Aynen biliyorum. Olmadı orayada uğrarım. Teşekkürler...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:03 ----------
Tamamdır teşekkürler. Şimdi gözümde canlandı. Anafartalar'dan da direk Beylikdüzü'ne geçerim![]()
Sırf bu video yüzünden gaz yağını bıraktım, ipone kullanıyorum, gaz yağı ise halen aklımda acaba bu test mi yanlış ya da marka odaklı mı blemiyorum. Bu gaz yağı meselesi hep milleti birbirine düşürüyor, elimde bir litre gaz yağı sadece sağa sola sıçrayan yağları ya da biriken yağları temizleme amaçlı kullanılıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:25 ----------
Gaz yağının iyi bir yağ temizleyici olduğu aşikar, zinciri iyi temizliyor ancak oringler arasına girip orada olması gereken yağı da aldığını, bu sebepten zinciri daha fazla yağlamak gerektiğini, ancak o yağında zamanla zincir içinde biriktiği için bolca yağlasanız dahi nüfus etmesi zaman alacağı hatta orada kalmış gaz yağı temizlenene kadar içeri giren yağın da etkisinin azaldığı ve zincirin daha hızlı yıpranacağı söyleniyor, yabancı forumlarda bu tip yorumlar hep dönüyor.
yeni zincirime yağlama yağı dışında temizleme sıvısı hiç değmedi.
gazyağı alıcam ama tek sebebi janttaki stickeri sökmek için. bide jantı temizlerim belki.
Zincir spreyleri ciddi ekonomik sektör. Bunu icat edenler yaptıkları ürünün temizliğinin yağ çözücü bir madde dışı da mümkün olmadığını da biliyorlar. Bunun için de bir çözüm bulmak zorundalar. Onun için de yine yağ çözücü spreyi piyasaya sürdüler.
Mesele yağ çözmek olunca kimse gazyagi kullanılmayacağını söylemez
Onun için de reklam gereği yani sprey yağ satmak için bunu tavsiye etmek zorundalar.
Yağ çözücü maddeler zincir ömrünü kısaltır. Bu tecrübe ( en azından benim) ile sabittir.
Mesele budur
Gazyağı ile niye uğraşıyorsunuz, hem pahalı hemde zor bulunuyor.
Alın mazotu, bakın keyfinize... 😉✌️
Yakınlarında matbaa varmı? Matbaacılar sürekli kullanır. Ben çok boyalı yerde kullandım şans herhalde hiç bir sorun yaşamadım.
nalburdan aldım ben bence zincir temizleme spreylerinden güzel temizliyor zincirin üstünde ne varsa aktı resmen
kenarda dursun diye 1 litre gaz yağı aldım
litresi 12 lira olmuş aldığım yerde
geçen sene 7 lira bişeydi
Yarın girişiyorum zincire, janta, zincir korumasına vs. Otoparkta garç garç garç uğraşırım.
Yamaha kitapçığında zincir temizlemek için sadece gaz yağı kullanımını öneriyor.
Gaz yağı değil ama gaz yağını bastıktan sonra zincire giriştiğiniz fırça oringleri mahvediyor.
Ankara'da Ayaş yolunda Sincan organize kavşağındaki petrol ofisinde litresi 5 lira pompa fiyatı, yarın 5 lt alıcam kısmetse .
Başka benzinlikte de yok.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)