Benim 2016 mt 25 de birkaç gündür orijinal egzoz olmasına rağmen ara gaz verince hafiften patlama oluyor. Bunun motora bir zararı varmı? Aslında hoşuma gidiyor, bir zararı yoksa kalabilir. Bu arada 20 bin bakımından geçen ay çıktı motosiklet.
Benim 2016 mt 25 de birkaç gündür orijinal egzoz olmasına rağmen ara gaz verince hafiften patlama oluyor. Bunun motora bir zararı varmı? Aslında hoşuma gidiyor, bir zararı yoksa kalabilir. Bu arada 20 bin bakımından geçen ay çıktı motosiklet.
bende de aynı durum var, gazı bıraktığın zaman bi patırtı şeklinde oluyor. subap ayarlarından kaynaklandığını söylüyorlar ama benim hoşuma gidiyor açıkçası
Hepsinde var galiba sıfır aldığım R25 de de vardı
Bir zararı yok, gayet normal bir şey. Motor ilk çalıştığında olur genelde.
bende ilk çalıştığında değil de bir süre kullandıktan sonra yüksek devirlerden daha sakin kullanıma geçtiğimde vites düşürdüğümde oluyor
Egzoz patlamasının sebebi motorun yakamadığı çiğ benzini egzozdan atmak istemesiyle olur. Egzozda o çiğ benzin ısıdan veya kasten patlatılır. Bu orjinal olmayan egzozlarda daha çok görülür ama sebep egzoz değildir.
Sebep motosiklet yüksek devirde yüksek benzin püskürtürken bir anda devir düştüğü için fazla gelen benzini motordan tahliye etmesinden dolayı olur.
Yani motosikletinde bir sorun yok. Keyfine bak.
Sorun yok yüksek cc de daha çok olan bir patlama bu hafif bir sesi i vardır söyle düşün hızlı gidiyorsun gaz ı az bıraktık komple yada yarıca işte o zaman bu benzin in yanmadığından dolayı atışı oluyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)