200-250CC Öğrenci İçin Başlangıç Motoru Tavsiyesi
Reklamlar
-
Merhaba herkese.
Bu sonbaharda motosiklet ehliyeti alıcam ve ardından da motosiklet almayı düşünüyorum ama model olarak ne almalıyım karar veremedim.
Aklımdaki modeller:
Hyosung GV 250
Suzuki GW250 Inazuma
Benelli TNT250
Benelli BN251
Mondial Rx3i Evo
Bajaj Pulsar NS 200
Yamaha YBR 250
Bunların dışında önerebileceğiniz
200-250CC ve 10-15bin TL aralığında motosiklet tavsiyelerinizi bekliyorum. Dipnot olarak da, Super Sport tarzını sevmiyorum ona göre tavsiye verirseniz sevinirim.
Reklamlar
-
Yeni başlayacaksınız inazuma, rx3i evo biraz ağır motosikletler. Naked olarak KTM Duke 200 ABS bakabilirsiniz diğerlerine nazaran baya hafiftir. 125cc düşünürseniz Honda CB125R ve Yamaha MT125 güzel seçenekler olabilir.
-
Hyosung GV 250
keyif için
-
Dominar 400 al hem başlangıc hem bitiş olur ekipmana para kalmazsa yogurt kovası takarsın tamamdır .
-
dogukanb adlı üyeden alıntı
Yeni başlayacaksınız inazuma, rx3i evo biraz ağır motosikletler. Naked olarak KTM Duke 200 ABS bakabilirsiniz diğerlerine nazaran baya hafiftir. 125cc düşünürseniz Honda CB125R ve Yamaha MT125 güzel seçenekler olabilir.
Motorun ağırlığının dert olucağını pek zannetmiyorum, bacaklarıma güveniyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:08 ----------
kurubuzz adlı üyeden alıntı
Dominar 400 al hem başlangıc hem bitiş olur ekipmana para kalmazsa yogurt kovası takarsın tamamdır .
A2 ehliyet sürebiliyor mu bu motoru? CC'si yüksek değil mi?
-
SYM Wolf 250 araştır bi bakalım.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
Öğrenciden öğrenciye fark var. Bütçe ne kadar bilmiyorum ama işletme giderlerini de hesap etmek gerekiyor. 15 ay önce 10.500 TL.ye aldığım Sym Wolf'e 40.500 km yaptırtarak, bakımlarını hiç aksatmayarak yakıt,bakım,4 takım lastik (3 yazlık+1 kışlık), 1-2 motoru yatırma sonucu parça değişimleri,Mtv,Sigorta dahil 17.900 TL para harcadım. Ok iyi gezdik,tozduk çok şükür ama iflahımı s..ti motor. Senede kaç km yapabilirim ve bakımlarını aksatmadan tam anlamıyla yapabilir miyim, bütçem ne kadar gibi sorulara cevap bulduğunuzda kararınız netleşir.
-
TNT250 nin sesi çok güzel ,sese önem veriyorsan youtubedan bak derim.(çift silindirli ama 4 silindir sesi var)
-
-
31 Temmuz 2019, 23:11
Yazdıkların arasından inazuma en mantıklısı gibi duruyor
-
31 Temmuz 2019, 23:31
Sym wolf
Veya
İnazuma
Oda olmadi
Ybr250
-
31 Temmuz 2019, 23:50
Sym wolfla kaza yaparsan parçaları çok pahalı en mantıklısı ybr ile inazuma ama tercih sizin
-
01 Ağustos 2019, 00:31
Ben ikinci el temiz pulsar alcam kısmetse en f/p tarz o duruyor benim için
-
01 Ağustos 2019, 06:52
anıil adlı üyeden alıntı
Sym wolfla kaza yaparsan parçaları çok pahalı en mantıklısı ybr ile inazuma ama tercih sizin
Kaza sonrası Ybr 250'nin parçalarını bulabiliyorsa süper. İnazuma'nın parçaları Wolf'ten daha pahalı.
