Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Elcik Isıtma Yapmak

REKLAM ALANI
    audioslave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda & Yamaha
    Tel olarak şöyle birşey kullanılabilir:https://urun.gittigidiyor.com/ev-ele...iABEgLMm_D_BwE
    1 metrede 7.25Ohm veriyormuş.0.5mm kalınlıklıymış. 0.25-0.30mm kalınlıklı tel de olur bu sefer 2 mt kullanmak gereklidir.Daha ince tel daha çok ısınır.0.5mm'den kalın tel elciklerde kalınlığı hissedilir.Daha kalın tavsiye edilmez.
    Bu tesisatı bir kere yapın daha sonra yazın tak çıkar yapmayın.Diğer türlü elciğe giydirilebilir şekilde sök-tak olanlar belirli bir kalınlıkta oluyor,standardın dışında kalıyor.En iyisi temiz bir kere yapıp bir daha teller kopana kadar kullanmak

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    @mustafa_325, çok çok tşk.
    Elimizdeki telin değerlerini bilmiyorsak, bunu nasıl ve ne ile ölçebiliriz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------

Alıntı audioslave adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tel olarak şöyle birşey kullanılabilir:https://urun.gittigidiyor.com/ev-ele...iABEgLMm_D_BwE
    1 metrede 7.25Ohm veriyormuş.0.5mm kalınlıklıymış. 0.25-0.30mm kalınlıklı tel de olur bu sefer 2 mt kullanmak gereklidir.Daha ince tel daha çok ısınır.0.5mm'den kalın tel elciklerde kalınlığı hissedilir.Daha kalın tavsiye edilmez.
    Bu tesisatı bir kere yapın daha sonra yazın tak çıkar yapmayın.Diğer türlü elciğe giydirilebilir şekilde sök-tak olanlar belirli bir kalınlıkta oluyor,standardın dışında kalıyor.En iyisi temiz bir kere yapıp bir daha teller kopana kadar kullanmak
    Hmm..
    Teli elciğe sarmak yerine, uzunlamasına yılan oyunundaki gibi düzenlesek?
    Bir de ben zemin olarak teflon üzerine sarmayı planlıyorum.
    Yazıcılardaki fuzer film dedikleri malzeme. Isıya dayanıklı. Ne dersiniz?

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @mustafa_325, çok çok tşk.
    Elimizdeki telin değerlerini bilmiyorsak, bunu nasıl ve ne ile ölçebiliriz?
    Bu cihaz ile;

Bütün elektrikçilerde vardır. Herhangi bir elektrikçiye gidip rica ederek ölçtürebilirsiniz. Veya kendi alet çantanız için bir tane alabilirsiniz. Yıllarca işinize yarar.

Motosikleti
    Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu cihaz ile;
    https://images-na.ssl-images-amazon....AC_SL1100_.jpg

Bütün elektrikçilerde vardır. Herhangi bir elektrikçiye gidip rica ederek ölçtürebilirsiniz. Veya kendi alet çantanız için bir tane alabilirsiniz. Yıllarca işinize yarar.
    Bir ucunu aküye bağlayıp mı ölçeceğiz?

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Hmm..
    Teli elciğe sarmak yerine, uzunlamasına yılan oyunundaki gibi düzenlesek?
    Bir de ben zemin olarak teflon üzerine sarmayı planlıyorum.
    Yazıcılardaki fuzer merdane dedikleri malzeme. Isıya dayanıklı. Ne dersiniz?
    O şekilde yapılan bir sarma ufak bir darbe ile yerinden oynayabilir. Özellikle gaz kolundaki her gazı çevirdiğinizde bükme kuvvetine maruz kalır. En sağlam bağlama yönteminin benim yaptığım gibi tam tur sarma olduğunu düşünüyorum. Sabitlemek için de plastik kelepçeler gayet iyi iş görüyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------

Hayır bu cihazın direnç ölçme modu var. Telin iki ucunu bu cihaza bağlıyorsunuz direk kaç ohm direnç olduğunu ekranda gösteriyor.

audioslave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda & Yamaha
    https://urun.n11.com/elektrik-olcum-...E&gclsrc=aw.ds
    Bu tarz işler için olmazsa olmaz aletimiz ''Multimere'' Bu benim kullandığımın aynısı.

Telin uçlarına knoblar bağlanır ve değer multimetreden ölçülür.Youtube'da multimetre-avometre nasıl kullanılır videoları var.Oradan da yararlanabilirsiniz.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Motor çalışıyor olsa bile mi yine de akü biter?
    yok abi motor çalışırken bitmez. çalışmıyorken bile zararlı değildir ama onu belirtmek istedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:26 ----------

abi bu aletin bir çok fonksiyonu var ohm, voltaj ve amper ölçümü yapabilirsin, youtubeden videolar izlesen daha iyi olur burada sana aktarmamız zor olur biraz.

bu aletin orta hallisi bende var tam bir can yoldaşıdır, her türlü elektriksel arızada yardımıma koşar arıza tespiti ve tamir yaparım, arabam eski olduğu için böyle şeyler bana sıkça lazım oluyor

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Dejavu diyeceğim ama bilemedim zamanında bu tarz bir uygulamayı Olcay yapmıştı ahanda burda ne bilim daha profesyonel gibiydi bu arada benim kullandığım elcikte bu aküden hiç beslenmeden direkt olarak kontakdan aldık sadece sigorta kutusuna 15ah yerine 20ah bir sigorta taktık. 2 senedir tık demedi.

Motosikleti
    Alıntı bektanist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dejavu diyeceğim ama bilemedim zamanında bu tarz bir uygulamayı Olcay yapmıştı ahanda burda ne bilim daha profesyonel gibiydi bu arada benim kullandığım elcikte bu aküden hiç beslenmeden direkt olarak kontakdan aldık sadece sigorta kutusuna 15ah yerine 20ah bir sigorta taktık. 2 senedir tık demedi.
    O elcik ve rezistanslı padleri ben de biliyorum.
    Benim derdim, kendim bir şeyler yapabilnek ve yaparken öğrenebilmek.
    Bu elcik ısıtma olayı benim için iyi bir başlangıç olacaktır.
    Fihakika, bunca yardımsever ve bilgili insanın olduğu bir forumda ve internetin de ışığında, biraz üretici olmaya çalışacam.
    ogzcngdk bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)