Arkadaşlar selam aleyküm.
Ben bu sene başında bazı talihsizliklerden dolayı 3 adet motor satışı yaptım. Hiç başına gelen var mı? 4. Motoru satma hususunda neler gerekiyor?
Arkadaşlar selam aleyküm.
Ben bu sene başında bazı talihsizliklerden dolayı 3 adet motor satışı yaptım. Hiç başına gelen var mı? 4. Motoru satma hususunda neler gerekiyor?
+1 Up............
3. satıştan sonra ticarete giriyor diye biliyorum.. yani karsına vergi cıkabilir ekstra.. bir google a sor istersen daha kolay olur bukadar saat cevap bekleyecegine
Kimse riske edip denememiş herhalde. Ben de açık bir cevap bulamadım çünkü. Eğer çok acil değilse yılbaşını beklemekte fayda var.
Ben geçen sene 6 tane aldım 5 tane sattım birşey olmadı, ha takibe yakalanır vergilendirilir orasını bilemem 10 aydır arayan soran yok 😊
Dostum merak etme. Git satışı ver. Problem olmaz.
Ben bu sene 5 sattım. Geçen sene 6-7 den aşağı değildir.
Satışı ver geç.sıkıntı yok.
valla 2 sene önce bende aynı sene içinde 3 motor alıp 3 satmıştım.Vergi filan gelmedi.
Yamaha YBR-125 2008/Honda DYLAN 2008/Honda CBF-150 2011/Kawasaki ER-5 2005/Yamaha fazer8 2011/YAMAHA YZF R1 2010/YAMAHA YZF R1 2014/HONDA CBR 1000RR 2014+YAMAHA YBR-125 2012
EKSTRA VERGİ ÇIKMAZ
Maliye elemanları sizin bu işi ticari olarak yaptığınızı düşünüp izahat ister. Bu işi ticari olarak yapmadığınızı kanıtlarsanız hiçbir şey olmaz.
Ticari olarak yapıyorsanız zaten defter tutmanız (iş yeri açmanız) gerekir.
Ticari olarak yapmıyorsanız sorun yok.
Bugün vergi dairesine gittim. Orada bi amca vardı belli adam artık vergi olmuş baya eskilerden :D belki korkutmak amacıyla belki gerçekten bilmiyorum ama motorlu taşıtlardan yıl sonu liste geliyor dedi. 3 taneye müsamaha gösteriyor devlet. Lakin 4. için vergi beyannamesi vermediğin için ceza artı vergilendirme gelebilir dedi. Kararsızım.
Bi ara al sat yapan bi tanıdığım söylemişti adetten ziyade toplam çevirdiğin para miktarı 70mi 80bin mi ne geçince çıkıyordu. Tek araç için değil ama
Yeni bir prosedür olduğu için kavramlar biraz soyut. Nedir ne değildir pek haberi yok kimsenin. Neyse ne diyelim ya 2 ay bekleriz bakalım
Siz ne satıyonuz öyle ya. Ben cbr250 mi satamadım. Siz 3 satmışsınız 5 satmışsınız
Size öyle pat diye ceza gelmez. Önce izahat isterler. Siz de güzelce izah edersiniz. Kar amacım yok, kullanıcıyım dersiniz. Ancak inceleme memuru kıl biriyse vergi çıkarıp ceza yazabilir.
Burada sizin izah yazınız çok önemli. Karşıdaki kişiyi ikna edebilirseniz sorun yok.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)