Arkadaşlar herkese merhaba.Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam affola.
Sormak istediğim bir konu var.25 yaşındayım yaklaşık 10 yıldır motora merağım var ancak vakti zamanında aile baskısından (motor tehlikeli,iki teker şeytan icadı vs.) dolayı motor alamamıştım.4 ay önce 50 cc bir motor aldım ve motor kullanmaya başladım.(öncesinde arkadaşlarımın scooter tarzı motorlarında sokak arası tur falan atmışlığım var).
Genellikle işe gidip gelmek için kullanıyordum akşamlarıda arada sırada eşimle dolaşmak için kullanıyordum,ancak ufak tefek yokuşlarda bile çok yavaşladığı için 50 cc motorumu sattım ve 150 cc mondial drift aldım.(Aklımda chopper almak vardı).
2 hafta sonra a2 sınavım var ve ehliyetim olmadığı için sokak arasında trafikten uzakta yerlerde motora alışıyorum.Motorumdan memnunum şuan için ancak ben motoru almadan önce aklımda chopper vardı nedense o tip motorlara karşı bir zaafım var.
Hem düzgün bir chopper bulamadığım için hem de arkadaşlarımın "chopper motorla İstanbul trafiğinde rahat edemezsin" yorumlarından dolayı almadım.Ancak geçen hafta ehliyet kursundaki hocamın "Sentor 150" chopper motorunu kullandığımda aklımdan "keşke" diye bir kelime geçti.
Motor kullanırken hız seven bir insan değilim 100 üzerine çok çıkacağımı sanmıyorum.Ancak görüntü açısından da yamaha r25 beni baştan çıkarıyor resmen.Aklıma direk r25 gibi bir motorda eşimle rahat seyehat edebilir miyim diye bir soru geliyor ve herkes "evet rahat olursunuz" diyor.
Sizce gerçekten r25 gibi bir motorda rahat edebilir miyim? yoksa chopper almak daha mantıklı mı olur? ve eğer chopper derseniz 10 bin tl ye kadar hangi modelden alabilirim ?
Siz değerli büyüklerimin ve küçüklerimin yorumlarını bekliyorum.Kararsız kalmış durumdayım.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.