Olabilir. Ancak şöyle birkaç durum var:
* Eşiniz; "-Ben de kullanıcam" dedikten ve motosiklet alındıktan sonra o motosiklet de size kalabiliyor (bkz. Ben ve MSX125
)
* CBF150' nin 50.000 km' de bulunması ihtimali kanımca pek mümkün değil. 150.000 belki, genellikle 250.000 diye tahmin ediyorum. 50.000' de bulursanız alıp yeni bir motosikleti mağazadan aldığınızı düşünerek güvenle binebilirsiniz.
* Çok sayıda motosiklet sahibi olmanızın dez avantajları da var. Mevcutta 7 adet motosikletim olduğundan bu konuda yorum yapabileceğimi düşünüyorum. Sizi zorlayan ilk şey park konusu oluyor. Park ve güvenlik sorunları artıyor, ödenmesi gereken vergi ve sigorta da aynı şekilde katlanarak artıyor. Avantajı ise kilometrelerin daha az yükselmesi. Mesela MT-07 ABS 2015 model ve daha 18.000 km' de. Sadece onu kullanmış olsaydım tahminen 120.000 km' de olacaktı.
* Eşinizin motosiklet tecrübesi çok yeterli değil ise tercihen yedek parçası daha uygun modellere bakmanızda da yarar görüyorum. Ancak iki motosiklet fikri genel anlamda iyidir. Sonuçta kendiniz, istediğiniz bir motosiklete binersiniz ve yola çıktığınızda bagaj hacminiz iki kattan daha fazla artacaktır emin olun (çift motosiklet bagajı + artçı seleleri boş olacağından fazladan potansiyel bagaj hacmi).
* Farklı noktalara gidilmesi gerektiğinde yaratacağı avantaj ise hemen herşeye değer, bundan da emin olabilirsiniz.
Yine de, tek motosiklet konusunda karar kılarsanız şahsen Suzuki Inazuma konusunda ısrar edebilirim
Parça fiyatları malum ancak konfor ve kalite ciddi şekilde fark edilecektir. Yanlız alacağınız zaman göstergede "EFI" arızası olmadığından emin olarak alın. Eğer bu arızayı görürseniz motoru çalıştıramazsınız, bazı inazumalarda rastlanan bir durum. Çözümü basit; kontak aç, killswich kapat, kontak kapat, kontak aç, killswich aç, marş. Yine de rahatsız edebilir bir sorun. Buna rağmen inazuma derim