Takılır
Su soğutma enjeksiyonlu f650gs için Ankara’da takıp kullanan var
Takılır
Su soğutma enjeksiyonlu f650gs için Ankara’da takıp kullanan var
100 CUP motorlar yakıt konusunda çok iyi, al bitane elindekini satıp. macera arama. Formda takan vardı. Formda lpg takmak diye aratırsan adam ulaşırsın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:44 ----------
100 CUP motorlar yakıt konusunda çok iyi, al bitane elindekini satıp. macera arama. Formda takan vardı. Formda lpg takmak diye aratırsan adam ulaşırsın.
Adamın nicki: search16
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
Ben vulturede kullaniyom 15000 km dir.
Bisiklete bin kardeşim 3lt den az tüketiyorsa motosikletin daha da az tüketim bekleme bence. Wr125r ve Duke200 en az yakan motosikletlerim oldu ikiside 2.5lt nin altına düşmedi. En nihayetinde birşeyler yakması lazım bu aletlerin, lpg taktırıcaksın lpg kitine montajına ruhsata işletmesine vakit ve nakit harcaman lazım. Motosikletinin canı belli zaten lpg ile performans kaybı da yaşarsın bisiklete binmen daha mantıklı olur.
Yakıt madem senin için bu kadar önemli o zaman yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bi tane crpton s al M2 kanalında bunun incelemesini yapmıştı 100 km de 1.3 lt yakıyor daha ne olsun
asabımı bozma kardeş, sen bir daha benle alakalı yorumda yapma benim adımıda ağzına alma, tepemi attırma benim.
güzel güzel öneride bulunanlara teşekkür ederim, birde gereksiz akıl verenler var, bisiklet zaten var.
ben lpg takmak için yardım istiyorum yok şunu al yok bunu al zekanızı çok merak ediyorum.
senin bi yorumun vardi onu sorcam sana yakalicam seni degisik.
Yazdiklarini kontrol edicen klavye bebişi ayar oldum sana lpg takacam ekonomik gidersin 👍
Her şey bir şekilde çözülür de peki güvenlik nasıl çözülür?
Bizim eski Kazlıçeşme ekibinden bir arkadaşımız www.cyberenerji.com hidrojen sistemini üretiyor.
Sistem sudan hidrojen ve oksijeni ayrıştırıp gaz haline getiriyor. Sonra bu gazlar aracın hava filtresine veriliyor. Motor dışarıdaki havayla beraber bu gazıda çekiyor. Yakıtla birlikte hidrojende silindirde yanıyor. Hidrojenin yanmasıyla oluşan yüksek ısı yakıtın tamamına yakınının yanmasını sağlıyor.
En büyük tasarrufsa yüksek hacimli eski teknoloji, hatta platin ateşlemeli sistemlerde sağlanıyor şeklinde anlatmıştı bana.
Özetle hidrojen yakıt olarak değil, silindirdeki tüm benzinin yanmasını sağlayan katalizör olarak kullanılıyor.
180cc bir motosiklette tasarruf sağlayacağını sanmıyorum.
Boşa masraf olur.
Bence 150cc ye dönüp, sürüş tarzını değiştirmeli...
Ustad lpg de cok pahalandi.bide kisin motoru lpg de calistiramiyorsun.once benzin sonra gaza gecmen lazim.ama tasarruf en az %50 edersin.gunde kac km yapiyorsun?sormak istedigin varsa ozelden sorabiliesinde.ben iki defa dustum.bir kere kaza yaptim.lpg ile bir sorunum olmadi.lovato orjinal kit ve tankla tabiki.kesici vs her sey mevcut.10.000 km de amorti eder kendini.
reis ben bu motoru ömürlük kullanacağım için ne kadar sürede sistem kendi parasını çıkarır diye düşünmüyorum. yaklaşık 10 güne şantiyede işimiz bitecek ve ödeme alınca koyulacağım bu işe, buradan paylaşım yaparsak başkaları da faydalanır daha iyi olur.
şimdilik henüz şantiyeyi bitiremedik ve ödememizi alamadık, şu anda para yok ben ön hazırlık amaçlı araştırayım dedim.
benim motosiklet karbüratörlü, n11 sitesinde 245 lira bir lpg kiti buldum ve tam olarak nasıl çalışıyor onuda bilmiyorum.
..... motor 74 binde ve belli olmuyor bazen günde 60 km civarı kullanıyorum bazen hiç kullanmıyorum. düzenli işe girer isem her gün yaklaşık git gel 45 km yolum olacak. fabrikalar o mesafede burada.
Bu konuyu hep bende merak etmiştim o yüzden takipteyim.
Kullandığım arabaları hep lpg ile kullanıyorum. işin teknik yanına çok katkı sunamasam da ekonomik olarak mantıklı olup olmadığı da tartışmalı bence.
çünkü lpg ortalama %30 - 35 daha fazla yakar hacmen
ancak fiyatı benzinin yarısı olduğu için tasarruf sağlar.
150-200 cc bir motor için yaptığım hesaplara göre güncel fiyatlarla 100 kmde ortalama 5 tl tasarruf sağlıyor.
montaj ve işletme maaliyetleri - performans kaybı ve motor yıpranmasını eklediğimizde amorti etmesi uzun zaman alır.
bu sisteme masraf etmek için en az çift silindirli bi motora sahip olmak gerekiyor bence.
Saygılar
Herkese selamlar.
Fatih kardeşim bence sen bu işe girme şimdilik ertele.
Çünkü ufak motorda tasarruf oranı daha düşük olacağından sana geri dönüşü çok uzun sürer. Aslında lpg sistemleri zaten öyle yarı yarıya falan tasarruf yaptırmıyor.
Bir de bu işe harcayacağın para ilk yola çıkarken hesapladığından mutlaka fazla olur bunu unutma.
Sana tavsiyem eğer daha az yakan bir motora ucuz yollu geçebiliyorsan öyle yap, yoksa kurulu düzeni hiç bozma derim. Örneğin honda cb125f senin motordan 0.5 litre kadar daha az yakar bu da her 100 kilometrede yaklaşık 3.5TL tasarruf demek. LPG kullanarak yapacağın tasarruf da bundan fazla olmaz emin ol.
Özellikle Türkiye'de sosyal adaletin ortası yok. Bugün trafikte sivilceli ergenin tekinin altında son model Porsche macan gördüm. Yanında da manken gibi sarışın bir kız vardı. Onun arkasından da çöp konteynerinin yanında karton toplayıp el arabasına yükleyen biri çocuk biri 20li yaşlarda genç gördüm. Sonra dönüp kendime baktım ve hayatı sorguladım.
Şansa yaşıyoruz , iyi ki yaptırmadık :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)