosikletim cbf150 yaklaşık bir haftadır sol elimin dirsegine kadar aşırı derecede uyuşma var kullandigim mottun icindeki korumaligi cikardim belki kolumda damar sıkışması yapiyodur diye ama bi faydasi olmadi bu uyusma bu meslege başladikdan sonra oldu
bu gidondan mi kaynakli bi sorun yoksa bendemi sorun var bi akıl verin 😔
uyuşma sadece sol kolda oluyo
Reklamlar
-
Sinir sıkışması, nörolojik,omurılık sorunları,kötü kolesterol fazlaligi, stres , kan dolaşımı sorunları v.s. farklı sebepleri olabilir.Bence kesin bundandır diye kafandan kurma hiç. .
En basitinden motosiklette sürekli debriyajı cekip bırakmak da kolda sinir sıkısmasına yol açabilir, korumalıgi çıkarmak yeterli olmayabilir..
Doktora gitmekte fayda var.
-
Doktora gitmeniz lazım.
Muhtemelen ana sebep motosiklet kullanmanız. Ama CTS'den tutun tendonlara kadar bir sürü etken olabilir bahsettiğiniz semptomun sebebi. Doğru teşhis şart, ve tahminle olacak iş değil.
Muhtemelen motosiklet kullanmayı bıraksanız azalarak yok olur. Ama işinizi yapmaya devam etmek istiyorsanız nasıl bir tedavi gerekeceği, nasıl bir aparat kullanmanızın faydalı olacağı, zamanla daha da kötü olup olmayacağını öğrenmek için, söylenti ve tahminlerle vakit, sağlık ve para kaybetmek yerine direk doktora gidin, teşhisi koysun, doğru çözüm seçeneklerini değerlendirin.
-
Bileğinizi sıkan bir eldiven de bazen o uyuşmayı yapabiliyor.
-
Titreşim kaynaklı olduğunu ummakla birlikte özellikle sol kolun çok tehlikeli olduğunu bildirmek isterim zira kalpte olan sorun direk soldan belli olur, en iyisi tez zamanda doktora gidin, geçmiş olsun
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Doktora gitmeniz lazım.
Muhtemelen ana sebep motosiklet kullanmanız. Ama CTS'den tutun tendonlara kadar bir sürü etken olabilir bahsettiğiniz semptomun sebebi. Doğru teşhis şart, ve tahminle olacak iş değil.
Muhtemelen motosiklet kullanmayı bıraksanız azalarak yok olur. Ama işinizi yapmaya devam etmek istiyorsanız nasıl bir tedavi gerekeceği, nasıl bir aparat kullanmanızın faydalı olacağı, zamanla daha da kötü olup olmayacağını öğrenmek için, söylenti ve tahminlerle vakit, sağlık ve para kaybetmek yerine direk doktora gidin, teşhisi koysun, doğru çözüm seçeneklerini değerlendirin.
motosiklet kullanmayı bırakmam bu zevk bırakılmaz 🤗
baş parmak tırnaklarima kadar uyusuyo sabah kalkinca bole tas gibi oluyo elim kımıldamıyo yarin doktora mecbur gidicem korkuttunuz beni 😔
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------
kefkes adlı üyeden alıntı
Sinir sıkışması, nörolojik,omurılık sorunları,kötü kolesterol fazlaligi, stres , kan dolaşımı sorunları v.s. farklı sebepleri olabilir.Bence kesin bundandır diye kafandan kurma hiç. .
En basitinden motosiklette sürekli debriyajı cekip bırakmak da kolda sinir sıkısmasına yol açabilir, korumalıgi çıkarmak yeterli olmayabilir..
Doktora gitmekte fayda var.
gecenlerde kaza yaptim yandan vurdular motosiklet dusdu ben dusmedim ondan sonra oldu bu olay gidon cok titriyo ins ondandir doktora gidicem korkuttunuz beni
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:43 ----------
tommygun adlı üyeden alıntı
Bileğinizi sıkan bir eldiven de bazen o uyuşmayı yapabiliyor.
eldiven var kullanmiyorum ama montun bilek kısmındaki cirtlari cok sıkı yapiyodum tskler bunu unuttum
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:47 ----------
Wuamell adlı üyeden alıntı
Titreşim kaynaklı olduğunu ummakla birlikte özellikle sol kolun çok tehlikeli olduğunu bildirmek isterim zira kalpte olan sorun direk soldan belli olur, en iyisi tez zamanda doktora gidin, geçmiş olsun
teşekkürler doktora mecbur gidicem artik 1 haftadir dayaniyorum aciya 😔
-
gecenlerde kaza yaptim yandan vurdular motosiklet dusdu ben dusmedim ondan sonra oldu bu olay gidon cok titriyo ins ondandir doktora gidicem korkuttunuz beni
Geçmiş olsun, nice rahatsizliklar var tedbirli olmakta fayda olur diye düşündüğümden yazdım..
Belki de o çarpma esnasında zedelenme falan olmuştur tam sonrasinda başladığına göre..Acil şifalar..
