Merhabalar, R25 ile ilgili cevabını bulamadığım ve gerçekten merak ettiğim bir soru var..
R25 Motor bloğu ömrü nedir ? yani aşağı yukarı şudur diyebilir miyiz?
Merhabalar, R25 ile ilgili cevabını bulamadığım ve gerçekten merak ettiğim bir soru var..
R25 Motor bloğu ömrü nedir ? yani aşağı yukarı şudur diyebilir miyiz?
Normal şartlarda motor ömrü olarak sıkıntı yaşamazsınız ama yüksek kmli motor satılmaz
İçten yanmalı tüm motorların ömrü kullanıcıya ve bu kullanıcının bilinç seviyesine bağlıdır.
Ortalama şudur demek hiç bir motor bloğu için mümkün değildir. Burda yapılan en büyük yanlış motor ömrünün km ile ölçülmesidir.
Motor ömrü km ile değil devir/dk ile ölçülür. Anlaşılması açısında basitleştirerek bir örnek vereyim. Motorunuzun ömrü ortalama olarak 100bin devir olarak belirlenmiştir. Siz motorunuzu 10bin devir/dk ile kullandığınızda motorunuzun ömrü 10dkda biter. Aynı motoru başka bir kişi 5bin devir/dk ile kullanarak 20dk kullanabilir. Tabi bunun içine bakımlar, yağın ve benzinin kalitesi, motorun ısıtmak gibi bir çok değişken girince bir motor için ortalama ömür belirlemek çok zor oluyor.
Anlaşılması bakımından supersport motorlar yüksek devirlerde çalıştığı için daha kısa ömürlü olurlar aksine düşük devirlerde çalışan cruiser motorların genel olarak ömürleri daha uzundur.
Sahsi fikrim ortalama bir kullanimla 100-120 bin km sonra bu kucuk motorlarin hepsi de topyekun bi acilip elden gecmek ister. Sekman, piston, contalar, bujiler deigisir.
Ha 50 binde motoru hosaf etmek mumkun mu? Mumkun.
Neşeli bir günüme denk gelirse İstanbul Ankara arası kadar motor ömrü var R 25'in.
Ben büyük şehirlerde ve bizdeki trafik akışıyla 100-120 bin km gidebileceğini sanmıyorum. Benim deneyimlediğim ABD ve sakin avrupa ülkelerinde motorlar 150-200 binlerde açılırken bizde yarı yarıya daha erken işlem yapılıyor bir çok motorda. Hele ki düşük cc'lerin acemi ve bilinçsiz kullanıcı potansiyeli düşünülünce 250cc motorlar 50 binden sonra sorun çıkarmaya başlıyor.
Oyle saglam yerleri kalabilir hocam en guzeli benzin dokup yakalim
Tabi bir cok degisken var, ortalama bir surucuyle, ortalama bir kullanimla, bu blok 100 binleri goruyor. Ben bizzat sahit oldum yani.
Dedigim gibi 50 binde de hosaf etmek cok mumkun.
Sıkılırsın bence km ömrü dolana kadar nacizane fikrim
Ben kullanırım 50binde motor cortlar , Hüsamettin kullanır 500.000 gider.. genel olarak yüksek devir çeviren motorlar daha çabuk yıpranır.
motor bloğu kolay kolay aşınan bi malzemeden yapılmadığı için milyon km bile dayanır. ancak blok içerisinde zamanla aşınan, eskiyen malzemeler olur, conta, kayış, zincir vs. bunlar zamanında değiştirilir, bakımları zamanında yapılırsa uzun süre kullanılır.
bunun yanı sıra 3-5 bin km de blok çatlatıp patlatanlar da mevcut.
Bunu aslında genel olarak öğrenmek istemiştim
yine geçtiğimiz günlerde forumda RC 390 bloğunu 3-4 defa çatlatıp, patlatan bir arkadaşın yazısını da okudum.
