Ekipmana laf edenlerde full ekipman dolaşıyor değilmi
Ekipmana laf edenlerde full ekipman dolaşıyor değilmi
Katılıyorum. Hakim der ki "O adam odunluk yapıp önüne kırdı, tamam. Sen niye aradaki mesafeyi açmadın?" Adam önünüze kırarak hemen fren yapsa haklısınız. Ama adam şeride yerleştikten sonra sabit hızla 3-5 saniye gitmiş, siz de takip etmişsiniz. O sinyalsiz şerit değiştirme cezası ve sürüş güvenliği cezası alır, siz takip mesafesi cezası.
May the Force be with McLaren Mercedes
İkibinlik kask takılmaz demek fazla iddialı, ama motor fiyatı ile kask fiyatını da karşılaştırmamak lazım. Kaskla motoru değil, kafamızı koruyoruz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:54 ----------
Takip mesafesinin amacı o zaten. Önde beklenmedik birşey olursa (kaza, teknik sorun, yol tehlikesi, öküzlük yapmak) güvenli bir şekilde durulabilsin.
@watercolours
Adamlar boşuna Yapilan hızın yarisini metre cinsinden takip mesafesi olarak belirlememiş..
80km/h ile gidiyorsan 40mt mesafen olacak..
Haa bu otomobilde boyle,
Motosiklette ise 80km/h ile gidiyorsan 50mt mesafe birakmak lazim..malum 2 teker..%10 ilave mt.
5mt den 10 otomobil boyu yapar..
Ama gel görki bu kurala şahsımda dahil hangimiz uyuyoruz..
Orasi tartişilir..
Haklı da olsa bir şey çıkmaz, emniyete gidip şikayette bulunmak boşa zaman kaybı. Gaza gelmeyin getirmeyin. Arkadan çarpıp kaçsaydı üzerine giderdiniz ama çarpan burda motor sürücüsü. takip mesafesiydi yok sinyal verdin vermedin, gereksiz gerilim olacaktı. Polo sürücüsü tartışmak istememiş devam etmiş, belki korktu motorcudan; malum ayna kırıyorlar kavga ediyorlar kötü bir etiket var zaten.
Peki bu durumu kenara bırakalım, %100 o suçlu olsun daha yakındayken üstüme kırsın bana vursun tartışmamak için gitsin. Ben de yerde can çekişeyim zaten tünel girişi kamyonun biri görmesin ezsin. Çekip gitmek çok anlamsız, arabanın ya bi eksiği ya da sürücünün ehliyeti yoktu diye düşünüyorum.
Dalmışsın galiba,dalmasan aracın fren yaptığı stop lambalarından belli 3 saniye vaktin varmış 2 saniyeyi boşa kullanmışsın son saniyede fren yapınca kaza olmuş geçmiş olsun takip mesafesi de önemli ufak bir çamurluk kırılmasıyla durumu atlatmışsın dikkatli olmak lazım.
Bence adam senin çarptığını hissetmemiş
hiç kaçan bir araba gibi sürmüyor çünkü
Mazgala girip çıktım sanmistir çarpma sesini belki
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)