-
kurubuzz adlı üyeden alıntı
motosiklet kullanmayı bırakmam bu zevk bırakılmaz 🤗
baş parmak tırnaklarima kadar uyusuyo sabah kalkinca bole tas gibi oluyo elim kımıldamıyo yarin doktora mecbur gidicem korkuttunuz beni
Aklımdaki bir problemle örtüşüyor ancak kendimle çelişip n'olduğunu yazmayayım. Mutlaka doktora gidin. Muayenede n'olduğu belli olur, icap ederse MR ile konfirme etmek te isteyebilir doktor. Geçmiş olsun. Sağlık herşeyden önemli, motosiklet dahil.
-
Yanlış anlaşılmak istemem ama İstanbul’da havalar bu ara çok sert olduğundan dolayı rüzgar kaynaklı olabilir mi? Mesela dün gece benimde sol elim dondu ve debriyajı çekemeyeceklerini seviyeye geldim. 10dk’lık sürüşte. İş ve trafik stresinden dolayı sürekli bu ağrıyı ve soğuğu göz ardı etmiş olup, vücudun tepki veriyor olabilir mi?
Motorda sıcak tutan elcikler var mı?
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
Yanlış anlaşılmak istemem ama İstanbul’da havalar bu ara çok sert olduğundan dolayı rüzgar kaynaklı olabilir mi? Mesela dün gece benimde sol elim dondu ve debriyajı çekemeyeceklerini seviyeye geldim. 10dk’lık sürüşte. İş ve trafik stresinden dolayı sürekli bu ağrıyı ve soğuğu göz ardı etmiş olup, vücudun tepki veriyor olabilir mi?
Motorda sıcak tutan elcikler var mı?
sicak tutan elcikler yok sadece diz örtüsü ve ruzgar kesici var o debriyag ve gaz koluna takilan
-
sicak tutan elcikler yok sadece diz örtüsü ve ruzgar kesici var o debriyag ve gaz koluna takilan
Karpal tünel olabilir. Aklıma ilk gelen bu
-
Herşey buna etken olabilir, oturma pozisyonuna göre boynunuzun durumu bile. Koldaki sinir sıkışmaları gibi boyundaki sıkışmalarda böyle ağrı oluşturabiliyor.
Benim başıma da aynı sıkıntı geldi araç kullanırken. Boyun fıtığından şüphelendi doktor, EMG çekildi MR çekildi temiz çıktı. Masa başı çalıştığımdan kas zayıflamasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Düzenli spor yaparak tamamen kurtuldum.
Fazla ilerlemeden bir doktora görünmende fayda var. Sorunun çözümü çok basit olabilir ama sorunun kaynağını bulmakta gecikmemiş olursun
-
Geçmiş olsun. CBF150'nin standart hali ile motordan olması imkansız. CBF150 uyuşukluk yapacak bir motor değil. Fakat "ufak bir kaza sonrası titriyor" demişsiniz. Önce motoru sonra kendinizi baktırmanız gerekiyor. Büyük bir olasılıkla problem motorda değil. Kazasız belasız sürüşler...
-
Sevgili kardeşim ,
Karpal tünel olabilir. Her iki elimden de ameliyat oldum. Belirtiler seninkiler ile aynıydı.
Sevgilerimle
-
Motorun titreşimi yüzünden olabilir. Acaba şehir trafiğinde stres yapıp gidonu sıkıyor olabilir misin ? Yada kendini bacaklarınla depoya kitlemek yerine, yükünü kollarına mı taşıtıyorsun ? Akşam eve geldiğinde bacakların değil kolların ağrıyorsa muhtemelen depodan değil gidondan taşıyorsundur yükünü. Motorda oturuşun yanlış olabilir mi ? yanlış edinilmiş bir oturma alışkanlığın var mı ? Mesela Ben Rahmetli AEA dan öğrendim depodan tutunmayı.
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
-
tarikcapar adlı üyeden alıntı
Motorun titreşimi yüzünden olabilir. Acaba şehir trafiğinde stres yapıp gidonu sıkıyor olabilir misin ? Yada kendini bacaklarınla depoya kitlemek yerine, yükünü kollarına mı taşıtıyorsun ? Akşam eve geldiğinde bacakların değil kolların ağrıyorsa muhtemelen depodan değil gidondan taşıyorsundur yükünü. Motorda oturuşun yanlış olabilir mi ? yanlış edinilmiş bir oturma alışkanlığın var mı ? Mesela Ben Rahmetli AEA dan öğrendim depodan tutunmayı.
doktora gittim cok sukur bi sorun yok kesinlikle motorun titresiminden yanlis durus asiri trafik stres yuzunden oluyo .
-
doktora gittim cok sukur bi sorun yok kesinlikle motorun titresiminden yanlis durus asiri trafik stres yuzunden oluyo .
Bu habere sevindim. Geçmiş olsun.
-
Adına sevindim geçmiş olsun
-
Motorun titreşimi, soğuğa sürekli maruz kalmak, eli ve kolu çok sıkan kıyafetler ve oturuş pozisyonu hatası aklıma gelenler. Özellikle motoru kullanırken kollarınızı çok gergin tutuyosanız veya gidonu çok sıkıyosanız kısa sürede uyuşma başlıyo.
Fakat kazadan sonra olduğunu söylüyosunuz, bu yüzden bi doktora gitmek en kesin tespit ve çözümü sağlayacaktır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)