tamamen aynı fikirdeyim arkadaşım
özelllikle de 10.madde
tamamen aynı fikirdeyim arkadaşım
özelllikle de 10.madde
Bizi hiçe saymalarından tut, sinyal olsun tehlikeli sollama olsun vs bir sürü şey. Saymakla bitmez.
Ama en nefret ettiğim şey bazı motosiklet kullanıcıları yüzünden benimde onlar gibi olduğumu düşünmeler. Bence bu yüzden bize saygı yok zaten.
Apaçi gibi kullanan deli gibi şeyler edem motosiklet kullanıcıları yüzünden. İşine geldiğinde vasıtayım ben ayakları yapıp trafikte 2 dakika daha beklememek için kaldırımlardan giden motosikletçiler yüzünden ve bu tarz kullanan insanlar yüzünden bize saygı yok.
Emniyet şeridinin motosikletlere kapalı olması.Yağmur ciseleyip cıncık motorumu lekelendirmesi
-aynaya bakmadan şerit değiştiren dangalaklar
-paketçiler
-seyir halinde önü boşken aniden fren yapanlar
-makyaj yapan ve telefonla oynayan kadınlar
-burnunu karıştıran hem cinslerim.
-meteor düşmüş gibi derin çukurlar
-dağ gibi olan hız kesici tümsekler
-Benzin göstergesindeki tek çizginin yanıp sönmesi.
-Cebimdeki telefonun (çalmadığı halde) titrediği hissi.
Trafikte beni gereksiz yere sıkıştırmaya çalışan aveller.
Rally kullanıyorum eğer sinir olursam kaldırım , yol ayrımı falan hiç dinlemem çıkarım üstüne yoluma devam ederim ama beni çok sinir ederse bilerek bekliyorum. egzozun DB killer aparatı takılı değilse sürücünün bulunduğu camın yanına gelip egzozu sürücünün yüzüne doğrultup güzel bir aragaz verip yoluma öyle devam ediyorum.
Yukarıdaki ahlâksızlığı okuyup sinirlenicek kişiler haklısınız ama bu yaptırımı;
-Takip mesafesini korumayıp üstüne üstüne süren avellere ,sol şeritte hız kurallarının limiterine geldiğimiz halde dibine gelip selektör atanlara(otoban dahil değil)
-Gereksiz risk alıp , tehlike yaratan her tülü mahlukat icin
yarım saat kapatmayı unuttuğum sinyalle gezmek :/
aynı his bende de vardı.. işin daha da garip kısmı telefon çalmadığı halde titriyor hissiyle surekli yavaşlayıp kontrol ediyorum elimi cebin üstüne koyarak.. gideceğim yere vardığımda telefona bakıyorum 4 cevapsız arama :D motor titriyor telefon çalıyor zannediyorum.. telefon çalınca da farketmiyordum.. interkom aldım kurtuldum müzik navigasyon arama, son numaraya geri dönme her şey çok rahat artık.. herkese interkom öneririm.. hem de kulaklık gibi kulağını tıkamadığı için özellikle sesi fazla açmazsan trafiği de rahatlıkla duyabiliyorsun..
Kamyon vb kasalı araçlar şeritleri tam kaplıyor aradan geçecek yer kalmıyor
Önü 1 saniyeliğine bile dolmasına tahammül edemeyip hemen yana geçmeye çalışanlar.
Göbekten sola dönecekse, yine bir adım önde olmak için en sağa bile girenler.
Yol vermeyi, almayı, önce olmayı namus meselesi gibi görenler.
Sinyal verdiğin halde dibinde gitmeye devam edenler.
Trafik adabı, öncelik hakkı bilmediği halde her durumda çemkiren dişiler.
Eyyy gidi şuraya bir liste yaparım, posta karakter yetersiz kalır.
Sadece motosiklet kullanırken değil,hem motosiklet hem araba hem de yayan vaziyette trafikte sinir olduklarımı toptan yazayım biraz sinir atayım.
-Yolun ortasında keyfine göre zırt diye durup yolcu indirip bindiren keyiflerine göre trafiği tıkayan tipler.Bursa ve çevre illerde bu artık son derece olağan bir şey.Defalarca bu hırbolar yüzünden zincirleme kazalar oldu.Birde yol şeritleri dubalarla ayrıldığından yanlarından geçip gidemiyorsunuz.Bir gün katil olursam bu saygısız herifler yüzünden katil olacağım.
-İlk maddedeki Delinatör denen plastik zımbırtıları yollara döşeyen belediyeler.
