Baksana o başlıklar için kolunu kesen bile alıyor.
Baksana o başlıklar için kolunu kesen bile alıyor.
Başlığın altına yazılanları okuduğunuzda sorunun daha çok yayaları rahatsız eden kebapçı kuryeleri olduğu anlaşılıyor. Yoksa yolda giden motor ancak kendisine zarar verebilir.
veriler tüik'ten alinmistir, 2017 yili trafik kazasi istatistikleri;
ölümlü-yaralanmalı trafik kazasına karışan toplam 300 bin 704 taşıtın yüzde 53,2'si otomobil, yüzde 15,5'i motosiklet, yüzde 15,3'ü kamyonet, yüzde 3'ü minibüs, yüzde 2,5'i kamyon, yüzde 2,3'ü çekici, yüzde 2,2'si otobüs, yüzde 1,1'i traktör ve yüzde 4,9'u diğer taşıtlardan oluştu.
diye yazmışlar sözlükte.
motosiklet süren efendi insanlarda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Ancak apaçilerin çoğunlukta olduğunu düşünüyorum.
Paket servis yapanların büyük çoğunluğu bu şekilde.
mecidiyeköydeki bakkal market paketçilerinin sesleri yüzünden oğlumun kaç kere uyandığını da ben biliyorum.
çözüm eğitim arkadaşlar oda bu ülke için çok ütopik kalıyor
Ulu Manitu
sizin verdiğiniz kaza oranı ile 2017 yılındaki piyasadaki araç sayısına göre ufak bir hesap yaptım.
Üzülerek söylüyorum ancak her türlü yine motosiklet oranı arabadan kötü durumda.
2017 Toplam araç
21.643.213 Toplam araç sayısı
11.665.692 Otomobil Sayısı
3.051.693 Motosiklet Sayısı
2017 toplam kaza
300.704 toplam kaza
159.975 kaza yapan otomobil
46.609 kaza yapan motosiklet
Toplam Arac Sayısını Kaza Sayısına Oranlar İsek
Piyasadaki toplam otomobil sayısının kazaya karışma oranı 1,371%
Piyasadaki toplam motosiklet sayısının kazaya karışma oranı 1,527%
Burada önemli olan kaza yapan kac arac var ve bu aractan sistemde kac adet var.
Belirttiğim gibi az bir fark ile de olsa motosiklet kaza oranı daha fazla.
Tabi tecrübe ile sabittir, her şehrin yapısı farklı. Ben İzmir'de yaşıyorum, aynadan motor gördüğüm anda kasılıyorum.
Kazaların büyük bi çoğunluğunu kuryeci arkadaşlar yapıyor ne yazık ki. Hem sürekli bir yere yetişmek zorunda oldukları için, hem de çoğu eğitimsiz olduğu için daha fazla kazaya karışıyorlar... o arkadaşlara çok üzülüyorum. Ama trafikte Tek teker yapan, apaçilik peşinde olan, sohow yaparken düşene zerre üzülmem. Ararım 112 yi , "Ölme lan,aradım ambulansı geliyor der", geçer giderim.
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
2018 trafiğe kayıtlı otomobillerin ölümlü yaralanmalı kazaya karışma oranı %1.3, motosikletler %1.4 ve otobüsler %3. ben diyorum ki otobüsler yasaklansın sizce mantıklı mı? tabiki değil. yasakçı zihniyetle hiç bir yere varamayız. olay bireyde bitiyor. o motosiklete binip itlik puştluk yapan şerefsiz akşam motoru park edip modifiyeli şahinine binip itlik yapmya devam ediyor. o zaman da araba mı yasaklaycağız? araba, motosiklet falan bunlar birer makine, parasını verip aldığımız birer eşya. bunlara kin gütmektense bunları kullanan trafik teröristleri için birşeyler yapılmalı. ya bu adamlar trafikten men edilmeli yada bir şekilde topluma kazandırılmalı. "motosikleter kaldırılsın" demek ancak sığ zihniyetli insanların edebileceği bir sözdür.
Bugün saat 16:00 civarı E5 Yenibosna Koçtaş önü (Topkapı yönünde)
Scooter kullanan bir ÖKÜZ, E5 sol şeritte bariyer kenarında (emniyet şeridi yok) durmuş telefonda mesaj yazıyordu.
Yanlış okumadınız. Trafik akıyor. Bu beyinsiz solun en solunda ama şerit içinde durmuş, telefonda birşeyler yazıyordu.
Ben motorla geçtikten 10 saniye sonra şirinevler metrobüs durak mevkiinde solun en solunda peydah oldu. Sol şeritteki 17 kişilik minibüsün solundan geçmeye çalışırken pestil olup ölüyordu neredeyse.
Bu beyinsiz zigotu görünce ...... Neyse küfretmeyeceğim...
Doğal seleksiyon diyeceksin Ufoz abim. Ben artık karışmıyorum onlara. Demin Büyükçekmece’de Işık’larda ben 3dk boyunca beklerken gencolar kaldırımdan geçip bana gülüyorlardı. Bir gerizekalı düşüyordu kaldırımdan
Tabiki kutsal mekanıma geldim. Buraya gelmeyi seviyorum da dönerken yol çok sıkıcı oluyor...
Bazen girer bakarım ekşiye de, bazı arkadaşlar cidden bilgili olarak haklı.
Bazıları mal oldugundan haksız.
Bir de pc başından kalkamamıs, hayatında dişi sinek , 2 teker, sosyal ortam görmemiş adamlar filmlerde gördüğü şeylere göre yorum yapıyorlar.
bizde başlık acalım "ekşi sözlük pişmanlıktır" diye
Bak sen.. Gözümden kaçmış.
Açılın ben ekşiciyim ve gereğini yapacağım
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)