Yamaha R25
Honda CBR500R
Diğer? (Yorumlarda belirtiniz)
Nedir bu 500cc klasmanının makus talihi yahu? Honda 2019 CBR/R CB/F ve CB/X'i getirecekti, Benelli Trail'i de getirecekti. Sonra kapışacaklard yani Benelli Honda'ya alternatif olmak için fiyatları mantıklı seviyelere indirecekti falan filan... Ben CB/X'imi alacaktım güzel güzel.
CBR 500 R, CB 500 F, CB 500 X arasında ilginç bir fark varmış ben de yeni gördüm, o da şu ;
2016 yılında R ve / F modellerinin egzozu yenilenmişken, X modelinin egzozu 2017 yılında yenilenmiş 2016 yılında hala eski egzoz ile satılmış, ilginç geldi bana.
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
https://youtu.be/aP2nzJdJK80
Sonunda biri yaptı şu videoyu..
Bununla ilgili bir video vardıki zaten. Milletin yaptığı geyik son hız'da R25 CBR500R'ı geçtiği ile alakalı. 188'de kesiciye giren alete karşı yokuş aşağı tam randımanla giden 191-192 göstergede gören R25'ler var. Bu da R25, CBR500R'dan daha hızlı yorumlarını getiriyordu.
Biri 500cc diğeri 250cc bi zahmet daha iyi hızlansın
Bence R25 kendi sınıfında hala en iyi motor. CBR500 biraz ara klasman bir motor o yüzden çok kişiye hitap etmiyor diye düşünüyorum.
GPS verisine göre bu da imkansız, zaten o tip video ya da tecrübe de yok. Neyse en azından aynı konu 1 ayda bir konuşulmaz.
Bu konular R25 için ayrı Cbr500 için ayrı saygısızlığa dönüşüyor bir yerden sonra.
İncelemeler de bahsedilmeyen bir diğer şey de titreşim.. de neyse konu olmuş kaç sayfa zaten..
Benim eski motorum mt-25. Zangır zangır titreten bir alet idi. 7000-10500rpm arası motordan soğutuyor. GPS verisine girersen mt-07’de bile 13km/sa fazla gösteriyor göstergede. Yani 203 yaptığım yerde 190 ile gidiyorum motorumla.
Dur sen büyükçekmeceliymişsin. Bana bir nargile içeceğim yer önersene
Bu yoruma tamamen katilmakla beraber iş birazda maddi...2018 elde kalmis 500rr lara 0km 2019 mt07 parasi çekiyorlar nerdeyse...Bu 500 luk hondalarin 2019 kasalari gelseydi 500f e en az 45, rr a50 cekecekti honda yine sonuç hüsran olacakti... Bu 500 honda serisi mt07 parasi istendigi için satmadı zaten....Adamın A2 ehliyet sınırlaması-tecrübe sorunu yoksa niye aynı parayı verip 500 luk alsin? Şu anki piyasaya göre 2019 500f olanı getirip deseki 0km fiyatı 36-37 o zaman işte işler değisir mesela. Bu arada Prosofi nin eline sağlık güzel video olmuş. Şimdi 2017 r25 parasına 2014 cbr500rr alınabiliyor demiş gayet güzel. Ama o zaman bu kıyaslama burada bitmesin. 2017 500f parasına da 2015 mt07 alınabiliyor. Benzer kıyas videosu bu ikisi içinde gelir umarım....
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:13 ----------
Mt25-r25 te titreşim; rodaj,yağ bakımı ve özelliklede benzine bağlı yani kullanıcıya bağlı bunun kıyaslamasını tesadüfen yaptık 2 ay kadar önce. Çok yakın zamanlarda trafiğe 0 km olarak çikmış, bir birine çok yakın km deki mt25 ve r25 le... Soran olmadan da yazayım hatta rodajı iyi yapilmis yağina ve degisim km sine dikkat edilmis vpower dan baska benzin alinmamis 2017 mt25 cok az titrerken....rodaj yagi 1000 yerine 1500 degismis, rodaj da alinir alinmaz zorlanmis, benzin alimi rasgele yapilan 2017 r25, tek silindirli cbr250 den inen adami bile rahatsiz edecek kadar titriyor...
Bendeki mt-25’in rodajı itina ile yapılıp, sadece benim tarafımdan kullanıldı ve neredeyse sadece iki benzin istasyonundan alındı yakıtın %90’ı. O gerizekalı blok maalesef biraz şans işi ve yüksek devir istiyor. Ya max 96km/sa ibre görüntüsü ile gideceksin ya da 155km/sa ibre görüntüsü ile. Arası hep titreşimli bölge.
Nargile ile aram yok ancak genelde Festival Cafe diye bir yere gidiyorlar. Bunun dışında ana girişte Atatürk heykeli (Sörf yaparken) olan yerde genelde motosikletlerin de geldiği bir yer var ama adı aklımda değil, Chaplin denen mekanın yanında.Orası full cix mekan zaten.
Çat kapı denen bir mekan da var, Festival Cafenin ilerisinde, biraz daha sakin az kalabalık bir bölge .. En talep gören yerler bunlar.
Ben genelde balıkçıdayım😎
Festivalde gelen hesap ile Silivri’ye basıp geldiğimde yaktığım benzin ile aynı hesaba geliyor. En azından burası tandık mekan die takılıyorum. Biraz daha sahil kesimi tenhalaşsın oraya düşeriz gene. Şimdi çoluk çocuk oluyor. Ben çocuklardan, aileler benden korkmaya başlıyor motorun farlarını görünce.
Senin motor siyah renk miydi? Bir tane gördüm çünkü Büyükçekmece’de.
Cbr500 ün yakıtı nasıl. R25 için hep çok yaktığı söyleniyor. Hatta biri video da cbr650 kadar yakıyor diyordu.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)