Superduke kimin tokadını yemiş? SDR bence bariz farkla en başarılı naked, ki onun için tercih ettim. Bir çok profesyonel inceleme de aşağı yukarı bu görüşte. Yoksa bundan önce KTM kullanmış değilim. Hiç bir markanın tarafını da tutmuyorum. Hatta SDR'i Honda üretse ve $3000 daha pahalıya satsa seve seve gider onu alırım da yazmışımdır defaatle.
Uzman olduğumu da iddia etmedim hiç bir zaman. Ama 15 senedir 900cc üstü naked kullanıyorum. SDR'i almadan önce de o anda piyasada muadili ne varsa test sürüşünü yapıp ondan sonra tercih ettim.
Mesela S1000R'i elektronik süspansiyonuna rağmen direk eledim, çünkü SS'ten naked devsirme olayini becerememis BMW. Pegler hala çok yukarıda ve rahatsız, ozellikle de uzun boylu biri için. Yamaha da SS'ten naked devsirmis ama ergonomiyi iyi ayarlamis mesela, gayet rahat. Motoru da iyi çalışmamış BMW. Mesela Honda da SS'ten devşirme naked yapıyor ama en azından gücü ve devri azaltıp, alt devir torkunu arttırıyor. BMW gücü SDR'in gerisinde kalmasin diye motorun SS karakterini korumuş, öyle olunca da motorun gücü lineer değil, alt devirler ölü. Motoru bagirtmadan gitmiyor motosiklet, hic uygun degil bir naked icin.
Halbuki BMW gucu kirk-elli beygir azaltip dusuk devir torkunu yukseltebilseydi cok daha zevkli olurdu motosiklet. Belki motosikleti internetten taniyanlarin dikkatini cekmezdi ama, parasini bastirip motosikleti satin alacak olan kesimin dikkatini cekerdi... Laf aramizda onemli olan, bir markayi basarili yapan da onlar. Yoksa internetten motosikletin tipine bakip yorum yapanlar kimin umrunda?