arkadaşlar motor mcx 150 moturu çaıştırırken marş basıyor ama çalışmıyor sonra patırtı gibi sesler geliyor jikle actıgımda iki marş bastımmı çalışıyor sorun soguk oldugu için mi yoksa başka sorunlarda mı var
arkadaşlar motor mcx 150 moturu çaıştırırken marş basıyor ama çalışmıyor sonra patırtı gibi sesler geliyor jikle actıgımda iki marş bastımmı çalışıyor sorun soguk oldugu için mi yoksa başka sorunlarda mı var
Gırank rulmanı dağılmış olabilir
Yatak sarmış gibi geldi bana supaplardan biri pistonu delip kranka girmiş gibi...
Ateşlemede zayıflık olabilir. Doğrusunu bulana kadar soğukta doğru çalıştırmayı bulun. Normal şartlarda jikle açılır gaz verilmeden marş basılır. Misal kendi motorumda bu şekilde çalışmıyor ayrıca jikle de kendi kendine kapanıyor. Normal marş basarken 1/8, 1/10 oranda gaz veriyorum ama sabahları yarım gaz vererek jiklesiz çalıştığını keşfettim. Bunu bulana kadar her sabah farklı bir şekilde çalıştırdım. Sadece jikle, jikle+gaz, gaz, yarım gaz. Arkadaşımın çinli 150liği gaz vermeden ilk marşa çalışıyor, ama gaz verirsen asla çalışmıyor misal.
dostum sizde krank bilmmem ne bu nasıl ustalık direk moturun krank bilmem subab bilmem ateşleme bobini var aku var marş bobini var buji bunlra bakmadan krank bilmem ne diyorsunuz motur iki km gidiyor stop edıp çalıştığında tek marşta alıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------
sibop bozuk olsa motor giderken tam performans göstermez gider sıkıntı yok sabah ilk çalışmada sorun var
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)