Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

A2 Otomatik, A1 Manuel kullanır mı?

REKLAM ALANI
    ersoyb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Baştan cevabı vereyim, evet kullanır..

İki sene önce kolay olsun, bir de yurt dışına gidecektim, bir aksilik olmasın diye A2 Otomatik ehliyet aldım. Gerçi hata yapmışım ama oldu bir kere. Neyse ehliyeti alırken kurstan "bununla ASLA manuel motosiklet kullanamazsın, üstelik yarı otomatikleri bile" dediler.

Ama ehliyet elime ulaşınca baktım şöyle

A2'nin karşısında 12 nolu sütunun ne olduğu yanda yazıyor. "İlave bilgiler ve kısıtlamalara ilişkin kodlar" diye. 104 kodunu araştırdım, "otomatik" imiş. Bu duruma A1'in karşısında bir kısıtlama yok. Demek ki ben A1 Manuel kullanabilirim dedim.

Önce durumu ehliyeti aldığım kursa sordum, cevap hayır kullanamazsın oldu. Ben "mesela B ehliyeti olan biri 50cc yani M kodlu araçları manuel kullanabilir mi" diye sorduğumda "evet" dediler. "O oluyor da bu niye olmuyor" diye sorduğumda ise açık bir cevap alamadım. Bir de "kurallar değiştiğinden beri bir senedir bu ehliyeti veriyorsunuz, merak eden soran kimse çıkmadı mı" dedim.. Kimse çıkmamış

Neyse uzatmayayım, durumu polis bir akrabama aktardım, onun Ankara'da bu ehliyetlerin merkezinde bir arkadaşı varmış, ona sordu, gelen cevap "Evet, kullanır oldu.

Sonra hani yolda durum nasıl diye Esentepe'de bir trafik polisine sordum, "sende A2 var, hepsini kullanırsın" dedi, "ama otomatik, bakın kısıtlama falan" diyecek oldum. Cevabı "ben bilmiyorsam, diğerleri hiç bilmiyordur, senin A2 var, ben ona bakarım" dedi. Gerçi bu cevap bir kaza vesaire durumunda mahkemede falan geçerli olmaz. Ama bir anekdot olarak ekliyeyim. Ayrıca ehliyetin ön yüzünde sadece A1 A2 yazıyor, otomatik falan belirtilmiyor.

Benim anladığım bir üst kategori bir altı full kapsıyor, mesela A Otomatik alan biri sanırım A2 Manuel kullanabilir, bu şeklide ehliyet görmediğimden bilmiyorum. Alan varsa buraya resmini atabilir.

Eğer otomatik ehliyet aldıysanız ve size "asla ve katiyen manuel kullanamazsın" dediler ise A1, A2 karşısında 104 var mı yok mu bakın.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Bende de A2 nin karşısında 104 yazıyor. Umarım dediğin gibi A1 vitesli kullanma iznimiz vardır. Bunu açıklayan resmi bir yazı bulabildiniz mi?

Motosikleti
    ......
    A1 in karşisinda 104 kisit kodu yok,yuksek ihtimal manuel kullanabilir

Zira A2 olayindaki kw mevzusu bir kriter olabilir.

Ahanda buda benim surucu belgem.

Motosikleti
    Honda CB 125F
    Konuyu hortlatayım. Aynı soruyu Cimer'e sordum, gelen cevap "kullanamazsın" oldu.

j700 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB125 ACE
    otomatik motor ehliyetimi oluyor ilk kez duydum

Yunus Özbek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400 2023 & Kanuni Mati 125 2023
    Ulan eskiden bi A2 vardı, iki tekerlekli herşeyi sürüyordun. Şimdi A2 yi 35kw ile kısıtlayıp birde otomatikti manueldi çıkardılar.

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Alıntı Yunus Özbek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ulan eskiden bi A2 vardı, iki tekerlekli herşeyi sürüyordun. Şimdi A2 yi 35kw ile kısıtlayıp birde otomatikti manueldi çıkardılar.
    Yakında (105 Capon Kullanır),(106 Çinli Kullanır), (107 Hintli Kullanır) şeysi çıkarılarsa şaşırma.
    espresso bunu beğendi.

Tokus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kapital nasıl arttırılır çalışmaları sonucudur
    tickles my pickle to see that motor wiggle

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    O zamanlar 18 yaşında ehliyeti alır almaz hayabusa almaya koşan birçok genç 19 yaşını göremedi. İstatistiklere göre 24 yaş A ehliyet için en ideal yaş.
    Alman_ bunu beğendi.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)