Merak edilen Yaya - Araç konusu
Reklamlar
-
İşimiz polislere kaldıysa bu durumda ciddi sıkıntı.
Cünkü artık polis haklı haksız gözetmeden en kolay yolu seciyor.
Kazada motor var ise motorcu suclu
Kazada yaya var ise karşı taraf suclu.
Dün 2 şeritli yolda gidiyorum, sağ tarafa yol boyunca arabalar park etmiş bu nedenle solumda bir okul servisi sağımda da park etmiş arabalar, arada da ben.
Servis şöförü sol şeritten aniden sağa ara yola kırdı, yokuş ve trafik oldugu için zaten aşırı yavaştım durdum ancak bu salak durmadığı için motoru devirdi bende düşmeden motordan kurtuldum. Serviste öğrenciler var.
Motora baktım zaten yavaşca sağa bıraktığım için hasar bişi yok ancak koruma demirim adamın aracı güzelce darbelemiş.
herife baktım inmek yerine mal mal bana bakıyor, arabadan inse ben daha cok uğraşcam, elimde "s. git" diyerek kovaladım. Muhtemel aractan inince bana baya bi küfretmiştir.
Konu yaya ile ilgili değil ancak okul gecidi diyince aklıma geldi.
Reklamlar
-
Altın Elbiseli Adam konuya iyi bir örnektir.
-
HRider adlı üyeden alıntı
Şunu çok merak ediyorum değerli üyeler, eğer otoyolda azami hız sınırlarına uygun alkolsüz seyrederken. Önümüze bir adet yaya atlasa biz ona vursak.. Bunu, kamera kayıtlarıyla ve şahitler ile sağlama alsak. Ve haklı çıksak. Yaptığımız kazanın maddi hasarını Yaya'dan resmi yollarla isteyebilir miyiz? Veya Yayaya kırmızı ışık yanarken, biz ona çarpsak?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:08 ----------
NOT: Merak etmeyin kimseye çarpmadım merak ediyorum.
Ben onu otomobilimle yaşadım 5 yıl kadar önce.. otoyolda bariyerin üzerinden atlayıp karşıya geçmeye çalışan aklı havada bir genç arkadaşımızdı.. ucundan dokundum, vurmanın etkisi birşey yapmadı Allahtan yavaştım ancak dokunmamla dengesini kaybedip yere düştü ve başını taşa çarptı.. 4 dikişle atlattı.. farklı sebeplerden o anda şikayetçi oldu(ekstra birşey çıkarsa sigorta vs karşılasın diye.. art niyetle değil).. isterseniz otobanda olun isterseniz yayanın girmesi yasak olan avrasya tünelinin içinde vurun bir yayaya.. en az %20 kusurlu bulunuyorsunuz. ve en iyi ihtimalle her halukarda kamu davası açılıyor.. 20 bin tl gibi heralde bir para ödüyorsunuz devlete(karşı tarafa değil)..onunla atlatırsanız ne ala.. ama her şeyi geçtim, isterse suç %1500 karşı tarafta olsun size bir kuruş bile masraf çıkmasın, vicdanınız sizi uyutmuyor, emin olabilirsiniz.. 4 dikiş atıldı başına o gencin.. ardından şikayetini de geri çekti.. ama benim 1 ay gözüme uyku girmedi ya çocuğa bir şey olsaydı diye diye..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)