Merhabalar,
Arka lastiğin orta bölümü çok aşındığı için yakın zamanda lastikleri değiştirdim. Motosiklete bindiğimde sürüşün çok değiştiğini ve daha rahat bir sürüş sunduğunu fark ettim. Kontrol ettiğimde lastik hava basınçlarının düşük olduğunu görüp kullanım klavuzunda yazdığı gibi 36 ve 42 olarak düzelttim.
Birkaç gün önce tesadüfen mt 07'nin kullanım klavuzunda lastik hava basınçlarının 33-36 olarak verildiğini fark ettim. Biraz araştırdığımda ise mt 09 tracer için önerilen lastik hava basınçlarının tek kişilik kullanım için 33-36, çift kişilik kullanım için ise 36-42 olarak verildiğini fark ettim.
Şimdi;
İnce bir detay üzerine cok fazla gittiğimi düşünebilirsiniz. Lakin her fırsatta lastik havasının hayati öneme sahip olduğunu söyleyen, kim ne derse desin klavuzda yazan verilere göre hareket etmemiz gerektiğini söyleyenlere inanarak hata mı ediyoruz? Hemen hemen aynı özelliklere sahip olan mt 07, 09 ve 09 tracer için farklı verilerin sunulmasının mantıklı bir izahı var mıdır? Acaba hava basınçlarını yüksek olarak ayarladığım için mi lastiğin orta bölümü fazla aşındı?
Fikir ve bilgileriniz için şimdiden teşekkürler,