Şu kamerayı aldım alalı başıma gelenler bitmiyor :D Enteresandır haksız olduğum halde çarptığım vatandaş arkasına bakmadan toz oldu
Şu kamerayı aldım alalı başıma gelenler bitmiyor :D Enteresandır haksız olduğum halde çarptığım vatandaş arkasına bakmadan toz oldu
Çünkü sağdaki yolu kaçırmış ve girmek için ani fren yapmış, aslında tek suçlu sen değilsin. Suçunu kabullenmiş ve kaçmış polucu arkadaş.
Arkasında sen olmasan geri geri gidip sağa girecekti kuvvetle muhtemel. Ben olsam görüntülerle gidip şikayetçi olurdum.
O değil de, hani mont, hani eldiven kardeşim? Yapmayın böyle yahu, lütfen.
Lastikleri değiştirdin mi?
Bir de ne olursa olsun bu tür durumlarda hemen takip mesafesini açmaya çalış. Bu kez ucuz atlatılmış, birdahaki sefere çok daha yüksek hızlarda ve tehlikeli bir durumda başına gelebilir.
Kameradan öncemont/eldiven/dizlik alsaydın keşke. "Var girmiyorum" diyorsan sana Bu Konuyu bir okumanı öneririm.
Geçmiş olsun.
Aynı şekilde takip mesafemi koruyamamaktan bende bi kaza yapmıştım.Artık çok daha fazla dikkat ediyorum şakaya gelmez.Bide ekipman giy Allah korusun çok daha kötü seyler olabilirdi
koruma ekipmanin yok, yere dusmus olsaydin, diz, ayak, eller, dirsekler... neyse bosver, böyle devam et
İki tarafta suclu, ucuz atlatmıssın sakin sakin sürdüğün için.
Videoyu izlerken kac kişi olaya değil ekipmana takılacak diye kendi kendıme dusundum
Herkes dediğinde haklı, bi savunmam yok ancak kafamdaki düşünce araba ehliyetini alıp Ocak ayında motoru satıp araba almaktı. O yüzden motosiklete ve ekipmana bütçe ayırmadım şuan için. Savunma ya da mazeret olarak algılanmasın lütfen, zaten böyle birşeyin mazereti olmaz
bence de şikayet etmeyi dene. arkadan çarpmış olsanda tamamen haksız değilsin gibi görünüyor
Sinyaldir şerit değiştirip önüne geçmiş sonrada frene basmış. Kendini çok suçlama bence.
Kaza yapınca kaçan kadar uyuz olduğum birşey yok. Bence de git şikayet et. Yarın öbürgün başka birine çarpıp yine kaçar.
Herkes yanlış anlamasın ama adamın bütçesi var mı bir de onu sorun millet başlamış ekipmanın yok diye ekipman giymek en iyisi tabii ama belki de adamın bütçesi yoktu. Ben mobilete biniyordum ekipmana param yoktu bir tek kaskım vardı kafamda.
arkadan çarpan suçlu ani fren yaptı filan açıklaması yok sana takip mesafesinden patlar olay 3 metre var aranızda geçmiş olsun
Gecmiş olsun kardeş.
Bu kamera olayini seviyorum her sey ortada lavuk araba kullanmayı bilmiyo sen deyilde arkasından tır gelseydi böle davrana bilecekmiydi ezer gecerdi.
Sen suc duyurusunda bulun varsa tanıdık trafik polisi izlet ona göre yol izle peşini birakma .
Geçmiş olsun, iyi bari düşmemişsin.
Akıl var mantık var yok takip mesafesi koru diyenler
Dikkatle izleyin
Motorcu normal hızda sağ şeritte geze geze gidiyor sol şeritte (hızlanma şeridinden) gaz kesip ve SİNYAL vermeden polo adamın önüne giriyor polo araba da hız motor dan daha düşük bir seyirde neyse bu motorcunun onun 2-3 sn sonrası ani durmasında FLAŞÖR bile yakmadan neyse çarpıyor zaten 3-4 sn lik muhabbet olsa arada 15-20 sn tamam anlarız motorcu kadar da onun önüne atlayan arabada da suç var görmüyor musunuz?
Ayrıca eldiven mont zorunlu değil ne yani bu motorcu da o an eldiven mont olsa bu kaza almayacak mı olacak tamam belki giymedi varda belki yok almadı alamdı bunlar ile kazayı kapatmaya çalışmak hoş değil
geçmiş olsun dostum. Bence kasktan sonra edinilmesi gereken ilk ekipman kamera, doğru hamle yapmışsın kamera alarak. İnşallah diğerlerini de tamamlarsın zamanla. Akıl veren arkadaşların hiç birinde fazladan ekipman yok mu yardımcı olsunlar.
