"Ben şundan zevk alıyorum"
deyip bıraksak ne güzel olacak.
Ama yok. İlle de tercihleri farklı olan birilerini ezip üzerine çıkmamız lazım.
Aşağılık kompleksi fazla yaygın...
"Ben şundan zevk alıyorum"
deyip bıraksak ne güzel olacak.
Ama yok. İlle de tercihleri farklı olan birilerini ezip üzerine çıkmamız lazım.
Aşağılık kompleksi fazla yaygın...
Hava şartları, yol şartları değil kardeşim, ikinci çocuğum doğdu,aktif çalışıyorum, hasta olmaya niyetim yok, kimseyi mağdur edemem, bekâr olsak neyse, 250 CC scooter im var, eski arabamı sattım, 2012 model 15 DCI eouro5 araç aldım, fiyat olarak km de aynı yakıyorlar, ne gerek var?
TATSUMO aslında gayet güzel bir tabir, hakaret olarak algılamıyorum.
Acemi bir motorcuyum, öyle cok km tecrübem de yok.
Yazın canım sıkıldıgında bir yarım saat turlarım, izmirde yaşıyorum manisada calısıyorum, 10 günde bir manisaya gider gelirim keyifli keyifli.
Şimdi hava sogudu, yağmur var. Zaten yerler ıslak ise motorun üstüne hayatta cıkmam, risk var aga. keyif alabiliyor olaiblirsiniz ancak zaten riskli bir alete biner iken yer kayganlıgı, görüş acısının kötülüğü, diğer arabaların olusturdugu ekstra riski alarak motosikelte binmem.
Ha buz gibi hava olsun binerim , ekipmanlarım koruyor.
Bu arada güzel havalarda motosiklet binenlere TATSUMO deniyor ise onlarda size GEHAMO diyelim, GEreksiz HAvaların MOtorcuları
bende yağmurda cmaurda mecburiyet hariç binenleri anlamıyorum zaten.
havada bulut gördüm mü akbilimi alır çıkarım bu kadar.
Valla hasta oluyorum soğuk havada binince hemen sonra ekmek paramızı kazanamıyoruz.Baharda binmeye devam
İstanbul'da yılın neredeyse 10 ayı motor kullanılıyor. 2 ay (ocak şubat) yağmur kar çamurla geçtiğinden motosiklet kullanmak eziyete dönüyor. O süre içinde motor yıllık izinde. Eşim beni metrobüse arabayla bırakıyor.
Bu yaşıma kadar hep 4 mevsim kullandım. Artık istemiyorum. Kış iyice bastırınca aküyü de söküp evde şarj ederek muhafaza edeceğim.
Eskiden kışın motosiklet kullandığımı gururla söylerdim. Sert kış soğuğunu yiyerek sürerken ise bu işin akıllı adam işi olmadığını düşünüyordum.
yağmurda motosiklet kullanmak çok zevklidir ama gerekli tedbirler alındığı zaman.nedir bu gerekli tedbirler.Kışlık su ve rğzgar geçirmeyen mont, aynı şekilde bir pantolon veya komple yağmurluk.Bakın burası çokomelli;
Geçen sezon memleketten gelirken burdur civarında yağmur bastırdı.üstümde yazlık file mont ve riderdenim pantolon bot falan.kaskımın vizörü siyahtı.Kaskı aldığımda siyah vizör aldım hiç şeffaf vizör kullanılmadı bile.mecburen vizör açık gelmek zorundaydım.o masum yağmur damlaları adamın yüzünde kurşun gibi çarpıyor ve çok rahasız edici.Tura çıkacaklara nacizane tavsiyrm şeffaf vizör yoksa muhakkak alın yanınıza.
Küçük cc motorla şehiriçinde takılınabilir yapmurda.Büyük cc ile de takılınabilir ama insan ister istemez korkar.Kayıcak düşücem falan diye.SS kullanıcıları genelde sevmez yağmuru ben dahil.Motor tipine göre de değişkendir bence.
Yamaha YBR-125 2008/Honda DYLAN 2008/Honda CBF-150 2011/Kawasaki ER-5 2005/Yamaha fazer8 2011/YAMAHA YZF R1 2010/YAMAHA YZF R1 2014/HONDA CBR 1000RR 2014+YAMAHA YBR-125 2012
kimisi acıdan zevk alır.
