Modifiyeli ve ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan 5 bin 700 TL ceza..
Reklamlar
-
Karabük’te polis, Mehmet Arif Özdemir’e (17) modifiyeli ve ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan 5 bin 700 TL ceza kesti. Motosikleti 2 bin 500 liraya alıp, 2 bin lira da harcama yaptığını belirten Özdemir, artık akıllandığını, trafik kurallarına uyacağını söyledi.
Geçen hafta, Beşbinevler Mahallesi’nde bir kişinin motosikletiyle gürültü yaptığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Mahalleye giden ekipler, Mehmet Arif Özdemir’den yanında oturduğu motosikletini çalıştırmasını istedi. Ancak, Mehmet Arif Özdemir çalıştırmayı reddetti. Ekiplerin yaptığı kontrolde Mehmet Arif Özdemir’in ehliyetsiz olduğu belirlendi, motosikleti çalıştırıp, egzoz kontrolü yaptı. Motosiklette polis sireni ve yüksek desibel ses sistemi takılı olduğu saptandı. Trafikten men edilen motosiklet, çekiciye konularak otoparka götürüldü. Mehmet Arif Özdemir’e toplam 5 bin 700 TL ceza kesildi.
Özdemir, kaskını 130 TL’ye satıp, 130 TL’lik otopark ücretini ödeyerek motosikletini otoparktan aldı. Artık akıllandığını belirten Mehmet Arif Özdemir, "Parkta otururken 2 ekip birden geldi. ‘Motoru çalıştır’ dediler, çalıştırmadım, kendileri çalıştırdılar ve ceza yazdılar. Motoru 2 bin 500 TL’ye aldım, 2 bin TL masraf yaptım. 5 bin 700 TL cezam var. Bu motora göre fazla bence. Otoparka çektiler. Fazla param olmadığı için kaskımı sattım ve otoparktan çıkardım motosikleti. Cezadan sonra ehliyetimi alacağım, akıllandım. Trafik kurallarına uyacağım" dedi.
Kaynak ve video : https://www.dha.com.tr/yurt/modifiye.../haber-1734561
Reklamlar
-
-
-
İyi olmuş. Polis memurunun eline sağlık.
-
Şu tipler gerçekten sadece kafa zkiyor 4 silindir olur ful sistem akrapovic takarsın en azından rahatsız etsede kulağa hoş gelir. R25 e takılan tiger egzoza bile razıyım ama cgye açık egzoz takıp kesicide gezenlere az bile
-
Söyle bir şey var ehliyetsiz ceza yazamaz ki polis sürdüğünü görmüyor motor stop halinde iken ne ehliyeti beyler kimse bunu anlamıyor
-
Egzozdan da ceza yemesi lazımdı.
-
Bu tiplerden bizim burda çoook var
-
Kaskı satıp motoru otoparktan çıkarmış, akıllanmaya bak Hey gidi. ***te bile kafa var sende yok derler ya, aynı o hesap.
-
Blackeagletr adlı üyeden alıntı
Kaskı satıp motoru otoparktan çıkarmış, akıllanmaya bak
Hey gidi. ***te bile kafa var sende yok derler ya, aynı o hesap.
Ona göre kaska gerek yok,ya örme bere yada kapişon yeter..zaten yatarak biniyorlar ruzgarda fazla etkilemez.
3bin tl de tipten yeseydi,evin yolunu zor bulurdu.
-
insan niye motoru bu kadar çirkin hale getirir ki insanların göz zevkini bozuyor bir de bunların motora oturuş tipleri var öne eğik ayaklar açık amaç ne insanları rahatsız etmek mi
-
Mersin İl Temsilcisi
Güzel manzara..
Geleceğin endurocusu olabilir..
-
Mavzeri, bu apaçinin akıllandım dediğine inanıyor musun ?
-
motohazar adlı üyeden alıntı
Söyle bir şey var ehliyetsiz ceza yazamaz ki polis sürdüğünü görmüyor motor stop halinde iken ne ehliyeti beyler kimse bunu anlamıyor
Aynen öyle, doğru ve güzel tespit. Araç üzerinde yakalanmamış, aracı kullenırken polis tarafından görülmemiş ve polisin ısrarına rağmen motosiklete binmek istememiş ki bu da motosiklet üzerinde onu görmediklerinin ispatıdır. Bu durumda ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı yazılmış cezaya itiraz ederek cezanın iptalini sağlayabilir.
Zevk meselesi, ona birşey diyemem ancak motosiklet tam anlamıyla rezil edilmiş. Ehliyetsiz motosiklet kullanmak, ekipmansız kullanmak... Bunlara da diyecek birşey yok zaten
Ama polisin de başına buyruk hareket ettiğini var sayarsak onlara da diyecek birşey bulamıyorum. Burada "hmm, sen bize zorluk çıkartıyorsun, ver bakalım ehliyeti... yok mu? kesin o zaman buna ehliyetsizlikten cezayı" muhabbetti döndüğü kesin.
-
İtiraz yolu acık olarak bu sekil işlem yapılcağını sanmıyorum.
Muhtemek polisler zaten gördü, apaçi arkadaş da onları görünce indi cakallık yaptı ve yırtmaya calıstı.
allah askına 2 bin tl masraf yaptıgı motora bak, transformers olsa insanlıgı yok etmek isteyecek alet.
-
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
Şu tipler gerçekten sadece kafa zkiyor 4 silindir olur ful sistem akrapovic takarsın en azından rahatsız etsede kulağa hoş gelir. R25 e takılan tiger egzoza bile razıyım ama cgye açık egzoz takıp kesicide gezenlere az bile
İlginç. Anladığım o ki sirf motoru cg diye ya da bize 'keko' geliyor zevkimizle uyuşmuyor diye oh olsun iyi olmuş mu diyoruz?
Eve geç varmak hiç varamamaktan iyidir..
-
yigozya adlı üyeden alıntı
İlginç. Anladığım o ki sirf motoru cg diye ya da bize 'keko' geliyor zevkimizle uyuşmuyor diye oh olsun iyi olmuş mu diyoruz?
Evet
Hocam insan profilleri vardır; burada kişileri ötekileştirmek değil ancak aşağıdaki şeyleri yapan birisinin keko olmaması mümkün değil.
-Fotoğraftaki duruşu
-Ekipmansızlık
-Dandik motora motor fiyatı kadar masraf yapmak
-Jantları bu sekil yapması
-CG motora sahip olması (izmir'de CG olup apaçi olmayan 1 insan görmedim)
-Ehliyetsizlik
Yukardaki maddelerden 3'üne sahip olan %50 , 4 ve üzerine sahip olan %99 apaçidir.
Ayrıca Arkadaş ehliyetsiz ise ve motor kullanıyor ise ceza yediğinde "oh olsun" diyoruz, cg motoru oldugu için değil.
-
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
Gürültünün her türlüsü kötüdür. Açıkçası gürültüyü kategorize edip şu iyidir, bu kötüdür diye çıkarım yapmanı yadırgadım ve seni kınıyorum.
-
selede naylon kaplama yeni moda mı?
-
akıllandım = el mecbur ehliyeti alıp param yeterse kumandayla açılıp kapanan egzost taktırıcam.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)