-
01 Ağustos 2019, 07:11
Tek adresin inazuma ,bu rakamlara alınabilecek ve kesinlikle memnun edecektir
-
01 Ağustos 2019, 09:29
Merak ettim;
Bunları hiç yakından gördünüz mü?
Hiç selesine oturdunuz mu?
Hiç sürme imkanınız oldu mu?
Öğrenci ama ortalama gelir veya motosikletin sarfı/yakıtı için aylık ne ayırabileceksiniz?
Ek not: Ekipman konusunu da motosiklet konusu kadar araştırıyor musunuz?
-
01 Ağustos 2019, 09:32
İnazuma f derim , motoru değiştim 1000 lik motor aldım hala insanlar önceki motor daha büyüktü daha güzeldi onu niye sattın diyor. Sattığım arkadaş kaza yaptı, evet parça pahalı. Ama temizi gerçekten sorunsuz ,motor kullanımı çok keyifli, uzun yolada gelir artçı çanta banamısın demez
-
01 Ağustos 2019, 16:04
Hepsini internetteki videolardan incelemelerden inceledim. Hiç yakından görme fırsatım olmadı. Yaklaşık 3 haftadır araştırma yapıyorum, farklı motosiklet forumlarında ve Facebook gruplarından tavsiyeler alıyorum. Aylık 800-1000 TL gibi ev ihtiyaçları(su elektrik mutfak) dışında harcamak için yine 1000 TL param kalıyor. Üstüne de 500 TL KYK kredisi alıyorum. Yakıt sorun değil yani. Ekipman olarak da babamın yedeğinde duran ekipmanları almayı düşünüyorum (kask zırh eldiven vs.) Onun dışında eksik malzeme kalırsa yine araştırıp alacağım. Sürme imkanı derken motosiklet sürmekten bahsediyorsak Kawasaki EN500 üzerinde motosiklet antrenmanı yapıyorum. Listedeki motorlardan bahsediyorsak, hayır sürme şansım olmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Merak ettim;
Bunları hiç yakından gördünüz mü?
Hiç selesine oturdunuz mu?
Hiç sürme imkanınız oldu mu?
Öğrenci ama ortalama gelir veya motosikletin sarfı/yakıtı için aylık ne ayırabileceksiniz?
Ek not: Ekipman konusunu da motosiklet konusu kadar araştırıyor musunuz?
Hepsini internetteki videolardan incelemelerden inceledim. Hiç yakından görme fırsatım olmadı. Yaklaşık 3 haftadır araştırma yapıyorum, farklı motosiklet forumlarında ve Facebook gruplarından tavsiyeler alıyorum. Aylık 800-1000 TL gibi ev ihtiyaçları(su elektrik mutfak) dışında harcamak için yine 1000 TL param kalıyor. Üstüne de 500 TL KYK kredisi alıyorum. Yakıt sorun değil yani. Ekipman olarak da babamın yedeğinde duran ekipmanları almayı düşünüyorum (kask zırh eldiven vs.) Onun dışında eksik malzeme kalırsa yine araştırıp alacağım. Sürme imkanı derken motosiklet sürmekten bahsediyorsak Kawasaki EN500 üzerinde motosiklet antrenmanı yapıyorum. Listedeki motorlardan bahsediyorsak, hayır sürme şansım olmadı.
-
01 Ağustos 2019, 23:40
Listedeki motosikletler arasında bence NS200 ile başla.
O bütçe ile temizini bulabilirsin
Hatta biraz bayi araştırırsan pazarlıkla sıfırını bile alabilirsin.
Acemiliğini attıktan sonra da illaki satıp başka şeyler almak isteyeceksin.
Listendeki motosikletler arasında piyasası en hızlı NS200.
Hem bakım yedek parça vs parçaları da bol ve nispeten ucuz
-
02 Ağustos 2019, 00:18
görüyorum ki Türkiye de öğrenci kesimi zenginleşmiş ve cevabim hyosung gv 250
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler