Ölümlü Motosiklet Kazasının Davasında Karar Verildi..
Reklamlar
-
15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında sapağı kaçıran otomobil sürücüsünün çarpması sonucu motosikletinden fırladıktan sonra bariyerlere saplanarak feci şekilde can veren Yusuf Durup’un ölümüne ilişkin açılan dava karara bağlandı.
Mahkeme otomobil sürücüsünü, 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sürücünün ehliyetine de 1 yıl süreyle el konuldu.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışı Ankara istikameti Beylerbeyi sapağında geçtiğimiz 1 Ağustos 2018 Çarşamba günü saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda, Fatih'ten 34 YC 5919 plakalı motosikletine binen 27 yaşındaki Yusuf Durup, Kadıköy'e malzeme götürmek için yola çıkmıştı. Bir süre sonra E-5 Karayolu'na bağlanarak Şehitler Köprüsü'nden geçen gence, Beylerbeyi ayrımlarına geldiği esnada sapağı kaçıran 34 ABC 539 plakalı otomobilin sürücüsü Resul Arısoy, çarpmıştı. Çarpma sonucu gidon hakimiyetini kaybeden Durup, sapaktaki bariyerlere saplanarak boynunun kırılması sonucu olay yerinde feci şekilde can vermişti. Motosikleti ise olay yerinden yaklaşık 50 metre ileriye sürüklenmişti. Feci kaza ise MOBESE kameralarına saniye saniye yansımıştı.
Önce 3 yıl 6 ay iyi halden 2 yıl 11 ay hapis
Kazanın ardından olay yerine gelen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaptığı çalışma sonucunda otomobil sürücüsü kusurlu bulunmuştu. Olayın ardından sürücü Resul Arısoy, ifadesi alınmak üzere Çengelköy Polis Merkezi'ne götürülmüş ancak ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Olayla ilgili açılan davada, kazaya ilişkin sanık Resul Arısoy'un yargılanmasına devam edildi. İstanbul Anadolu 68. Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz Perşembe günü görülen duruşmaya, Durup'un babası Emrullah, annesi Sara ve kardeşi Emre katıldı. Ailenin, "adaletin tecelli etmesini istiyoruz" sözlerinin ardından mahkeme sonucunda sanık Arısoy, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan önce 3 yıl 6 ay hapse mahkum edildi. Sanığın duruşmadaki iyi haline göz önüne alan mahkeme, bu cezayı 2 yıl 11 aya indirdi. Ayrıca sanık Arısoy'un ehliyetine 1 yıl süreyle el konuldu.
Kaynak ve kaza videosu : https://www.sabah.com.tr/webtv/yasam...ine-el-konuldu
Reklamlar
-
Bir insanı öldürmek, 2 yıl.
-
Çok güzel bir adalet sistemimiz var. Bunun adı taksir değil kasten adam öldürmek.... Yazacak çok şey var ama neyse
-
Malesef bu ülkedeki en ucuz şey insan hayatı!!!
-
Hapishanede araba kullanacak heralde ehliyetine 1 yıl el koyulduğunu göre.
Allah yakınlarına sabır versin.
-
Allaha dua ediyorum ailemden birinin başına böyle bir şey gelmesin. 2 yıl sonra çıktığında artık ne olur bilinmez. Madem adalet yok, kendimiz mi sağlamamız gerekiyor? Peki..
-
arkadaşlar 5 yıla kadar olan cezalarda genelde hükmün ertelenmesi kararı ile ötelenir. Yani sürücü büyük ihtimalle içeri girmeyecek ve aldığı 2 yılık cezayı da yatmayacaktır. 5 yıl süre ile bir daha cezai müeyyide gerektiren bir olaya karışmaması şartı ile salıverilecektir
-
Videoyu tekrar tekrar izledim. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabrı cemil niyaz ederim. Fakat bir aracın SAĞINDAN! seyir edilmemesi gerektiğini her defasında söylüyorum, söylüyorlar, söylerler... Muhtemelen kaza makas halindeyken gerçekleşmiş. Otomobil sürücüsü o süratle aniden karar değiştirmiş olabilir. Motosikletin konumu üzücü. Eğitim şart.
