Merhaba arkadaşlar kış ayı geldi artık motora binmiyorum motor tekerlerinin altına halı koydum üzeri nede çadır açtım havalar ısınıncaya kadar da binmem bu şekilde kışı geçirmem doğrumu tavsiye edeceğiniz başka bir yöntem varmı arkadaşlar,
Merhaba arkadaşlar kış ayı geldi artık motora binmiyorum motor tekerlerinin altına halı koydum üzeri nede çadır açtım havalar ısınıncaya kadar da binmem bu şekilde kışı geçirmem doğrumu tavsiye edeceğiniz başka bir yöntem varmı arkadaşlar,
Herif Manyak Yüzünden Belli,
İki tur beline
İki tur bacağina kadar battaniye sarmak suretiyle muhafaza ediyorum.
Şahsım adına söylemem gerekirse;
saklamıyorum.
Kendime ait kapalı garajım varken kışın havayı güzel gördüğüm zaman biniyordum. Şimdi kapalı garajım gitti bende arkadaşımın garajına koydum ve istemeden de olsa kışın saklamak zorunda kaldım
Depoyu fulledim, aküsünü şarj ettim, lastik hava basınçlarını kontrol edip önerilen seviyeye kadar şişirdim, zincirini güzlece temizleyip yağladım, garajda lastiklerin altına tahta koydum (halı da olur yeter ki betonla teması kesilsin). Kontak, elciklerdeki düğmeler, fren manetinin birleşim yerleri, gaz kütüğü, ayaklık birleşim yerleri gibi bilimum elektrik elektronik veya hareketli çalışan bileşim yerleriniı wd-40 ile güzelce yağladım.
En son elciğe doğru eğilip (geçici olan bu mecburi ayrılığımızın bana da çok zor geldiğini anlatan) sevgi cümleleri fısıldadım. İnşallah bahara aramız yine eskisi kadar iyi olur
Gaza geldim bak. Eve gideyim bende fotoğrafını çekip atayım
Uyarıları dikkate alacağım yarın bende atarım foto,
Sağdaki goldwing’i yeni alan abimiz brandayı bulamayınca, kendi branda uydurdu şimdilik
Ön tekerim betona değiyor ama onu da bir ara yerden keserim. Arka teker padockta.
Aku baslarini sokmek yerine ayda bir kere sarj makinesine baglasak ne olur peki?Akü başlarını mutlaka sök ,depoyu doldur ,ayda bir depo kapağını açıp kapa
Depoyu neden havalandiriyoruz bir de?
Depoda buharlaşan benzini tahliye edip, basıncı düşürmek için depoyu havalandırırsın. Akü başlarını sökmekte motor aküyü yiyip bitirmesin die. Şarj edersen aynı yola çıkar. Benim motor için konuşursam, immobilizer akü'den çekiyor. Mesela yarın motoru çalıştıracağım.
Dostlar ben de güzel bir branda tavsiyesi rica ediyorum.
Yaz kış demeden başka aracım olmadığı için motora mecburen biniyorum. Merdiven altında muhafaza ediyorum
Karın kışın içinde yatıyor yavrucağzım, haftada bir saçlarını tarıyorum
immoblizer sanirim 3-4 gun kontak acilmazsa kapaniyor. Yani elektrik harcamayi kesiyor. Benim motorda oyle oluyor bildigim kadariyla.immobilizer akü'den çekiyor.
kışın motoru niye saklıyosunuz, sibirya mı burası? Almanyada yaşanız 1 mevsim mi süreceksiniz sadece? soğuğa karşı düzgün ekipmanla kışın size ne zararı var ki. tamam kabul ediyorum herkesin keyfi bu kimse buna karışamaz fakat keyif aldığınız bişeyi bikaç önlemle yıl boyu yapabilecekken kendinizi kısıtlamanız ne kadar mantıklı. arkadaş hava biraz soğusa köprü hariç motor göremiyorum yollarda, geçen hafta gebzeden altunizadeye kadar motor görmedim hava biraz serin diye.
Bindiğim motosiklet yağmur kar farketmeksizin aynen kullanılıyor, o yüzden saklanmıyor. Kullanmadıklarım ise yağ ve filtreleri yenilenerek, tüm yağlama ve bakım/ayarları yapılıp temizlendikten sonra kurutulup üzerleri örtülü şekilde nemden dahi uzak kapalı alanda muhafaza ediliyor.
kompile yağlarım metal parçalar nemden küflenmesin diye ayrıca aküyü söker evin içinde soğuktan korumak için uygun bir yerde saklarım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)