Merhaba. Elazığda ikamet ediyorum. Hava 13 derece şu an. Az önce motoru çalıştırmaya çalışırken marş almadı. Vurdurmak zorunda kaldım. Motor 4 gündür yatıyordu brandalı şekilde. Aküden kaynaklı mı sorun acaba?
Merhaba. Elazığda ikamet ediyorum. Hava 13 derece şu an. Az önce motoru çalıştırmaya çalışırken marş almadı. Vurdurmak zorunda kaldım. Motor 4 gündür yatıyordu brandalı şekilde. Aküden kaynaklı mı sorun acaba?
eğer hiç marş basmadıysa akü şarj tutmuyordur, değişmesi gerekir.
marş bastı fakat çalışmadıysa jikle çekin, biraz gaz verin marş basarken, çalışacaktır.
anladım motor enjeksiyonlu ise kesinlikle çalışması gerekir. isterse 1 ay beklesin...
Eğer FI ışığı yakmıyorsa ateşleme sistemi kontrol edilmeli görevini yapmayan parçalar olabilir. Bobin, bujiler, kobloları, pipolar vs.
FI yakıyorsa zaten size parçanın ne olduğunu söyler böyle bir soruna oksijen sensörü veya rölanti valfi sebep olabilir.
Ben bir haftalığına memlekete gitmiştim.
Motor brandalı bir şekilde yattı, geldiğimde tek marşta almadı jikleyi çektim, aldı, çalıştı ve sorun çözüldü. Sen vurdurduktan sonrada o sorunu yaşıyorsan başka bir sıkıntı vardır.
Marş kuvvetlice çevirmemiş ve sen farketmemiş olabilirsin. Marş basmıştır tamam ama yeterli devire çıkaramamıştır.
Misal gıvgıvgıvgıv var gıııvgıııvgıııvgıııv var..
İlk dizini biraz hızlı ikinciyi biraz yavaş okuyun ne demek istediğimi anlarsınız..
söktüğün bujileri fotoğraftakilerle karşılaştırabilirsin
daha fazlası
https://www.google.com/search?biw=19...uact=5#imgrc=_
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)