Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yüksek Süratlerde Yaşanan Kask Problemleri

REKLAM ALANI

Motosikleti
    KTM Duke 390 - 2017
    Merhabalar,

Marushin 999 RS kullanıyorum. Motorumla 160km hızlara çıktığımda rüzgar kaskımı öyle bir sallıyor ki bağlamamış olsam neredeyse uçup gidecek. (Bazen çenem çıkıyor)

Kask bol değil, Kafam daha da sıkışsın diye çift bandana kullanıyorum. Ona rağmen böyle problem yaşıyorum. Acaba kaskım aerodinmaiği benim motoruma(naked) uygun değilmdiri anlamadım.

Ne yapmak gerekiyor? Yeni kask alacağım Marushin 999 RS gibi çok hafif kask olursa sevinirim. Önerilerinizi bekliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Exectus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R25
    Bende de SHOEI var 100km/h dan sonra vizörün klips açılıyo. Rahatsız edici bişey. Kaskta bi sıkıntı var vizör tam oturmuyor. Daha önce hiç düşme vs olmadı garip.

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Kaskınızda intercom ve/veya kamera takılı mı? Kaskın neresine konumlandırdınız?

gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Exectus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende de SHOEI var 100km/h dan sonra vizörün klips açılıyo. Rahatsız edici bişey. Kaskta bi sıkıntı var vizör tam oturmuyor. Daha önce hiç düşme vs olmadı garip.
    Shoei'nin hangi modelini kullaniyorsunuz? Qwest modellerinde vizor acilmasin diye kilit vardir kaskin solunda. Ne kadar suredir kullandiginiza ve nasil korudugunuza bagli olarak vizor mekanizmasinin dislileri asinmis, bozulmus olabilir.

siyanoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nolan 104 ağır diye shark race r pro aldım kask racing kask ama hızlanınca ses yapıyor sonra fark ettim benim motor advanture ve dik pozisyonda sürdüğüm için ses yapıyormuş başımı öne eğince ses kesildi.

serkan1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR650R
    eski bir kask ise boğaza yakın süngerler sönmüş olabilir ve doğal olarak rüzgarda kafandan çıkmaya başlar, yine de bağcığını sıkı bağlamanı öneririm.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Rüzgar tüneli testi yapılmamıştır... Yapılınca stabil oluyor çünkü. Eski HJC kaskım naked motosiklette yüksek süratte titriyordu. Yerine aldığım Arai gayet sakin.

berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rüzgar tüneli testi yapılmamıştır... Yapılınca stabil oluyor çünkü. Eski HJC kaskım naked motosiklette yüksek süratte titriyordu. Yerine aldığım Arai gayet sakin.
    aynen hjc ıs-17 de kafa sallanıyordu yeni aldığım hjc rpha 11 de ip gibi resmen çok farkediyor
    ErdalBakkal bunu beğendi.

serconline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt25 ABS
    Kaskın bedeni önemli ben AGV K3 kullanıyorum hiç bir sorun yok 100-120-150-160-180..... sorun olmuyor.
    Gerçek güç sıçrayışta değil , sarsılmaz duruştadır .

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı serconline adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskın bedeni önemli ben AGV K3 kullanıyorum hiç bir sorun yok 100-120-150-160-180..... sorun olmuyor.
    Bana sorarsanız tam tersi, kasklarımdan biri K3 ve kesinlikle memnun değilim. Özellikle +100 km/h' den sonraki anormal ses ve sivri burunlu yapısı nedeni ile yüksek hızlarda başı çevirmede yaşanan klasik sorunlar, ön havalandırmanın kask içinden ve cidden sıkıntılı bir yerden açılıp kapatılabiliyor oluşu, beraberinde buğu camı v.s gelmeyişi fiyat performans oranını rezil ediyor.

Bu sebepler ile AGV K3' ü sadece düşük hacimli ve max. hızı 120 olan motosikletlerde kullanıyorum.

tarikcapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 250
    Benim fikrim, kaskın kafa yapınıza uygun olmaması
    Yalnız ama Kafası Rahat Adam...

Rüzgardan nasıl çıkabilir ya aklım almadı kaskın üzerinde kamera vs takılı olabilir mi? Takılıysa söktüğünde düzelir muhtemelen.

Bir arkadaşta Shoei qwest’in vizörü açılıyor rüzgardan demiş aynı kasktan bende de var hiç başıma gelmedi vizör kilidini de hiç kullanmam. Muhtemelen onunda vizör bağlantı kısmında sorun vardır.

nexx xr2 den naked da çok memnundum. shoei xr1100 naked da ötüyor yatık posizyonda susuyor. race tipi olmasın sizdeki marushin

Motosikleti
    KTM Duke 390 - 2017
    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskınızda intercom ve/veya kamera takılı mı? Kaskın neresine konumlandırdınız?
    Hayır hocam yok. Tamamen sade/boş bir kask.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

Alıntı tarikcapar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim fikrim, kaskın kafa yapınıza uygun olmaması
    Aslında oturuyor kafama ama bilmiyorum. Zaten 6 aylık kask zaten.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)