Arkadaşlar biliyorsunuz bende cbf150 var. Az önce yağ değişimi yaptım. İçinden 740 ml. yağ çıktı. 260 ml. Kayıp.
Bu neden oldu? Daha önce olmamıştı. Ne yapmam gerek? Tavsiye ve görüşlerinize açığım.
Arkadaşlar biliyorsunuz bende cbf150 var. Az önce yağ değişimi yaptım. İçinden 740 ml. yağ çıktı. 260 ml. Kayıp.
Bu neden oldu? Daha önce olmamıştı. Ne yapmam gerek? Tavsiye ve görüşlerinize açığım.
piston segman gömlek kravat
740 ın bir kısmı da yağdan başka şeylerdir
daha önceden ilave yapmalı, yenilemeliydin
yüksek devir çevirdin mi, koyduğun yağda masum olmayabilir
Üstad zaten motor cbf. Seninki az bile yakmış. Az agresif kullanınca yağ yakıyor bu meret. Ben 1 litre koyuyorum 500 mm sonra 750 ml olarak alıyorum. Sen yine az yaktırmışsın.
Yağ yaka yaka 80000 kmye geldim. Daha piston segman silindir değiştirmedim. Makina yolda kalana kadar da değiştirmeye niyetim yok. Elleme, yağsız bırakma yeter.
HONDA
#BZ3082
yakmayan cbf mi var ki sıkıştırdın mı içiyor yağı
Ben 1000 kmde yakıyorum o yağı ekleye ekleye kullanacaksın belli bi kmden sonra tüm cbfler eksiltir. Normal yani durum
Vay be. Geçen dağa çıkmıştım. Epey bi zorlaya zorlaya; hemi de artçılı. Demek ki orada yemiş yağı iki gözümün çiçeği.
Bu tüm motorlarda 4T böyle yap koyduğun kadarını geri alırsın diye bir şey yok tabiki ekşitecek bu motora göre artar azalır orası ayrı sen yağsız bırakma sık kontrol et geç
CBF nin kronik sorunu kuzenimde de vardı. Sürekli üstüne yağ eklerdi. Dikkat edin piston sekman gerekebilir. Yağsız bırakmayın.
Nazar değdi motoruna. Geçenler de 1gr eksiltsin hurdalığa atarım demiştin :D
Bence yağı değiştir kontrol et ne kadar eksilttiğini öğren 1000km de duruma göre hareket edersiniz.
Kötü olmuş.Bende servise gideceğim bakalım ne kadar yağ eksiltmiş inşallah eksiltmemiştir.
Yok öyle demedim. Yağ eksiltip motor yanarsa hurdaya veririm demiştim. Neyse ki motor yanmadan kurtardık normalde yağ seviyesini hiç kontrol etmem. Yukarıda dediğim gibi artçılı olarak 14 km. dik dağ yoluna çıktığımda yakmış olsa gerek.
Ne kadara kadar eksilirse sorun oluyor?
yüksek devirlerde kullanırsan 500 ml bile yakar, yağ ekleyerek kontrollü şekilde kullanırsan hiç sorun olmaz.
Bildiğim kadarı ile her motor bir miktar yağ yakmaz mı zaten? Benim Kuba motorumda her seferinde 800ml koyuyorum 720-750ml arasında çıkıyor. Bu normal değil mi? 3000km de bir değiştiriyorum yağı.
Ben mi yanlış biliyorum acaba?
Tüm yağı boşaltamamış olabilirsiniz, yağı yan ayakta mı yoksa sehpadayken mi boşalttınız ? Motor sıcak mıydı ?
Selamlar,
CBF150 bir miktar yağ tüketir, sıcak havalarda silindirin genişlemesi nedeni ile de normaldir. Ara sıra tamamlayın kafi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)