Henüz R25 de böyle bir şey duymadım ama yine de aklıma takıldı, sonuçta ben ilk sahibi olmayacağım daha uzunca süre bir motosikletin, hal böyle olunca 40-45 bindeki motosikleti almakla tabi ki 10 binde olan motosikleti almak bir değil
R25 i vw scirocco benzeri araçlara benzetiyorum. Bu tarz araçlar mutlaka sıfır alınmalı çünkü kullanıcı kitlesi malum. O malum kitleye tır versen 3 milyon km gidecek motoru 200 binde yerler arkadaşlarında dediği gibi motor ömrü çok değişkendir. R25 için Sıfıra güç yetmeyebilir fiyatları gereksiz yüksek o yüzden en düşük kmli olana bakmak gerekiyor ama burda da şöyle bir oyun var km sahtekarlığı dikkat etmek gerekir. Yüksek kmli motorun elinizde kalmaması için piyasa fiyatı altında alıp piyasa fiyatının altında satmanız gerekir. piyasada 50 binde ki motorlara 10 binde ki motorla aynı fiyatı yazan bir sürü adam var. Bu şekilde bir motor alırsanız tekrar aldığınız fiyata satamazsınız. R25 alırken tek dikkat etmeniz gereken servis bakımlı olup olmaması ve satan kişi profili. Servis bakımlıysa ve satan kişide eli yüzü düzgünse alınır. Bu motorlar mahalle kırolarının eline çok düştü ilk sahibinden almayada dikkat edebilirsiniz.
evet farkındayım kitlenin, piyasada temiz R25 bulmak zor ve ne hikmetse herkesin motosikleti temiz. kimse toz kondurmuyor.
Elektronik yönden çoğu şeyi eksik olmasına rağmen diğer motosikletlere göre 25-50 bin km arası motorlara UTANMADAN 18-19 lira yazıyorlar.. model yılı desen 2014-15
arkadaşlar herkesin motosikleti kendine güzel gelir, benim niyetim insanların mallarını yermek değil ama, elinizi vicdanınıza koyun ve objektif olarak değerlendirin lütfen..
bir arkadaşım bana her bakımda 500-600 lira gittiğini tabi ki yüksek fiyata koyacağını söylemişti.. tamamda satın alan adam bakımlarını satın almıyor MOTOSİKLETİ satın alıyor ve gelecek bakımlarını da o yaptıracak yani.. algıya bakar mısınız.
yaptırmasaydın kardeşim o zaman bakım, sanki lütfedip yaptırıyor yani..
Evet ktm de bahsettigin tarzda durumlar yasayan bir yazi bende okudum ve zaten antipati duydugum bir markaydi iyice sogudum.
Neden ikinci el piyasasi yuksek ?? Sorusunun cevabi sudur: Ragbet goruyor.
r25 icin belki omru su kadar olur demek cok dogru degil ama soyle birsey anlatayim,
Surekli teker yapmaya ve lastik yakmaya calisan, birkac defa motoru dusurmus bagzi grenajlari olmayan, bazilari kirik olan, trafikte aralara derelere
siksik riskli hizlarda girip gereksiz risk alan, cani sikildikca duzluklerde top speed deneyen, cbr 250 ns200 gorunce hemen yarisma gazina gelen, Sacma
sapan devirlerde vites degistiren, sanzumani gereksiz zorlayan bir kullanici dusunun 2.el 12binde aldigi motoru 40 binde sattiginda motor hala
yuruyordu.
Xj6 grubunda 310binde Xj6 var revizyon görmemiş(egzantirik baskıbalata VS saymazsak)
Walla arkadaş benim gibi dosya halinde motosikletinin bakımlarını tutuyorum. İkinci elde ölücülerle 500-1000₺ gibi bir indirim için pazarlık etmektense direk motosiklet mağazasına bırakıyorum. Kafam rahat oluyor. Sonuç? Son kullanıcı gene yüksek fiyattan almak zorunda kalıyor. Bizim insanımızın açgözlülüğü bitmedikçe daha kolay kolay temiz motora binemezler.
Önceliğim tanıdıklara motoru vermek. Onlarda mırın kırın ederlerse, direk motosiklet mağazasına... Temiz motor verip de bir araba laf işitemem.
Mt-25’i 12000km’de sattım. Cillop gibi motor sahibi oldu alan kişi. 2017 model, 2018 çıkışlı 34bpd*** plakalı simsiyah motosiklet idi
Sen kendi ömrünün ne olacağını biliyo musun da motorun kini sürüyon bakımını yaptır benzini koy gez takılma böyle şeylere dostum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)