Tekrar merhabalar,
Su an Izmir'den yaziyorum. Sabah 6:00 feribotuyla Yalova'ya gectim, oradan da Bursa'da kahvalti molasi verip, Susurluk'a kadar eski yoldan gittim. Susurluk'tan sonra planlarin degisiminden dolayi Balikesir Kuzey giselerinden itibaren otobana girmek zorunda kaldim. Gisede bariyer acikti, HGS var nasil olsa diye gectim, "Bilet aliniz" uyarisi gorunce aha dedim kitleyecekler birkac katini, neyseki olmadi. 54TL goruntulendi cikista, yarin filan HGS sitesinden kontrol edecegim
Birkac noktadan bahsedeyim;
- Yol oldukca guzel ancak cok fazla ruzgarli, sicak oldugu icin montun kollarini gevsetmistim, ruzgar girdi surekli.
- Honda Forza 250 duzlukte 140km/saat yapabiliyormus onu gordum
- Otobanda biraz fazla hizli gitmisim, otobanda genelde 120km ile gittim.
- Otobanda acik benzin istasyonu sayisi fazla degil, ona gore yola cikin. Forza 11,5lt aliyor, 100km'de 3.7lt yakmisim.
- Tarihi bilerek bayramin 2. gunune getirdim, genelde bu gunlerde yollarda daha az arac oldugu icin. Ancak Yalova-Bursa arasi cok fazla arac vardi.
- Kaskin vizorunu serinlemek icin 1cm kadar actigim oldu yol boyunca, Izmir'e girince ise tam tersini yaptim, serinlemek icin kapattim
- 2 uzun mola verdim, 20-25 dk kadar Bursa'da kahvalti, 20dk kadar da Susurluk'u gecince Starbucks'ta kahve icip elektronik sigara ile puff puff. Bir de otobandaki benzin istasyonlarindan birinde ihtiyac ve kahve molasi. Ama kasadaki odeme sirasindan dolayi mola suresi uzadi.
- Donerken otobandan gitmeyecegim kesinlesti
- Fotograf yok, otobanin nesini cekeyim degil mi
Rotaya ve ortalama degerler icin;
https://riserapp.com/t/LzMYtgMzU5Ik/...istanbul-izmir
Yarin Urla, Carsamba Kusadasi, Persembe Sigacik filan gezilecek