Argümanlarıma güzel bi örnek oldun
İnkarla başlayan, hakaret eden ve cehaletle suçlayan bir ego daha
Yıllardır süregelen propaganda karşısında alınan basit bir reaksiyon bu aslında. Kalıplaşmış ve aksinin mümkün olmadığı iddia edilen dogma hakkında karşıt bir cümle söylenince, hakaret ve sert reaksiyonlar almak zaten bu işin doğası.. İç dünyasının tersine dönmesi karşısında. Sonsuz adalet ve cennet karşısında bir ters görüş, elbette ki tepki sert oluyor
"Bahsettiğin şahsın" (senin sözün bu) cinsel hayatı ile ilgili 'zamanlar ötesi' bir kutsal kitapta en az 10 ayet var. Mesela Tahrim süresinin ilk beş ayeti öyle bir hikaye anlatır ki üçüncü sayfa haberini dinliyorum der insan. Üstelik ben burada olup olabilecek en hafif şekilde yazıyorum bunları, en fazla saygılı şekilde soruyorum. Mesela "cima" diyorum. Üstelik adı geçen ayeti (ahzab 51), sadece Türkiye’de değil ama yurtdışında da çeşitli islam alimleriyle konuştum. Sordum. Daha bir tane bile doyurucu cevap alamadım. Dönemin şartları, peygamberin zor şartları vs çevresinde sürekli dolaşıldı, zira ayeti destekleyen hadis de var, inkar edemiyorlar.. Sadee bunlar değil ki, ahzab 37 desem mesela. BU ayetin altında yatan hadis de ayrı bi hikayedir. İFK hadisesi için 10 ayet birden gönderilmiştir mesela. Bunlar aklıma ilk gelenler.
Neyse, son sözüm olsun bu… Dogmalar ile uğraşmak zor dediğim gibi. Vakit gerekiyor ve anlayacak kapasite. Bende ilki, sizde ikincisi yok gibi. Zamanınızı aldıysam affola. Sinirlendirdiklerim için özür dilerim.
Ama napiim, Sussam gönül razı değil konuşmsa tesiri yok