Yerli ve Milli Motosiklet Kaskı Üretimi
Reklamlar
-
racing
adventure
enduro
naked
sınıfı için ayrı aerodinamiklerde kask yapmanız şart birde intercom kullanımı için içinde kulaklık ve kablolama için yerleri olması, en önenmli olan vizörlü modellerde vizörün buhu yapmaması için adam akıllı bir pinlock kilit mekanizması da olması önemli onun haricinde isme çok takılmayın standartlarda iyi bir kask olduktan sonra satışta sorun yaşamazssınız zaten.
Reklamlar
-
arndiol adlı üyeden alıntı
Arnidol o kovayı biz üretiyoruz zaten.Sen beden ölçünü ver ben sana hediye yollayayım
-
okanbagiscan adlı üyeden alıntı
Arnidol o kovayı biz üretiyoruz zaten.Sen beden ölçünü ver ben sana hediye yollayayım
onu diyorum bende zaten; coktan üretmişiz
sonraki projemde bordan yapılmıs borcamdan korumalı motosiklet demiri.
yüzde yüz yerli.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
Yerliyi anlıyorum da milli kısmını tam çözemiyorum.
-
-
Bu aşamada sizlerden isteğimiz; motosiklet kullanıcıları olarak mevcut olan kasklarda yaşadığınız problemleri, yerli üretim bir kasktan tasarım, konfor, güvenlik, havalandırma, gürültü izolasyonu, aerodinamik yapı, fiyat gibi teknik ve estetik konularda beklentilerinizi bizimle paylaşmanızdır. Fikirleriniz üreteceğimiz kaskın kullanıcı nezdinde tercih edilmesi açısından son derece önem arz etmektedir.
Bunlar için fikir almanıza gerek yok, önünüzde bir dünya marka model var. Schubert, Arai, Shoei, Nolan, AGV, HJC vs bunların kasklarını inceleyin aynı özelliklerde çok daha ucuza nasıl yapabilirsiniz bunun fizibilite çalışmasını yapmalısınız. Devletten destek hibe ile belli bir yere kadar proje yürür sonra para bitti hala ürün yok ortada satılacak, diye kara kara düşünürsünüz. Öte yandan Çinli ve uzakdoğulu üreticilerle de rekabet etmeniz gerekiyor. Biraz zor bir proje seçmişsiniz. 2 mühendis girişimci yetmez arkanızda sağlam bir holding desteği lazım. Kolay gelsin.
-
Fiyat konusunda ciddi bir avantaj sağlayamayacak bir kask üretecekseniz (shoei, arai kalitesinde olsa bile)bence hiç başlamayın bile. Kimse tercih etmeyecektir.
Ayrıca sermayenin yarısını belki daha fazlasını reklama ayırın. Biz en iyisini yaptık fiyatı da çok avantajlı deseniz bile kimse yine tercih etmeyecektir.
-
Negatif bir yorumda bulunmak istemem ancak Türkiye üretmek isteyen için kamusal ve iç piyasa anlamında çok uygun bir yer değil.. Öncelikle biz ticareti bilmiyoruz. Sermaye nedir son 20 yılda yeni yeni anlamaya çalışıyoruz..
Öncelikle güçlü bir sermaye yapısına ihtiyaç var ve üretim maliyetini göz önünde bulundurur isek en az 10 yıllık güçlü bir finansal model gerekiyor.
Kask konusu zor bir konu. Artık dünya üreticileri çin vs asya ülkelerinde üretiyor olmalarına rağmen küçük kar marjları ile ilerlemeye çalışıyorlar.. Shoei nin net yıllık dönem sonu karının %10 u bulduğunu sanmıyorum. Rekabet çetin ve şirketler güçlü.. Sadece iç pazar için üretip satacaksanız ilerlemeniz çok zor, dış pazarda ise çok inovatif bir fikir gerekiyor diğerlerinden sıyrılabilmek için..
Bu memlekette 200 TL üzeri kask sahibi olan 10 bin kişi varmıdır bilmiyorum..Bi kısmı çok dandik çinli kasklar büyük bir kısmıda kasksız kullanıyor motoru.. Hadi 50 bin olsun.. Türkiye nin %30 una satmış olun bu kaskları. 15k adet satın 1.000 TL den satın 15 mio TL ciro argesi, üretimi , pazarlaması, lojistiği vs si olan bir marka için çekirdek parası..Zarar yazmanız garanti.. İyi kebapçılar memlekette zaten bu ciroları yapıyor.
-
Meraklı Genç adlı üyeden alıntı
Kesinlikle güzel bir isim bulmalısınız,kulağa hoş gelmeli.Arai,shoei,schubert ile yarışacak bir isim olmalı
ArŞoBert ismi nasıl?
-
Zor telaffuz başka, farklı anlamlara gelebilecek kelimeler kullanmak başka ...
O Avustralyalı firmanın da asıl hedef kitlesi Türkiye pazarı olsa, farklı bir isim düşünebilirdi... Satışlar umduğu gibi gitmezse nerede hata yaptıklarını düşünmeyi akıl edebilirler belki ...
Pazarlama literatürü bu şekilde yanlış isimlendirme kurbanı olmuş ürün örnekleriyle dolu ...
Yukarıdaki Arşobert ismine gelirsek, ki tüm bu girizgahı bunun için yazdım aslında, , aman diiym...
Arşobert derseniz Alman pazarını unutunuz; Almanca bilen her hangi birinin de bu markayı alıp kafasına takıp trafikte dolaşacağını sanmıyorum ...
Bknz butt kelimesinin alamancası ...
