Konu güncel tutulsun.
Konu güncel tutulsun.
Tünellerede böyle bir sistem gelir mi ? Gerçi ben hız sınırına uyarak gidiyorum yanımdan vızır vızır akıyorlar tünelde.
Konu güncel kalsın. Gören okusun, kimse mağdur olmasın.
uzun kameralar öne yada arkaya bakarken belli oluyordu da. şu yarım dünya kameraları da arkaya başkacak şekilde çevirmişler hiç belli olmuyor.
kamerayı gördüğümde çok dikkatli bakmıyorum nereye baktığına. her türlü şeride giriyorum
o yolda hız tüneli uygulaması var giriş ve çıkış arasındaki süreyi ölçüp ortalama hızınız 88 in üzerinde ise ceza kesiyor.. ancak motorcu arkadaşlara yanlış bilgilendirme olmasın, motosikletlere ceza gelmez hızdan dolayı.. hız kameraları sadece ön plakayı çekiyor..
Not: O güzergahı her gün kullanmaktayım..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:34 ----------
şile otoyolu üzerinde altunizade yönünde ilerlerken ümraniye sapağını geçtikten sonra üst geçitlerden birinin altına üst geçide monteli tek bir kamera yerleştirilmiş direkt olarak emniyet şeridini arkadan kesiyor.. üst geçidin altında artık rengi de tozdan iyice betona benzemiş zor fark ediliyor.. ne olur ne olmaz aktiftir falan uğraşmayalım..
Motosikletli trafik polisleri nasıl filtreleme yapıyorsa, nasıl trafik çok sıkıştığında emniyet şeridinden kaçıyorsa , deli trafikte araçların arkasından dur kalk yapmak çok riskli olduğundan , bence tüm motorlara serbest olmalı , emniyetten ambulans itfaiye polis vs ne gelirse motor sıkıntı olmaz hemen yola girer ...Bıraktıracaklar motoru o olacak :(
yazılan cezalar şikayet üzerine yazılmış olabilir mi? Çünkü şimdiye kadar motorcuların emniyet şeridinde ceza yediklerini pek duymadım ki bende emniyet şeridi kullandığım halde e-devletten bakıyorum halen ceza yok
Ben 4 senedir her gün emniyet şeridi kullanıyor-dum Haliç köprüsüne Okmeydanı istikametinden inen yokuşta, yan köprüye girmeden önce. Gerçi bu EDS muhabbetleri burada dillendirildikten sonra o mevkide taralı alana girmeyi bıraktım. Şanslıyım ki ceza gelmemiş şimdiye kadar. Umarım 7-8 ay sonraya kadar da gelmez; 1002TL (indirimli haliyle 750TL) çok pahalı. Benim bir büyük bakım bedeli kadar...
Arkadaşlar dikkatli olalım, gören herkes birbirini uyarsın bu başlık altında.
Ümraniye Nevzat Demirin önünde döner kameralar vardı ancak onlar kaldırıldı, hatta üsküdar-çekmeköy arasındaki neredeyse hepsi kaldırıldı.
3 senedir gerek motosiklet gerekse araba ile altunizade çekmeköy arasında gidiyorum bir ceza yemedim.Aman 80 i geçmeyim de yapmadım 120 ile de gitmedim tabi.
Gerekçeniz sadece tebliğ süresi olacak ise reddedilecektir.
2014 öncesi 10 gün iken mevcut durum şu şekilde imiş.
Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik
Tutanakların tebliğ işlemleri
(1) Trafik idari para cezası karar tutanaklarının tebliği, 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 20 nci maddesinde yer alan soruşturma zamanaşımı süreleri içerisinde yapılır.
KABAHATLER KANUNU
Soruşturma zamanaşımı (1)
Madde 20-
Ancak,... 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, ... belirtilen ve idari para cezasını gerektiren fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar idari para cezası verilerek tebliğ edilmediği takdirde idari yaptırım kararı verilemez, verilmiş
olanlar düşer.
KÜR ŞAD
Onurordek valla bilmiyorum sonuc nolcak devlet isterse alayımızı öper bundan sonrada öpecek gibi görünüyo.
Geçmiş olsun. Devlet kendi kendini yakıcak. İlla herkes katlanır plaka takıcak onu istiyor. Aynı hatayı sigara zammında da yaptı. 15-20 Tane arkadaşım tütün içmeye başladılar. Kendi kendini yakacak çok az kaldı çook.
Arkadaşlar, bu aralar cezalar yağmaya başlamış. Mümkün olduğunca az kullanalım emniyet şeritlerini. Sıkışık trafikte araç aralarından geçmeye başlayalım. 10 Dakika erken gideceğiz diye 1002 Lira ceza yemeyelim. Hız koridorları ve radarları da gözardı etmeyelim.
Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfasında Türkiye'deki tüm EDS noktaları ve kameraların hangi yöne baktığı bilgisi var.
Kameralara bakacağım derken kaza tehlikesi atlatmak yerine, yola çıkmadan önce EGM'nin aşağıdaki sayfasına bakmak yeterli...
https://onlineislemler.egm.gov.tr/tr...EDSHarita.aspx
Not : ilgili şehir ve noktadaki EDS kamerasının üzerine tıklayınca hangi yöne baktığını yazıyor.
Telefondan navigasyon kullananlar için yandex navigasyonda genellikle çoğu eds işaretli ve sizi hız sınırı konusunda da uyarıyor. kameraya doğru yaklaşırken yönünü kontrol etmek yeterli
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)