Ben daha motoru almadan kamera almıştım. Takmadım bile öle kutusuyla duruyor. Ekipman her şeyden önce gelmeli. Arkadan vuran sensin %100 suçlu da sensin. Geçmiş olsun ucuz atlatmışsın.
Düşüncesini belirten herkese teşekkür ederim. Benim haklı çıkma ihtimalim var mı yahu? Arkadan vurduğum için suç bende diye düşünüyordum. Zaten 45-50 ile gidiyordum normal yolda daha ne kadar yavaşlayabilirsin ki sanki kasisten geçiyor eleman. Baktım çamurluğun sıfır orijinali 120 lira, peder uğraşma 120 lira için kim bilir ne kadar ceza öderiz diyor :D Ben o sırada aynaya baktım dümdüz bomboş yolda nerden bileyim herifin fren yapağını, son anda elim frene gitmiş ve kaçış manevrası yapmayı denemişim. Kamerayı da babam arabaya araç kamerası olarak almıştı, sonra ben göz koydum elinden aldım :D
Motosikletli arkadaş %100 haklı. Otomobil %100 suçlu.
Aşağıda Karayolları Kanunu madde 56 yı okursanız, otonun en az iki kural ihlali yaptığını ve motorcuyu bu kural ihlalleriyle tehlikeye atarak güvenli sürüş mesafesi payı bile bırakmasına imkan vermediğini, üstünede zigotun motorsikletliyi tehlikeye atar şekilde gereksiz ve ani fren yaptığını görebilirsiniz...
Madde 56 – Sürücüler aşağıdaki kurallara ve yasaklara uymak zorundadırlar.
a) Şerit izleme :
1. Sürücülerin; geçme ,dönme,d uraklama, durma ve park etme gibi haller dışında şerit
değiştirmeleri veya iki şeridi birden kullanmaları,
2. Kavşaklara yaklaşırken, yerleşim yerleri dışında yüzelli metre, yerleşim yerlerinde ise
otuz metre mesafe içinde ve kavşaklarda şerit değiştirmeleri,
3. Araçların cinsine ve hızına uygun olmayan şeritten gitmeleri,
4. İşaret vermeden şerit değiştirmeleri,
Yasaktır.
b) Gelen trafikle karşılaşma :
Sürücüler; iki yönlü trafiğin kullanıldığı taşıt yollarında karşı yönden gelen araçların
geçişini zorlaştıran bir durum varsa geçişi kolaylaştırmak için aracını sağ kenara yanaştırmaya,
gerektiğinde sağa yanaşıp durmaya,
Dağlık ve dik yokuşlu karayollarında karşılaşma halinde, çıkan araç için geçiş güç veya
mümkün değilse, güvenli geçişi sağlamak üzere, inen araçlar, varsa önceden sığınma cebine
girmeye, sıgınma cebi yoksa sağ kenara yanaşıp durmaya, gerektiği hallerde geri gitmeye,
Zorunludurlar.
c) Araçlar arasındaki mesafe:
Sürücüler önlerinde giden araçları yönetmelikte belirtilen güvenli ve yeterli bir mesafeden
izlemek zorundadırlar.
d) Yavaş sürme ve yavaşlama :
Sürücülerin; araçlarını zorunlu bir neden olmadıkça, diğer araçların ilerleyişine engel
olacak şekilde veya işaretle belirtilen hız sınırının çok altında sürmeleri, güvenlik nedeni veya
verilen herhangi bir talimata uyulması dışında, başkalarını rahatsız edecek veya tehlikeye sokacak
şekilde gereksiz ani yavaşlamaları yasaktır.
e) Geçiş kolaylığı sağlamak :
Taşıt yolunun dar olduğu yerlerde aksini gösteren bir trafik işareti yoksa, motorsuz araçla-
rı kullananlar motorlu araçlara otomobil, minibüs, kamyonet, otobüs, kamyon arazi taşıtı, lastik
tekerlekli traktör, iş makineleri, yazılış sırasına göre kendisinden öncekilere geçiş kolaylığı sağ-
lamak zorundadırlar.
(Değişik : 21/5/1997-4262/4 md.) Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 1 800 000
lira para cezası ile cezalandırılırlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)