Motorsiklet Alacağım Yardım Eder Misiniz Abilerim Ablalarım
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Değerli kardeşim ;
Öncelikle niyetin hayırlı olsun önündeki bütün engelleri kaldırıp motosikletini alırsın inşallah. Ama ondan önce ekipman ayarlaman gerek bütçene göre ondan sonra kalan parayla motosiklet almalısin yoksa ekipman olmadan motosiklet kullanmaya çalışabilirsin
125 lik motor hiç olmaz mı sen kimseyi dinleme 125 lik motorla dünya gezilir ben de 125 cc bir motor kullanıyorum şehir içi gayet yeterli.
Honda cbr125 güzel bir motosiklet fakat başlangıç için ben önermem ama karar senin tabi
Acemi olduğun için düşüp kalktığında sorun çıkarmamasi gerekir sen yazmışsın oraya ama olay başına gelince anlarsın. Motosiklet üzerinde kendini hazır hissedene kadar trafiğe çıkma tabi ehliyet almadan da çıkma
acele etme hiç bişey için
-
çok teşekkürler abim zaten en başta ekipmanlarımı alacağım kalan para yetmezse de bekleyip motor alacağım dediğin gibi ekipmansız sürülmemeli çok sık konu açıp meşgul de etmek istemiyorum ama acaba güncel bir ekipman konusu var mı
-
EmrullahKara adlı üyeden alıntı
çok teşekkürler abim zaten en başta ekipmanlarımı alacağım kalan para yetmezse de bekleyip motor alacağım dediğin gibi ekipmansız sürülmemeli
çok sık konu açıp meşgul de etmek istemiyorum ama acaba güncel bir ekipman konusu var mı
Var sohbette geriye doğru git biraz var kardeşim
-
Öncelikle eğitim işini hallet sonra ekipman ve motor alırsın ancak adamakıllı bir sürüş eğitimi almadan motor almamanı tavsiye ederim.
-
125cc candır. Düşük hacimli motosikletleri küçümseyenlere fazla rağbet etmeyin. Şu anda elimin altında;
2X MT-07 ABS
1X Mondial Z-ONE 180
1X CBF150 Cafe Racer
1X İnnova 125 (Proje devam ediyor, Boober tipi birşey olacak)
1X CB125ACE
1X MSX125
Şu anda bunların içerisinde en sık kullandıklarım; Uzun yol ihtiyacında MT-07, diğer tüm zamanlarda MSX125 ve CB125ACE.
Nedenlerine bakarsak;
* Hafif
* Ucuz
* Sarf masrafları düşük
* Ekonomik
* Sağlam
* Çevik
* Kıvrak
* Parçası ucuz (özellikle CB125ACE bedavadan az pahalı)
* Yakıt tüketimi aşırı düşük
* Kasko derdi yok, iki yıllık kasko primine motosikleti alıyorsunuz
* Hızları ve ara hızlanmaları şehir içi için yeterli
Özellikle tipi beya boyutu nedenleri ile genç kesim tarafından çok tercih edilmese de, yaşımın 40' a dayandığı şu zamanlarda dahi hiç çekinmeden ve keyifle kullandığım motosikleler olur kendileri.
Öğrenciyseniz, geliriniz kısıtlıysa, alacağınız motosikletin tüm tamir ve bakım giderleri ile ortalama yakıt tüketimlerini de hesaplamak zorundasınız. Gidip Bir 600RR alıp iki ay sonra "-Fren balatam diskim bitti, serviste ön disk balata setine 8.000 TL dediler, dışarıda bulamıyorum, ne yapmalıyım" diye konu başlığı açmak istemiyorsanız bunları öncesinde araştırmalı ve düşünmelisiniz.
Tipi ve şekli konusunu geçersek vitesli motosiklet bazında;
Honda CB125ACe
Honda MSX125
Honda CB125E
Yamaha YBR125
Gibi motosikletleri şiddetle öneririm. En mantıklı 125cc motosikletlerdendir. Onun haricinde biraz daha şekil olsun, biraz daha bütçem var gibi konulara girersek CBR125, CB125R, R125 gibi modellere de dönülebilir.
Kendi zevkinize bütçenize göre iyice bir araştırma yapın. Ama diğer arkadaşların da bahsettiği üzere motosikletten önce ekipman bakmanız ve almanız gerekir. Fiyat/Performans ürünlerinde ve hatta mont, dizlik ve bellik gibi ürünlerde ikinci eli de tercih ederek çok uyguna ekipmanlarınızı temin edebilirsiniz. İnanın ki en ufak düşmeden hemen sonra ekipmanın değerini anlayacaksınız. İster üzerinizde olsun, ister olmasın anlayacaksınız O yüzden önce ekipman, sonra motosiklet diyelim.
-
Kardeş senin bulunduğun durumdan geçeli 2 yıl oldu. A2 ehliyetine 1 senen kalmıs ve yüksek ihtimalle 1 sene sonra üniversite sınavına gireceksin. Bence kardeş 1 sene sabret ya da bir bisiklet alıp biraz daha trafikte konumlanmanı, trafiği okumayu ve düşük hızda arabalarla uğraşmayı öğretir. Bence kardeş 1 sene sabret a2 ehliyet alıp cbr125 yerine aynı paralara daha donanımlı alternatiflerin olur. 2 teker zevk işi aceleye gelmez. Ek olarak cbr125 lerin km leri çok yükseldi ve 10 motordan 8i dip gaz gidilmiş motorlar. 1 sene sabredip ehliyet yükseltip racing yerine naked alabilirsin. 150nk, bn125 , duke125 gibi
-
KayaEmre adlı üyeden alıntı
Kardeş senin bulunduğun durumdan geçeli 2 yıl oldu. A2 ehliyetine 1 senen kalmıs ve yüksek ihtimalle 1 sene sonra üniversite sınavına gireceksin. Bence kardeş 1 sene sabret ya da bir bisiklet alıp biraz daha trafikte konumlanmanı, trafiği okumayu ve düşük hızda arabalarla uğraşmayı öğretir. Bence kardeş 1 sene sabret a2 ehliyet alıp cbr125 yerine aynı paralara daha donanımlı alternatiflerin olur. 2 teker zevk işi aceleye gelmez. Ek olarak cbr125 lerin km leri çok yükseldi ve 10 motordan 8i dip gaz gidilmiş motorlar. 1 sene sabredip ehliyet yükseltip racing yerine naked alabilirsin. 150nk, bn125 , duke125 gibi
Bisikletle böyle şeyleri hiç denemesin bile yoksa ezilir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler