Motosiklette Zorunlu Trafik Sigortası
-
Merhaba,
Zorunlu trafik sigortası için 600 tl ödedim. Merak ediyorumda bu biraz fazla değil mi? Siz nasıl yapıyorsunuz.
Zorunlu olduğundan ödeniyor o tamam ama her ay 50 TL ortalama ödeme yapıyoruz demek oluyor. Zaten depo 20 tl'ye doluyor. Fazla olduğunu düşünen ben yanlış mı düşünüyorum acaba?
Reklamlar
-
İlk defa yaptırdıysanız normal, İstanbuldaysanız normal, daha önce kaza vs yaptıysanız normal bir sürü argümanı var. Ben 530tl verdim misal. Ama bu sene kaç olacak bilmiyorum. 450-500tl bandında olur sanırım.(zam gelmezse). Onun dışında bu ücretler çok yüksek bu kadar yüksek olmamalı. Zaten ne kazanıyoruzda bu kadar ücret veriyoruz anlayamıyorum.
-
408 Tl ödedim, benle aynı ödeyen araba vardı hatta muhtemel cogu tanıdıgım arabayı senden daha ucuza sigortalattı.
Düşündüğüm bir konu dediğin aslında. Sigorta sonucta karşı tarafın masrafını karşılıyor; bu durum kasko ile tezat.
Calınma ve hasar riski daha fazla oldugu için motosiklet kasko fiyatları yüksek
Kaskoyu baz alırsak motorun alacağı hasar daha yüksek ancak vereceği hasar daha düşük oldugu için sigortasının da arabadan düşük olması gerekir.
-
bende dün öğrendim bu tutarı. evet yani asgari ücretin çok az üstünde kazanıyorum ve cidden fazla geldi. hiç kaza yapmadım 6 yıl olucak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------
piri_reis adlı üyeden alıntı
İlk defa yaptırdıysanız normal, İstanbuldaysanız normal, daha önce kaza vs yaptıysanız normal bir sürü argümanı var. Ben 530tl verdim misal. Ama bu sene kaç olacak bilmiyorum. 450-500tl bandında olur sanırım.(zam gelmezse). Onun dışında bu ücretler çok yüksek bu kadar yüksek olmamalı. Zaten ne kazanıyoruzda bu kadar ücret veriyoruz anlayamıyorum.
bende dün öğrendim bu tutarı. evet yani asgari ücretin çok az üstünde kazanıyorum ve cidden fazla geldi. hiç kaza yapmadım 6 yıl olucak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------
arndiol adlı üyeden alıntı
408 Tl ödedim, benle aynı ödeyen araba vardı hatta muhtemel cogu tanıdıgım arabayı senden daha ucuza sigortalattı.
Düşündüğüm bir konu dediğin aslında. Sigorta sonucta karşı tarafın masrafını karşılıyor; bu durum kasko ile tezat.
Calınma ve hasar riski daha fazla oldugu için motosiklet kasko fiyatları yüksek
Kaskoyu baz alırsak motorun alacağı hasar daha yüksek ancak vereceği hasar daha düşük oldugu için sigortasının da arabadan düşük olması gerekir.
kasko yaptıramam zaten ben 600 tl ödüyorum havaya gibi geliyor. hissettiğim bu tam olarak.
-
2018 bajaj discovery 125 st zorunlu sigortasi 460 tl odemisdim 2019 kasim zorunlu sigortasi 503 tl odedim 1 ay lik gecikme faizi motoru satsam 2500 tl eder sokam böle sisteme
-
Yaz başında mt09 için 410 küsura yaptırmıştım
-
versys 650 için 6 ay önce bende 490 ödedim
-
Duke 250 bende 410 tl ye yenilettim gecen sene 470 tl. 6 yildir ehliyetim var kazam yok, ülkenin vergi politikasi facia zaten nereden tutsan elde kaliyor. Elmas ticaretinde vergi yok ekmekte var acaba neden
-
5 Eylül 2019'da 267 TL'ye yenilettim.
Yaş 38, 2013'ten beri motosiklet kullanıyorum, hiç kazam yok, motor 2006 model F650 GS.
Yukarıda yazılan fiyatlar biraz yüksek gibi geldi bana.