Senelerce her türlü hava şartında bindim ama kimseyi kategorize etmem; isteyen istediği havada biner kardeşim. Motosikletin kullanım kılavuzunda her türlü hava şartında binmek zorundasınız yazmıyor.)
Gençken umursamaz, kar-kış-yağmur demeden kullanırdım.
Okulum 25 km uzaktaki diğer kasabada olduğundan birazda mecburdum aslında.
Şimdilerde aşırı yağmurlu havalarda araba dahi kullanmadığımı söylersem abartmış olmam.
Görüş inanılmaz azalıyor. Vizördeki yağmuru temizleyecek bir şey olmayınca, hele o yağmur taneleri
birde büyüteç etkisi yapınca, motorda görüş dahada bozuluyor. Kullanmıyorum aşırı yağmurda.
Yağmurda birde etraftaki otomobillerin motoru görmesi iyice güçleşiyor.
En azından ben aşırı yağmurda araba kullanırken motosikletleri zar zor seçebiliyorsam,
ben motordayken benide göremeyeceklerini tahmin edebiliyorum ve kullanmıyorum.
Hava sıcaklığı 10 C altına düştüğünde zaten normalde üşüyen ben iyice üşüyorum.
Titremekten gidon bir sağa bir sola dönüyor. O yüzden 12 dereceler altında motosiklet kullanmamayı tercih ediyorum.
Öyle yaz-sezonu, kış-sezonu takıntım yok.
Konforum ve emniyetim azalmışsa ne motosiklet nede otomobil kullanmıyorum.
İstanbulda kar yağmışsa değil motor, araba bile kullanmam.
Sokak araları berbat oluyor. Trafik ilerlemiyor.
Paşa paşa 10 dakika yürürüm metrobüse biner iki durak sonra iş yerime gelirim.
Çoğu zaman eğer acil bir işimiz yoksa o ilk kar yağan günleri, istanbul trafiğinde cebelleşmektense
iş yerinde yeni cihazların eğitimi testi ile geçiririz.
Akşamda, evine dönüşte kimse eziyet çekmesin diye şirketi en geç 16:30 da tatil ederiz.
Yazında kışında kullanıyorum buzlanma yada kar yoksa evet tecrübe katıyor bence her sürüş tecrübe fakat kullanırken zaten ekipman içinde boğuluyoruz kışın bu dahada artıyor işe gidip geliyorum astronot gibi biyere arkadaşlarla takılalım diyorum amele gibi üstümüz gerek varmı tartışılır birde işletme maliyeti oluşuyor lastik gibi vs. Kullanıyorum ama..
motorsiklet zevk işidir. bizleri sadecebir noktadan bir noktaya götürmez, yol boyunca bize renk katar. ancak soğuk havalarda oluşabilen üşüme ve hastaıklar, görüş açısı düşmesi, diğer şöförlerin daha fazla dikkatsizleşmesi sonucu motora kışın binmek, risk gerektiriyor. bu sebeple kışın motorsikletim ayı gibi uyuyor
Ben soğukta daha çok keyif alıyorum. Ekipman bunaltmıyor. Yazın giyilmiyor mont vs
Ne güzel, eşiniz sizi metrobüse bırakıyormuş arabayla. Bizde de araba eşimde, benim yolum uzun diye o trafiğe arabayla çıkmam zaten. Sabahları en zoruma giden metrobüs durağına kadar gitmek oluyor.
Akşamları da zincirlikuyu metrobüs durağında beklerken yoldan motorlar geçiyor, yaa benim motorum var ama metrobüse biniyorum diye kötü oluyor. Bahar gelse de binebilsem motora.
hafta sonu keyfi çıkarsam ok de yağmur çamur karda da işe gidince kıyafetleri çıkartması asması dert yoksa düzgün ekipman ve lastikle günümüzde karda bile sürüşte sorun yaşamıyor insan , maksat motosiklet sürmekten zevk almaksa bu işin mevsimi olmaz ama iş zorunluluk oldumu (kuryelik , paket dağıtma vs)bir şey diyemem onun haricinde ben sürdüm sen süremiyorsun vs muhabbetleri sadece boş muhabbet
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)