Herkes merhaba. Üniversite öğrencisiyim ve yaşım 24. Her gün Avrupa yakasından tuzladaki okuluma metrobüs-metro ve otobüs kullanarak gidiyorum. Metrobüs ve metro kısmında da sıkıntılar yaşıyorum ama otobüs kısmı tam bir cehennem. Çok aşırı kalabalık, bazı öğrenciler binemiyor bile. İETT'ye şikayet ettim bir sonuç çıkmadı. Okul sahibine ve tüm okul hesaplarına Twitter'dan yazdım kimse takmadı. Servis ücretleri çok pahalı olduğu için otobüs kullanmak zorunda kalıyorum. Ama psikolojim artık bozulma noktasına geldiği için motor kullanmak istiyorum. A2 ehliyetim var (tecrübem yok). Sorularım şöyle:
1)Max 7000 TL'lik bir scooter motor(sanırım su soğutmalı olması gerekiyormuş) ile haftada 4 gün (bazı haftalar 3 gün) ortalama 45 kilometre gidebilir(yaklaşık 1,5 saat), derse girebilir(bu sırada motor soğuyabilir diye düşünüyorum) ve ortalama 45 kilometre geri gelebilir miyim(o da yaklaşık 1,5 saat) ?
2)Honda PCX'i bu yolculuk için çok met ettiler sizce uygun mu?
3)Yaklaşık 2 hafta düzenli olarak motor ile pratik yapıp iyice öğrendikten sonra Tuzlaya gitmeyi düşünüyorum. Kask, eldiven ve dizlik kullanmayı düşünüyorum ilk başlarda(param şimdilik olmadığı için). Sizce 2 hafta pratik ile bu ekipmanlar uygun mu?
Cevaplarınız için çok teşekkürler.