kefkes adlı üyeden alıntı
Benzer konular olduğundan yazmayacaktım fakat, onbes yaşımdan beri hayalim demissin..Kızım ya da kardeşim olsaydın mesela açık yüreklilikle söyleyeyim, karşıma alır ve sana ''minyon tipte insanların elbette büyük işler yapabileceğini fakat bunun için motosikletten başka şeyler de olduğunu, bunun sakaya gelmeyecegini ve başlangıç motoru seçiminin uygun olmadığını ''söylerdim. .Motosiklet seviyorsan, en uygun olabilecek motosiklet ve mümkünse eğitimle desteklemek önemlidir.Kullanimini da geliştirecektir seçimin. 600 rr bile alsan kimse ne büyük iş beceriyor demez emin ol, diyenleri de dikkate alma zaten..
Scooter keyif ve hissiyat yonunden begenilmeyebilir anlarım, fakat istegine gore daha uygun vitesli- mümkünse absli motor daha iyi olur..Arkadaşlar da yazmış, honda msx abs bu iş için biçilmiş kaftandir bana gore..Dışarıdan da insanların yüzde doksan dokuzunun gözüne hoş gelen bi motordur.
Kiyasla büyük ve agir motorda; rahat oturamazsın, daha güvensiz kullanırsın, yatirirsin, yüzde uc eğimli yolda ayaklarınla geri alamazsın, motordan indiginde ağırlık sebebiyle elinde manevra yapamazsın, uzar gider...Başlarsan ileride çok iyi kullanıcı olursun belki fakat şuan o motorlar uygun durmuyor...
Fiyatı aynı diye büyük motora bakmak da yanlış, adaptasyonu hızlı ve acemiliğini rahat alabileceğin motor daha güvenli olur....Rc de seksen cm sele var, ninja sl den biraz uzundur..Ninja Sl demisken, biraz boy ile ilgili fikir vermesi açısından, Altın Elbiseli Adam'in incelemesinde kullanan programcinin boyu 1.55, nasıl göründüğüne bak ve kıyasla, rahat mı görünüyor, sence frenlemen başlangıçta ne kadar iyi olur o şekilde, ki o motosiklet de sana ıvmelenme v.s. açısından da uygun değil. İkinci viteste fazla gaz acarsan yanlayan falan bi motor istemsiz tekere gelmese de ağırlık dağılımı sebebiyle, ilk u dönüşü ve yere ayak koyma ihtiyacında bir haftada yatirirsin özetle, ayni motor blogunu hergun kullaniyorum.Gazi da fazla hassas,İkinci motor olabilir senin için. Rc değil de duke 125 abs ikinci planda düşünülebilir mesela ktm yi seviyorsan, fakat onermiyorum, tercih senin..
Ayrıca 1,75 boyunda bir kadın arkadaşıma başlangıçta 50cc kuba trendy önermiştim 3 km mesafe işyeri icin;), çok sevdi.. Yani 1,65 te olsan aşağı yukarı önerim yazdıklarım gibi olacaktı.
Motosikleti seviyorsan; msx abs, kullanırken hergün sana dua ettirecektir emin ol..Gorundugunden de iyi gidiyor..Sonrasına bakarsın. .