-
Daha yeni 260 tl'ye yeniledim.
-
İki satırda ben yazayım arkadaşların neşesi yerine gelsin. 2016 ocak ayında 200 lira taksitle 1800 liraya aldığım 100 cc cub ımı 640 liraya zorunlu sigortalattım.
Sıkı durum hiç kazasız belasız motosikletimi 2017 ocak ayında zorunlu sigortasına 805 liraya ( yazı ile sekiz yüz beş lira ) yaptırdım.
Sonra devlet acıdı yazık lan falan dedi tavan muhabbeti çıkardı. 2018 ocakta 310 liraya zorunlu sigortayı yaptırdım.
2019 ocakta da 250 liraya zorunlu sigortayı yaptırdım.
2016 ve 2017 de ilk motosikletim ya ne titreşimli üzerinde oturmak zor demiştim.
-
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
İki satırda ben yazayım arkadaşların neşesi yerine gelsin. 2016 ocak ayında 200 lira taksitle 1800 liraya aldığım 100 cc cub ımı 640 liraya zorunlu sigortalattım.
Sıkı durum hiç kazasız belasız motosikletimi 2017 ocak ayında zorunlu sigortasına 805 liraya ( yazı ile sekiz yüz beş lira ) yaptırdım.
Sonra devlet acıdı yazık lan falan dedi tavan muhabbeti çıkardı. 2018 ocakta 310 liraya zorunlu sigortayı yaptırdım.
2019 ocakta da 250 liraya zorunlu sigortayı yaptırdım.
2016 ve 2017 de ilk motosikletim ya ne titreşimli üzerinde oturmak zor demiştim.
moral bozulası iş
-
nicknamer adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Zorunlu trafik sigortası için 600 tl ödedim. Merak ediyorumda bu biraz fazla değil mi? Siz nasıl yapıyorsunuz.
Zorunlu olduğundan ödeniyor o tamam ama her ay 50 TL ortalama ödeme yapıyoruz demek oluyor. Zaten depo 20 tl'ye doluyor. Fazla olduğunu düşünen ben yanlış mı düşünüyorum acaba?
Kardeş ülkede ne ucuz ki ? sanki her şey ucuz enflasyon sıfır bir fincan kahve 2.5 3 lira bir porsiyon iskender 6 7 lira bir sepet market alışverişi 50 lira olmuşta sadece yıllık sigorta 600 müş gibi yazmışsın
-
kurubuz adlı üyeden alıntı
Daha yeni 260 tl'ye yeniledim.
Hangi sigorta?
Genele ucuzsa çok yararı olur
-
trafik sigortasında da kasko gibi kişiye yaşa hasar geçmişine göre fiyat belirlenmeli diye düşünüyorum.
-
Benim gibi hergun binmeyenler veya kısa mesafe kullananlar sigorta gerekmeyen 50cc ye yürüyecekler.
-
zzf adlı üyeden alıntı
Benim gibi hergun binmeyenler veya kısa mesafe kullananlar sigorta gerekmeyen 50cc ye yürüyecekler.
95 kg biri için sorun olmaz mı bu? bende düşündüm ama.
-
03.08.2019 Quick sigorta çekici dahil 275tl 7.basamak kaza bela yok şehir istanbul plaka 17.
-
50 CC olmayan 50 CC Ler var. Motolux Rossi 2018 modelleri. Kalitesini bilmiyorum, Japonlar gibi olmaz ama çok kullanmayani idare eder. Çok kullananlar zaten sigortasız binmesin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:01 ----------
kdiner adlı üyeden alıntı
03.08.2019 Quick sigorta çekici dahil 275tl 7.basamak kaza bela yok şehir istanbul plaka 17.
İkametgah önemli. İkametgah neresi e devlette.
-
zzf adlı üyeden alıntı
50 CC olmayan 50 CC Ler var. Motolux Rossi 2018 modelleri. Kalitesini bilmiyorum, Japonlar gibi olmaz ama çok kullanmayani idare eder. Çok kullananlar zaten sigortasız binmesin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:01 ----------
İkametgah önemli. İkametgah neresi e devlette.
ikametgah istanbul.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler