Gavur mars.a gidiyo , suzukide hala zincir var
valla ne yalan söyliyim. beni çok cezbetti. paralı bi insan olsaydım xt modelini düşünmeden alırdım.
bilmiyorum ama böyle çirkin modeller benim hoşuma gidiyor nedense.
Suzuki tasarım ekibinde 80 lere özlem duyan birileri var sanırım
Bence mükemmel olmuş ancak fiyatı ne olur çok merak ediyorum... İyi bir fiyattan girerse Africa yı sallar diye düşünüyorum....
Sanmıyorum. Ülkede kimse yamaha yada honda kadar güçlü değil. Çünkü arada temsilci yok. O yüzden kawasaki ve suzuki bizim memlekette rüya japon sınıfında. Avrupalılar ile fiyatları yarışıyor. Düşük fiyatta gelmeleri mümkün değil. Gelsede yeni Africa ile kapışamaz. Ama yeni africa gs ile kapışabilir. Onun kadar donanıma sahip bu sene.
Bence yapılması gereken bütün eklemeleri yapmışlar. Suzuki bu motorla zaten GS'e ve muadillerine rakip olmayı amaçlamıyor ve bence gayet güzel olmuş.
Yeni Africa'yı merak ediyorum çünkü 2016'da yaptıkları aletteki rezillikler bırakın Japon'u çinliyi utandırır artık 2018 güncellemesi'de eh işte dedirtti. Sürük ekibimizde 1 adet 2019 model var ve beni hiç memnun etmedi bu Africa alette garip bir durum var ön kafa düşük süratlerde ve yüksek süratlerde çok saçma şeyler yapıyor. İnceleme yapan herkes kamera'da överken kulis sohbetlerinde bir sürü şikayet sunuyorlar. Marka Honda olduğu için eleştirmeye gelmiyor anlayacağınız...
katiliyorum!
africa twin bir GS rakibi olarak görulmesi yada konumlandirmasi hataydi.
1100cclik yeni versiyonunda durum nedir henuz bilmiyorum ama 2015-2019 uretimi olan 1000cclik modellerindeki gidon uzerinde 160km ustu fren aninda tehlikeli sekilde motorun kafasini gömecegi uyarisi var.
Honda Africa Twin, Yamaha Super Tenere, Suzuki V-Strom, Kawasaki Versys, Ducati MultiStrada, KTM 2190 ve Triumph Tiger hepsi kendini sadece fiyat olarak GS karsisinda konumluyor (en azindan avrupa sartlarinda öyle) ama kimse kusura bakmasin, Ducati, KTM ve Triumph disinda ne yazik ki özellik ve kalite olarak hicbiri gercekten bir GS rakibi degil ki fiyatlari zaten GS ile ayni. Merakli olmayanlar ayni fiyat olunca GS´e yöneliyorlar.
Avrupa´da bu nedenle GS satis rakamlarina ulasamiyorlar.
https://motorcyclesdata.com/2019/10/...y-motorcycles/
Suzuki zaten bana göre çok acayip bir firma. Ben ne olursa olsun adam akıllı bir fiyatlandırması ve desteği olsa her koşulda Suzuki alırım diyen biriyim ama işte göz göre göre kazıklanmak istemiyorsun ve destek yok adam gibi. Africa'daki uyarıyı biliyorum gidonda ki ancak mesele yüksek hız değil, binen herkes bu motorun kafası devrilmek istiyor dedi hiç düşmeyen kişiler 3-4 kere düştüler Africa'da düşük süratte, eğitmenlerden de bu sorunu görüştüğüm insanlar oldu. Ben kimseye Africa'yı tavsiye etmedim o yüzden 3-4 senedir.
Japonlar sürdürebilirlik dışında hiçbir Avrupalı ile kalite olarak mücadele edemiyor buda bir gerçek.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)