-Ara yollarda sağına soluna bakmadan rastgele ana yola çıkan araçlar.
-Hiç ses çıkarmadan ruh hastası gibi insanların üstüne üstüne süren elektrikli scooter sürücüleri.Bir gün birini indirip döveceğim.
-Döner kavşaklarda ilk giren ilk çıkar kurulını bilmeden yırtıp dondan çıkarmış gibi önünüze atlayan hanzolar.
-Trafik kuralını bilerek isteyerek ihlal edip korna ile uyardığınızda "Niye korna öttürüyorsun gardaşş bişi mi yaptık" diye çıkışan hem suçlu hem güçlü lavuklar.
-Araba sürerken sürekli sağ taraftan kör noktama giren motorcular.
-Motosiklet sürerken sürekli beni silme geçip bir şeyleri kanıtlama derdinde olan ezik egolu motorcular.
-Kasksız,aynasız,ehliyetsiz açık egsozlu Cub sürücüleri.Adamlar resmen gelin bizi dövün diye bağırıyorlar.
-Şehir içinde kaskı koluna tekıp ara gaz ile motoru bağırta bağırta gezen Racingçiler.
-Şehirler arası yollarda bir birilerini sollayıp trafiği tıkayan tır-kamyon sürücüleri.
-Zaten hız limtilerinin üstüne hızla sollama yaptığınız sırada arkanıza yapışıp uzun kısa yapan sonradan görme öküzler.(Bunlar genelde BMW yada Audi oluyor)
-Sollamanın nasıl yapıldığı bilmeyen sağınızdan sizi geçmeye çalışan dallamalar.
-"Ben kadımın,yol benim,bana saygı duyun,trafik kuralları beni bağlamaz" egosu ile yollarda terör estiren trafik kurallarından bihaber kadın sürücüler.Özellikle bunların siyasi kaynaklar ile sonradan zengin olmuş altlarında haram para ile alınmış dev gibi SUVlarla dolaşan başörtülü versiyonları ekstra tehlikeli.
-Yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen araçlar.Bir de bunların yaya geçitlerinin üstüne park eden bir gelişmiş versiyonları var.Bir gün tepem çok atarsa bunların arabalarının kaputların üstünden yürüyüp geçeceğim.
-Yaya geçidi varken saçma sapan yerlerde yoğun hızlı trafikte kendini yola atan yayalar.
-O kadar fazla trafik kurallarını ihlal edenlere hiç bir şey yapmayan saçma sapan yerlerde saçma sapan çevirme yapıp saçma sapan şeylere trafik cezası kesen,trafiğe yavaşlatan tıkayan Trafik Polisleri.
-Açıkçası trafikte araba sürmek beni başlı başına sinir eden bir olay.Araba sürmekten nefret ediyorum ama bir yandan da bazı durumlarda mecburum.Araba sürerken hemen hemen her şeye sinir oluyorum.Motosiklet sürerken son derece sakinim.
Türkiye trafiğinin kanseri döner kavşak kurallarına kimsenin uymaması,uyulmadığı için de trafiğin durması...
EDS cezaları,HGS nin asla motoru okumaması.Her gördüğünde gaza gelen CG süren ekipler..
Soğuk, müzik dinleyememek. Dinlemek icin yontemler ama, diğer araçların sesini duyabilmek de önemli. Bensin parası. Motor fiyatlari.
Ek olarak bakım sıklığı.
yahu 1500 km / 2000 km 'de bir bakım mı olur.
hadi ben neyse, 1 senede 3 4 bin anca yapıyorum da işe git gel yapan adam napsın.
artçımın kaskının bana çarpması en sinir olduğum şeylerin başında gelir.daha sonra arabanın beni gördüğü halde beklemeyip yola fırlaması
Aslında şu dönel kavşakta, kavşak kurallarına uymayan tırrolara kamera kurup basacaksın cezayı, ver edeceksin odunu.
Al sana gelir kapısı..
Yanağımın kaşınması.
Genellikle ya gazlarken, ya yarışırken ya da kaskı daha yeni takıp yola çıkmışken olur.
Sonra dur.
Kaskı çıkar.
Eldivenleri çıkar.
Orayı kaşı.
Orayı kaşıdıktan sonra tekarar kaskı tak.
Eldivenleri eline geçir.
Yola çık.
Bu sefer diğer taraf kaşınmaya başlasın!
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Motosiklet sürerken sinirlenme aşamasına gelemedim henüz. Sinirlendiğimde biniyorum ve sinirlerim alınmış halde iniyorum =)
Benzinin olur olmaz yerde bitmesi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)