-
SAFETY adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 5 yıla kadar olan cezalarda genelde hükmün ertelenmesi kararı ile ötelenir. Yani sürücü büyük ihtimalle içeri girmeyecek ve aldığı 2 yılık cezayı da yatmayacaktır. 5 yıl süre ile bir daha cezai müeyyide gerektiren bir olaya karışmaması şartı ile salıverilecektir
2 yıla kadar olan cezalarda hükmün açıklanması geri bırakılabilir. 5 yıl içinde tekrar suç işlerse, geri bırakılan suçun cezası da çekilir.
Bu arada hakimin karşısında uslu bir çocuk ol, kravat tak, hoop 1/6 indirim. Yine ölen öldüğüyle kalmış, yazık.
-
23 Temmuz 2019, 18:23
ramcixx adlı üyeden alıntı
Videoyu tekrar tekrar izledim. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabrı cemil niyaz ederim. Fakat bir aracın SAĞINDAN! seyir edilmemesi gerektiğini her defasında söylüyorum, söylüyorlar, söylerler... Muhtemelen kaza makas halindeyken gerçekleşmiş. Otomobil sürücüsü o süratle aniden karar değiştirmiş olabilir. Motosikletin konumu üzücü. Eğitim şart.
Kesinlikle... yanlış zaman yanlış yer konumu gerçekten sıkıntılı ama bir can gitmiş su saatten sonra konumu yanlış olsa ne olur
-
23 Temmuz 2019, 18:58
Taksirle insan öldürmenin ne olduğunu anlatırken bile motosikletliye çarpan araç resmi kullanıyorlar.
Allah rahmet eylesin.
Bu ülkede doğruyu konuşanlar yıllarca hapislerde sürünür, trafikte adam öldürense kazara zannıyla oldu bittiye gelip elini kolunu sallaya sallaya çıkar.
-
23 Temmuz 2019, 19:00
Ölen öldüğü ile oluyor işte
1 yıl ehliyetsiz
5 yılda olaya karışmadı mı içeri bile girmiyor
Keşke 5 yıl altınıda yatırsalar suç kaydı olmasa bile
-
23 Temmuz 2019, 19:04
Şu ölen bir arkadaşım ya da yakınım olsa önce bu kararı veren hakimi sonra arabayla çarpana güzelce halkın adaletinin ne demek olduğunu gösterirdim. Zaten artık bu ülkede kaybedecek bir şeyimiz yok
-
23 Temmuz 2019, 20:25
Allah bu kararları verenlere umarım yaptıkları hataları hissettirir.
-
24 Temmuz 2019, 08:17
Can almak 2 yıl, tweet atmak 7 yıl. Nereye düştük lan biz, hangi cehennem kuyusundayız?
-
24 Temmuz 2019, 08:32
ehliyete de 1 yıl el konulmus; vay be cok agır ceza.
-
24 Temmuz 2019, 09:23
sakın ha arkadaşlar, gözünüzü seveyim susun.
işgüzarın biri çıkar, bir yere suç duyurusunda bulunur ve forumda yazdığınız iki satır yazı yüzünden kendinizi mahkemede bulabilirsiniz. jet hızıyla yargılanıp 5 yıldan fazla cezaya da çarptırılabilir, hapis bile yatarsınız.
cıssss.
-
24 Temmuz 2019, 09:30
ölümlü yargılamalarda HAGB verilen çok ama çok nadir bir uygulamadır hakimin takdirindedir. 2 yıllık karar sanığın lehine olacağından itiraz dahi etmeyecektir.
Kisbee 50 (2017-2018) - CBF 150 (2018-...)
-
24 Temmuz 2019, 10:15
Kötüler iyilerden cesur olduğu için kazanan yine kötülük oldu. Kimse evinde otururken ülkenin iyiye gideceğini düşünmesin.
-
24 Temmuz 2019, 12:39
Bu cezaların isimlerini hukuk dilinde süsleyip korkutma çabası.Yok hükmün açıklamasının geri bırakılması,yok taksirle yaralama ....hepsi traşş.
Benim için önemli olan başkalarının hayatına karşı dikkatsiz ve saygısız olduğu için ne kadar süre özgürlüğü elinden alınacak?Cevap "hiç" adaletinizi,yasanızı . ..........
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)