Bert ayrıca sıradan, yaygın bir Almanca erkek ismi olup, birleştirince, g.tbert demiş olursunuz ki, alacaklarını sanıyorsanız, marka başvurusundan önce tekrar düşününüz
-
1.saglamlık
2.tasarım
3.fiyat
gerisi kendiliğinden gelir
-
GezeGeze adlı üyeden alıntı
Pazarlama literatürü bu şekilde yanlış isimlendirme kurbanı olmuş ürün örnekleriyle dolu ...
İspanyolca novato=acemi çaylak, novatos= acemiler anlamına geldiği için Güney Amerika kıtasında satılamamış otomobil:
Chevrolet Nova
-
Yanlış marka ismine örnek için o kadar uzaklara da gitmeye gerek yok. Arçelik yurtdışına satamayınca Beko markasını uydurmuştu.
-
GezeGeze adlı üyeden alıntı
Bert ayrıca sıradan, yaygın bir Almanca erkek ismi olup, birleştirince, g.tbert demiş olursunuz ki, alacaklarını sanıyorsanız, marka başvurusundan önce tekrar düşününüz
Bu o kadar kotu bir sey mi ki? Hayatinda kil oldugu Bert isminde bir tandigi olan herkes alir bence.
Hele hele bir Bert yuzunden boynuzla gezen tum erkekler illa ki alir bu kasktan, motosikletleri olmasa bile
-
-
espresso adlı üyeden alıntı
Yanlış marka ismine örnek için o kadar uzaklara da gitmeye gerek yok. Arçelik yurtdışına satamayınca Beko markasını uydurmuştu.
Gezegeze arkadaş'da benzer örnekleri vermiş, benim demek istediğim de artık o durumun eskisi gibi olmadığı. İnsanlar artık çok daha bilinçliler algı operasyonları daha zor eskiye göre. Bu arada Arçelik satamadığından değil daha doğru bir politika yürütmek adına o hamleyi yaptı.
-
noldu bizim kask işi
-
İlk sayfadaki yorumlardan sonrasını okumadım. Projeye ara verildi mi, devam edecek mi onu da bilmiyorum ama kendi beklentilerimi yazayım.
Öncelikle kaskın ECE sertifikası olmasına dikkat ederim.
Sonrasında SHARP test sonuçlarına bir bakarım.
Sonra kaskın şekline, şemaline bakarım. Görünüş benim için önemli açıkçası.
Ses izolasyonuna pek takılmam. Bir tıkaç + intercom yaklaşık her kaskta işi çözer. Kaldı ki ben 110 km/h den yüksek bir hızda gitmiyorum.
Kafa yapılarına göre farklı kemik yapısı çok önemli. Benim mesela kafam incedir. Oval yerine Uzun-Oval tercih ederim.
İçinin çıkarılıp, yıkanabilmesi çok önemli.
Pinlock sistemi olmazsa olmaz denilebilir.. Şuanki kaskımda yok mesela. Kışın vizörü çıkarıp goggle ile kullanacağım.
Gözlük kanalları çok çok önemli. Ben gözlükleri çıkarınca KÖR kalıyorum. Gözlüğümü pedin arasına sıkıştırmayı da sevmiyorum.
En son olarak bence 1 marka yerine 2 marka olarak başlamakta fayda var. Müşteri kitlesi açısından. Birisi düşük, birisi orta sınıf gibi.
-
Herkese merhaba,
Bu başlıktaki mesajların hepsini büyük dikkatle okudum, gerçekten çok değerli bilgiler paylaşılmış. Aynı konuyu ısıtıp ısıtıp siz sayın forum üyelerini yormak istemem elbette ama ben de "Karbon Fiber Motosiklet Kask Geliştirmesi" başlıklı bir girişimcilik projesiyle Tübitak'a başvuru yapacağım. Amacım güvenlik, konfor ve fiyat/performansı bir arada sunabilen ECER22.05 onaylı üst segment bir kask geliştirebilmek. Bu başlığı oluşturan kişilerin ya projeleri Tübitak tarafından kabul edilmedi veya kendileri bir şekilde vaz geçtiler. Onlarla temas kurmak adına Linked-in profillerine bakmıştım, birisi subay olmuş diğeri de kendi şirketiyle iş yaşamına devam ediyor. Her ikisine de meslek hayatlarında sonsuz başarılar diliyorum.
Size kısaca kendimden bahsetmek isterim, 43 Yaşındayım, Makine Yük. Mühendisiyim, 18 yıldır otomotiv sektöründe ürün geliştirme alanında çalışıyorum. Aynı zamanda Makine Mühendisliği'nde doktora eğitimim tez aşamasında devam ediyor. Karbon elyaf takviyeli kompozitlerle ilgili bir tez çalışması yürütüyorum. Motosiklet kaskında da Karbon Fiber kabuk malzemesi kullanacağım. (En azından ilk kask modelimiz böyle olacak). Darbe sönümleyici katman için de viskoelastik malzeme kullanarak tasarım yapacağım. Proje başvurumuzun en önemli kısımlarından birisi de sizlerin kask hakkındaki görüşleridir. Eğer Tübitak, projemizi destekleme kararı alırsa 3 Makine Mühendisi arkadaşımla birlikte yola koyulacağız. Ancak inanıyorum ki yakın bir gelecekte ben veya bir başka başvuru sahibi Tübitak'ı ikna edecek ve ülkemizde de artık motosiklet kaskı üretimi başlayacak...
Eğer bir kaç dakikanızı ayırarak linkini paylaştığım anketi doldurursanız geri bildirimleriniz henüz yolun başında bana mümkün olan en doğru istikameti belirlememde büyük katkı sağlayacaktır.
https://forms.gle/7TwApLKSbrCF1PWi6
Değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Göksen Değirmenci
-
Başarılı olmanızı, bizleri kaliteli bir yerli kaskla buluşturmanızı dilerim Göksen Bey.
(Formu doldurdum)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler