Merhaba, devirdaim pompası çatladı. Şuan üniversite için başka bir şehirdeyim. Kendi ustama götürene kadar dayansın istiyorum 1-2 ay. İşe yarar mı?
Merhaba, devirdaim pompası çatladı. Şuan üniversite için başka bir şehirdeyim. Kendi ustama götürene kadar dayansın istiyorum 1-2 ay. İşe yarar mı?
Ben yıllardır kullanıyorum. Isı dayanımı, aşınma dayanımı oldukça iyi bir malzemedir. Kullanacağınız yerim gayet temiz ve yağdan arınmış olması gerekli. Kaynak yapacağınız yerin resmini gönderseydiniz daha anlaşılabilir olurdu, tavsiyelerde bu yönde gelirdi.
Kullanın.
Gayet memnun kalacaksınızdır.
Zaten meşhur video kanalında benzer tamiratlar yapım aşamasıyla gösterilmiş.
En fazla 15-20 tl kaybedersiniz.
https://resmim.net/f/5yDkO1.png
Devirdaim pompasında görülen yer çatladı.
orada titreşim var muhtemelen. sunfix burada anı kurtarır. aspirin tedavisi olur. sök parçayı üşenme. sanayide alüminyum kaynağı yaptır ömürlük olur.
Sanmıyorum ki geçici olsun
Motor bloğu, şanzuman kapağı bile yapıştırılmış.
https://youtu.be/CJ4aMjXd4VI
Sunfix bir çeşit termoplastik yapıştırıcıdır. Bu geçiçi çözümünüzü karşılayacaktır.
Peki daha sonra nasıl çıkaracağım çatlağı kaynak yaptırmak istediğim zaman?
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:07 ----------
Peki kullandıktan sonra nasıl sökebilirim hocam ? Kaynak yaptırmak istediğim zaman.
sunfix kullanarak sıfır blok bile yaptım ne diyosun :D
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
büyük ihtimalle dremel denen o küçük aşındırıcı alet ile çok minik darbelerle zımpara gibi kaldıracaksın yüzeyden çünkü kemik gibi oluyor tam kuruyunca.
Benim Tracer'ın karter iki kere delindi seyahatteyken hem de. İkisini de Sun-Fix ile kurtardım. Hatta son uygulamanın üzerinden 30 bin km geçti. Sun-Fix'li halde Altay'a kadar gittim geldim bile. (: Bir de benzin ocağım kaçırıyordu basınçtan dolayı, tornacıya gidip parça yaptırdım ama yine düzelmedi. Tabii ki onu da Sun-Fix ile tamir ettim haha. Zaten kırık kalpler hariç her şeyi onarabildiklerini söylüyorlar, mutlaka dene.
Benimde Karterimde ki çatlak SUN FİX e emanet... 1 yılı aşkın süredir orda, 20bin km dir kullanıyorum. Henüz sızdırma yapmadı. Tutuna bilmesi için yüzeyi kalın bir zımpara ile aşındır, tozdan arındır. sun fix i talimatlarındaki gibi karıştır. iki farklı renk hamur, homojen tek renk olana kadar yoğurulacak. yüzeye yapıştır. tam kuruması için 24 saat süre ver yapıştırıcıya. sonra kullan gitsin. Uygulama da hata yapmazsan sızdırma olmayacaktır
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
oraya olmaz. plastik çelik ikili yapıştırıcıdan yapman lazım geç kuruyanından tavsiye ederim meşhur yerli markasıyı kullanabilirsin
işte motor alırken bunlara dikkat etmek lazım,adam karteri bunla yapıştırdım diyo
Sunfix düzgün uygulantıktan sonra yerinden oynamaz zımparayla saatlerce zımpralayıp çıkartırsınız yada dremel yardımıyla. Motor ne? Yakınlarınızda demirci yokmu parçayı görürseniz 5dkda hallederler para bile almayabilir
Üzerinde Motor numarası olan, değiştiremeyeceğim bir parçayı ne yapayım ? çatladı diye motoru kenara mı koyalım ? Bende arkadaş gibi kaynak yaptırana kadar idareten tutsun diye yaptım, baktım sağlam sökme gereği duymadım
Diğer arkadaşın söylediği gibi, bırakalım yağ boşalsın da yolda mı kalalım
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)