Arkadaşlar motorumun hava filtresinin dış kutusunun, 1 tl büyüklüğü kadar yeri darbe sonucu delindi. Ne gibi sorun teşkil eder? Şuan yenisini alma şansım yok.
Arkadaşlar motorumun hava filtresinin dış kutusunun, 1 tl büyüklüğü kadar yeri darbe sonucu delindi. Ne gibi sorun teşkil eder? Şuan yenisini alma şansım yok.
yenisini alsan iyi olur.
bu şeklde kullanman motorunun sağlığı için pek iyi değil.
kesinlikle yenisini alamam diyorsun bi bez sıkıştır o ufak deliğe.
Kesinlikle değiştirmene gerek yok. Ama Kesinlikle o delik açıkken motoru sürmemeye özen göstermelisin. Ben olsam önce filtre dış kutusunu söker ve ayrılabilir parçalı bir yapısı varsa o parçaları ayırarak. Kutu içine giren küçük kırık parça var mı diye kontrol eder varsa onları temizlerdim. Daha sonra da geç kalmadan o açık olan kısmı koli bantı ile güzelce hava almayacak şekilde kapatırdım.
hava filtresinin temel amacı, dışarıdan girecek çöp pislik toz gibi zerreciklerin motor içine girip motor aksanıma zarar vermesini engellemek.
1 tl kadar bi alan yırtıldıysa onu kapatmak için bez parçası koyman motorunda hrhangi bi performan sorununa sebep olmaz. ama o bezi koymaz veya o deliği bi şekilde kapatmazsan motorun zarar görebilir.
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Duct tape denilen sağlam bir bant ile 3-4 kat olacak şekilde deliği kapat. Sonra yola devam. Delik açıkken kullanmamalısın. Maddi olarak rahatladığında ise plastik kaynak yaptırabilirsin.
Götür sanayide tamponcuya plastik kaynak ile kapatsın mesele edicek bir durum yok. Duct tape ya da epoxy ile kendin de kapatabilirsin.
Siyah flexi cam contalari var,sanayide oto cam işi yapanlardan bir miktar iste,deligi tıka,kuruduğu zaman kemik gibi olur..
Hocam delik oteki taraftan da ayni sekilde 1 tl boyutunda cikmiyor ise bulasik sungerinin sari kismindan kesip oraya gore uydurabilirsin hem de hava almaya devam eder
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)